újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Az enyém nem jó ha porh-anyós!

Látogatók száma: 213

Rengeteg anyósviccel találkozik az ember úton útfélen. Leggyakrabban ezeknek van is alapjuk. Viszont ha a saját példámból indulok ki akkor értelmüket veszítenék az anyósokat célkeresztbe állító tréfák.

A férjemmel 10 éve ismerkedtünk meg (3 éve vagyunk házasok), Anyósommal akkor már 2 éve egy munkahelyen dolgoztunk, csak nem egy munkakörben.
Mikor összejöttünk a kedvesemmel, Ő akkor vonult be katonának, az Anyósom pedig akkor költözött el az akkori barátjához egy másik faluba. Rám maradt a ház felügyelete és mivel tél volt minden este mentem begyújtani, hogy a vadi új központi fűtés ne fagyjon el.
A párom februárban leszerelt és megkezdtük a közös életünket a szülői háznál. Boldogságunk határtalan volt, mindaddig, míg a Mama be nem jelentette, hogy hazaköltöznek (az akkor 2. osztályos sógorommal). Egy világ omlott bennem össze, úgy éreztem, hogy innentől kezdődik a pokol! Egy háztartásban élni az Anyóssal, ennél rosszabb nem is történhet velem.
Szerencsére csalódnom kellett. Ő nem szólt bele a mi dolgainkba, megoszlottak a házi munkák, mindenben segített, amiben csak tudott. Nagyon jól kijöttünk egymással. Egy idő után magamon vettem észre, hogy kezdek "anyósosodni". Sok esetben nem értettem egyet azzal, hogyan neveli kisebbik fiát. Hogy a konfliktusokat megelőzzük elköltöztünk a férjemmel, ismét önálló életet kezdtünk.
A kapcsolatunk Anyósommal azóta is ideális. Nem szól bele az életünkbe és továbbra is maximálisan támogat minket mindenben.
Viszont amióta ketten vannak sógorommal, azóta nekünk kell sokszor beleszólni az Ő életükben. Változott Anyósom, és azt vettük észre, hogy befolyásolhatóvá vált, szemmel kell tartanunk, hogy sógorom merre terelgeti. Úgyhogy mégiscsak nekem kell a" saját anyósom anyósává" lennem.
Azt a trükköt eszeltem ki -és nem annyira az én, inkább a férjem Anyósa ellen- hogy hagyok neki némi beleszólási lehetőséget az életünkbe, illetve annak csak az illúzióját keltem. Kisebb-nagyobb problémák megoldásába belevonjuk, kikérjük a véleményét, aztán úgyis úgy oldjuk meg, ahogyan mi akarjuk. De erről már neki nem kötelező tudnia.
Összefoglalva, szerintem kettőn áll a vásár. Ez a trükk nem biztos, hogy minden kedves Mamánál beválik, a mienknél bejött. Kell egy megfelelő összhang a házastársak között, hogy ezt meg lehessen oldani, valamint szükség van egy megfelelő fogadó félre, Anyósra. Persze vannak reménytelen esetek, mikor nem lehet mit tenni az anyós ellen.
Sajnálatos módon elég sok kapcsolat megy tönkre emiatt.
A mi esetünkben ez a csel működik, de hangsúlyozom nagyon szerencsés helyzetben vagyunk Anyósok terén. Egyikőjük sem az a kimondott "sárkány" típus.
Próbáljunk meg házastársunkkal egy hullámhosszra kerülni, kölcsönösen segíteni egymást az "Anyósokkal folytatott harcban".
Szép napot, jó szórakozást és jó anyóst kívánok mindenkinek!

A cikket írta: Gaby

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

nagyszerű történet az élettől!
grat.
:)
Felvettelek a kedvenceimbe:-)
pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: