újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Ellenőrizhetetlen érzelmek

Látogatók száma: 102

Nincs, akit ne fogna el néha a kísértés. És kevesen akadnak, akik képesek neki ellenállni. Dénes hű a feleségéhez, szereti a családját és elégedett az életével. Ám egy nap találkozik az interneten egy nővel, szerelem szövődik kettőjük között..

Dénes érzi, már nem ő irányítja a saját sorsát, ösztönei átveszik fölötte a hatalmat. Úgy tervezte kipróbálja, milyen egy virtuális szerelem, de képtelen kilépni az egyre szenvedélyesebb kapcsolatból. Hazudik, bujkál, hamisít. Egyre nehezebben rejti el felesége elől, hogy egy titkos, másik életet is él. Amikor Éva rájön, hogy Dénes megcsalja kutatni kezd a férfi után. Most már őt is magukkal sodorják az ellenőrizhetetlen érzelmek.

Dénes friss nyugdíjas lett, elvégzett minden munkát, amit hosszú évek alatt halogatott, és egyre többet unatkozott. Éva felhívta figyelmét férjének, hogy talált egy virtuális irodalmi portálra, ahol verseket, novellákat, kisregényeket lehet megjelentetni. Dénesnek nagyon tetszett az ötlet, neki is látott egy kisregénynek, mely gyermekkori történeteiről, csínytevéseiről szólt. Dénes annyira belemerült az írásba, hogy másra már nem is jutott ideje. Megváltozott, ingerült lett, fontos telefonhívásai lettek, máskor meg kivirult, boldog volt. A véletlen úgy hozta, hogy Éva is a számítógéphez ült, s az üzeneteket böngészve, igen furcsa levelek jöttek elő! Szerelmes levelek!!!
Évát a régen nem érzett fojtogatott érzés hatalmába kerítette, azt hitte, összedőlt a világ. Dénes teljesen nyugodtan, méltóságteljesen kijelentette, hogy megtalálta a lelkének másik felét! Újra fiatalnak érezte magát, tele erővel, energiával. Dénes egy álomvilágot épített maga köré, senkinek sem volt benne helye! Úgy gondolta, ez a megoldás az életére, vagy úgy érezte, jogában áll a "szívére hallgatni".
Jöttek a jó tanácsok- legyen bátorságod kilépni egy megromlott kapcsolatból! De végül is mihez kell a bátorság: a kilépéshez vagy a maradáshoz?
A bennünk feléledő érzésért nem vagyunk felelősek az, hogy valaki - házas ember létére - más iránt szerelmet érez, még nem bűn vallotta Dénes. A kérdés csak az, hogy mit tesz ezzel az érzéssel???
Az embernek meg kell szoknia, hogy a lelkében rendet tart. A hűség hasonlít a boldogsághoz, amely a tettek következményeként születik meg. A hűség belső magatartásunk külső következménye. Lényege a szeretet, amely teljes önátadás. Ha a gondolatban való félrelépéshez önmagamat is hozzáadom, az odaadottságomat nyirbálom meg..
Éva maradt! Mert vallja, hogy akik mernek hűségesek lenni, és ezt nem makacsságból teszik, azok számára ez a közösen kihordott krízis olyan szeretetforrássá lehet, amely a további bajokon is átsegíti őket. Ha egy madzag elszakad, és újra összecsomózzuk, a csomó meglátszik ugyan, de a két végpont közelebb kerül egymáshoz.

A cikket írta: T.Zsóka

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Egy házasság attól lesz erős, ha a felek meg tudják beszélni a problémákat, nem félnek kimondani az érzéseiket, vágyaikat, és tőrödnek a másikkal.
A szerelem olyan, mint egy növény, mindig ápolni kell.

Ha egy madzag elszakad, csomózhatjuk, összeköthetjük, de sosem lesz olyan, mint régen. A csomó bármikor szétbomolhat.
Ez így van, sohasem nem lesz olyan mint a kezdet kezdetén! De mi marad olyan, mint annak idején?? Semmi! A szerelem elmúlik, mint a fiatalság, a szerelem helyébe a szeretet, a tisztelet kerül, és ez mindennen átsegít.
"a csomó meglátszik ugyan, de a két végpont közelebb kerül egymáshoz" mert egyek voltak!
A vonatsínek, mindig egymás mellett haladnak, olykor keresztezik egymást, de sohasem voltak egyek!
Abban igazad van, hogy egymás mellett élni, vagy együtt élni, óriási különbség.

megtekintés Válasz erre: ginesz

Hát ez csak akkor müxik igy, ha elég intelligens mind a két ember. Akkor egy ilyen után tényleg közelebb kerülnek egymáshoz...

Nagy ára van az ilyen csomómegmaradásnak!
Hát ez csak akkor müxik igy, ha elég intelligens mind a két ember. Akkor egy ilyen után tényleg közelebb kerülnek egymáshoz...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: