újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Létezhet, de meddig?

2010. április 13. - Látogatók száma: 228

Férfi-Nő barátság szerény véleményem szerint ritka. Mivel előbb utóbb az egyik vagy épp mind a két fél többet fog érezni a másik iránt. De azért vannak itt is mint mindenhol kivételek!:)

Előkerült ez az örök téma újra, amivel már sokan foglalkoztak.
Elsősorban emberek vagyunk és csak azután nők és férfiak, tehát a barátság ember és ember között jön létre. A férfi és nő két pólust képez és mint tudjuk a két pólus vonzza egymást. Tehát ha ez a vonzás beindul akkor nincs megállás. Ha csak nem olyan két emberről van szó akik nem jönnek be egymásnak.
A párkapcsolatban élők némi joggal félnek is a párjuk ellenkező nemű barátjától.
Sok kapcsolat ment tönkre emiatt. Nem is mindig meri bevallani az a fél az érzelmeit aki többet érez a másik iránt. Mert attól fél, hogy aztán végképp elveszíti a másikat.
Azután meg nem tud sehogy sem a közelében lenni...

Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy szerinte csak akkor lehetséges ez az egész ha a saját neméhez vonzódik a pasi/csaj:)

Karinthy Frigyes szavait idézem: "Létezhet-e férfi és nő között igazi barátság? Ha igen, akkor miért nem?" Amire meg is adta a választ. Mind kettő mást akar, a férfi nőt , a nő férfit.

Szerintetek működhet hosszútávon egy tisztán baráti kapcsolat férfi és nő között?

Várom a témával kapcsolatos hozzászólásaitokat, személyes tapasztalatok alapján is akár.

A cikket írta: H.Norbert

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2010. szeptember 23. 11:49
Határozottan : IGEN!
/Határozatlanul pedig: nem.../

Üdv.:
Ada
2010. augusztus 29. 17:24
Én is csak onnan tudom,h létezik,h nekem van! :) S talán ennek jó indoka az lehet,h nincsenek jó tapasztalataim lány-lány bariság ügyben. Soha nem tudtam úgy beszélgetni senkivel, mint a fiúbarátommal, legyen az az ő életéről, v az enyémről való beszélgetés. De meg kell mondjam,míg ő nem volt a barátom, nem hittem el h ilyen létezik. Lehet az ember csak akkor hiszi ezt el míg vele nem történik?! :)Erről hosszan dumcsizhatnánk. Jó téma! Még valami: a ffi-nő barátság ereje talán épp abban áll, h mennyire fontos barátság ez, ha igazán az, akkor az adódó kísértések legyőzhetőek....
2010. augusztus 23. 23:09
Persze hogy létezik nekem van is ..
És nagyon aranyos :)
2010. augusztus 3. 08:42
Nekem már 20 éve van egy férfi haverom,akivel bár régebben együtt jártunk pár hónapig,de azóta is tart a barátságunk,és a testvérem után ő a második ember,akire a legjobban számíthatok.
2010. július 7. 20:30
Igen létezik! Igaz olyan is van, megtörtént,hogy először másként voltak barátok,az érzések elmúltával igazi nagy barátok lettek!!
2010. június 29. 08:02
igen is kétezik, s ez igencsak mélyebb, mint lány-lány barátságban
:)
persze lehet másképp is gondolni!
2010. május 4. 10:43
Szerinem nem létezik, de én az egyik pólus vagyok. Vannak akik meg esküsznek az ellenkezőjére.
2010. április 14. 11:33
Személyes tapasztalatom mondatja velem: igen, létezhet. Viszont az is igaz, hogy sok barátságot lerombol, ha az egyik fél összetéveszti, a szimpátiát, a közös hullámhosszot a szerelemmel. A barátomat szeretem, szeretem, mint embert. Meghallgatom, meghallgat és ha kell tanácsot adok, kapok. A barát a léleknek fontos, az építő ereje az őszinteségben rejtőzik, de ehhez szükség van - ha tényleg barátként kezeljük - a folyamatos önvizsgálatra.
2010. április 13. 15:18
köszönöm:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: