újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Negyvenhét 11

Látogatók száma: 52

A szívműtétjekor velem is történt valami? Be kell vallanom, ha nem is percre pontosan akkor, de közben vagy azután, talán folyamatosan, de valami történt velem is, bennem is megváltoztak a dolgok.

Késő őszi napon jött a lányom a hírrel, hogy hála lecserélték a megyeszékhelyen Dr. Valakit és Dr. Akárki került a helyére, aki a szokásos rutinvizsgálatnál azonnal kiszúrta Gréti baját. Baj van. Nagy baj. Nagyon nagy. Szívműtétre lesz szükség és nagyon hamar, mert már elmúlt 7 éves, és ezt valójában négyévesen szokták elvégezni. Arra emlékszem, amikor mondta Laum ezt a sok infót, Én hirtelen azt sem tudtam, melyik oldalon van a szívem. Komolyan nem. Annyira ideges lettem. Majd a kamrák meg a pitvarok, sulis korom óta (ami ugyebár nem tegnap volt) ki sem ejtettem talán ezeket a szavakat.
Jött, mondta és elment.
Én meg itt maradtam egyedül az érzéssel. Próbáltam rakosgatni össze a dolgokat. Nehezen ment és nem is olyan ütemben, mint az kellett volna. Hát, ezért volt mindig olyan hideg a kis keze! Nem kapott elegendő vért. Mekkora állat vagyok!? Hát ezt illett volna nekem is tudnom.
Számítógépünk, akkor már pár hete volt, így neki estem a netnek. Néztem a kórházat, a feltételezett bajt, minden fellelhető cikket. Hasonlítottam mindenkihez. Járt az agyam éjjel és nappal.
Volt egy nagyon jó ismerősöm, aki szívspecialista. Megragadtam az alkalmat és kérdeztem Őt. Megváltozott beszédközben az arca, hangja, mintha Ő tudott volna valamit, amit nem mond ki, és akkor napokig nem jól aludtam, persze, mert foglalkoztatott agyilag. Nem tudtam igazán kikapcsolni nappal sem. Natúr aggódtam.
Szóval összefolyik az oxigéndús vér az elhasználttal. Mindenhol átjárás van a szívben. S, ami a legrosszabb, régen nem műtötték Őket, és azért haltak meg korán, mert a tüdőben pangott a vér.
Hurrá. Hurrá. Hurrá! Mi a fészkes fene jöhet még? Miért? Miért? Miért pont Ő, miért vele, miért neki? Miért mivelünk? Mekkora lehet a szíve? Milyen kicsi még. Fel sem tudja fogni mi vár rá. Mekkora a kockázat. Mi jöhet még? Mit ártott ez a parányi lány? Jó lenne mindenen túl lenni! Mindenen. Mindenen, ami el sem kezdődött még. Az, hogy sikeres lesz a műtét, egyértelmű volt.
Nem mehet el még, hiszen nem is élt.

Időpontra várunk. November.


Időpontra várunk. December.


Időpontra várunk. Január.

Majd jött a telefon a lányom munkahelyére, hogy ekkor és ekkor legyenek ott. A parkolóban búcsúztunk el reggel, mielőtt indultak. Hó volt még. Gréti örömmel ment. Ő szeret nagyon menni mindig, mindegy hová, csak el, történjen vele valami. Ma is csak két dolgot utál. Este, amikor le kell feküdni, és a reggelbe meg azt, hogy fel kell kelni.
Már nem emlékszem, mennyit dugtam a kezébe Launak. Már rég nem számolom azt sem.

A cikket írta: Laura

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Áné Ági

ISTENEM, minden jót és szépet Nektek, kedves!!!!!!!! Szeretettel: Ági!!!!!!!

Semmi gond Ági! Akkor még nem tudtam, nem is sejtettem, lesz még ezerszer is nehezebb, és azt is túléltük.
Üdv: Laura
ISTENEM, minden jót és szépet Nektek, kedves!!!!!!!! Szeretettel: Ági!!!!!!!

megtekintés Válasz erre: Babenko

Jajjj!

Olyan jó, hogy már múlt időben beszélhetek róla.
Jajjj!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: