újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mit is jelent, amit mondunk egymásnak?

2011. április 20. - Látogatók száma: 209

Sokszor előfordult már velem, hogy valami kedveset mondtam, és vagy úgy is gondoltam, vagy valami teljesen más járt a fejemben. Laura és Zoli is néha mást gondol mint amit mond ...

Laura éli a kis egyhangú mindennapjait. Munkából hazaérve a szokásos, szinte rutinszerű dolgaiba kezd. Az ajtón épp hogy beér, rúgja a sarokba a cipőit, a konyhába veszi az irányt, hogy a táskáját is el tudja dobni, majd fél percre leül, arcát a kezébe temeti, és gyorsan végiggondolja, mi is a mai napi programja. De mi is lenne? Takarítás, vacsi főzés, és ilyenkor kicsit megkönnyebbül hogy még nincs gyerek a háznál, mert ez is kimerítő, hát még egy kis csöppség. Az asztalon lévő banánt megeszi, majd szinte könyörög magának, hogy álljon neki a teendőinek, hogy legyen kész mire a férje megérkezik. Mikor végez mindennel, lezuhanyozik, és a tévé előtt várja, hogy férje betoppanjon az ajtón.
Hét óra kilenc, gondolja magában, már csak egy perc és itthon van. Hallja, hogy a kulcs fordul a zárban, Zoli elé siet.
- Szia szívem! - mondja, de csak gondolatban folytatja," örülök, hogy megjöttél". Nem mondja ki hisz a szemeiben látja Zoli.
- Szia drágám! - hallatszik a kedves válasz, és ő is csak a szemeivel beszél, "én is örülök, mert ma nagyon elfáradtam".
- Milyen napod volt? - kérdi, és a kérdés mögött egy vágyat is közöl, "úgy szeretnék beszélgetni veled".
- Jó. - hallatszik a tömör válasz. "Jó, vagyis én csak egy forró fürdőre vágyom, beszélgetésre nem."
- Főztem neked finom rakott kelt. - mondja Laura, és az állítás mögött a valódi kérdés, amit illetlenség lenne feltenni, így csak a hangsúlyból lehet kivenni, hogy mit is közöl. "De enni azért csak fogsz, nem?"
- Örülök drágám, a kedvencem. - a válasz, és ami mögötte rejlik. "Naná, hogy eszek, éhes vagyok, de beszélgetni nincs erőm".
- Már meg is terítettem. - " Több tányért ne koszolj össze, csak amit az asztalra raktam" gondolja magában, mert a mai napon már csak azt az egy terítéket szeretné eltakarítani.
- Milyen figyelmes vagy. - "Remélem nem nekem kell mosogatni?" - teszi fel a kérdést magának Zoli.
- Én elmegyek vissza, nézem a sorozatomat. - Ez Laurának a következőt jelenti: "Én fogyózom, mint mindig, hat után nem eszem, de majd ha megéhezem, éjjel bekapok valamit, és remélem azért rendet raksz magad után".
- Biztos fáradt vagy, pihenj csak, én elmosogatok majd. - "Vagy nem, de jól eshet a kis lelkednek, hogy ezt mondom, és ebből látszik, hogy figyelmes vagyok én is." - gondolja Zoli elégedetten, és büszke arccal mosolyog.
- Jó éjszakát, lehet elalszom. - " Ne zavarj biztosan elalszom." - gondolja Laura, aki nagyon elfáradt.
- Jó éjt drágám! - "fürdés után rohanok melléd az ágyba, úgyis felébresztelek, egy kis entyem-pentyemre". Gyorsan nekiáll enni, szinte repül a fürdőbe, majd illatosan a kis felesége mellé fekszik, és egy hatalmas öleléssel köszöni meg neki, hogy nem kell beszélgetnie ha nem akar, hogy étellel várja haza, és félszavakból is megértik egymást.

A cikket írta: dana29

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. április 20. 10:48
A hétköznapok egyhangúsága! Ezért nem kell mindennap ugyanazt tenni! Kitörni!
...Ha lehet...

Üdv,Gyuri
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: