újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Ki kell állni az igazunkért!

2010. április 6. - Látogatók száma: 485

Nem tudtam mi a helyes lépes, merjek szóvá tenni bizonyos dolgokat vagy inkább maradjak csendben és tűrjek. Szóvá tettem és NYERTEM!!!!

Nagyon sok házasságban döntő szerepet játszik az anyós. Ő az aki meghatározza a hálószobafal színét, bele akar szólni a gyermeked nevelésébe, leszólja az öltözködésed és még sok más dolog ami miatt megromolhat egy házasság, egy kapcsolat férfi és nő közt.
Nálunk is hasonlóképpen alakult a közös életünk első 2 éve. Egész addig míg én a sarkamra nem álltam és azt nem mondtam, hogy "EZ ÍGY NEM MEHET TOVÁBB!!!"
Mi nők nem vagyunk rákényszerülve arra , hogy az anyósunknak mindig igazat adjuk, és igenis ki kell tudni zárni őt a fontos kérdésekből, amihez úgy érezzük semmi köze.
Nagyon nehéz volt megtenni ezt a lépést, de a családi béke kedvéért erőt vettem magamon.
Az volt az utolsó csepp a pohárba amikor össze akart velem veszni anyósom, hogy miért nem viszem a gyermekem hozzá és miért csak Édesanyám érdemli ki azt, hogy nála legyen a kislányom. Tudni kell, hogy anyósoméknál 4-en dohányoznak bent a lakásba és ott él velük egy kutya is, ami még nem is lett volna baj, csak a kutya rendszeresen az előszobaszőnyegen végezte el a dolgát.
Akkor én azt mondtam NEM, az én kislányom nem mehet ilyen helyre. Először csak a férjemnek mondtam, de tudtam, hogy Ő nem fogja szóvá tenni az Édesanyjának.
Muszáj volt megtennem azt a lépést, hogy én szólok.
Mondanom sem kell, nagyon összevesztünk. Én minden féle rossz voltam, de elégedettséggel töltött el, hogy kiálltam a gyermekem érdekei mellet. Tudtam azt, akármennyire is bántott, hogy a férjem anyukájával rosszban vagyok, hogy nem én veszítettem többet hanem Ő hogy nem láthatja az unokáját. Pár hét elteltével, nem bírta tovább anyósom aki pár házzal lakik tőlünk arrább, hogy ne lássa az egyetlen lány unokáját. Átjött hozzánk, igaz hozzám nem igen szólt, de megnézte Reginát. Rájött, hogy valamilyen szinten igazam van, de ezt Ő soha nem fogja beismerni nekem. Nem is baj.
Lényeg a lényeg, a kutyát azóta is kiviszi piszkolni és a dohányzást mellőzik a lakáson belül. Velem jóban van, napi beszélő viszonyban.
Üzenem minden kedves NŐ társamnak, hogy merjetek kiállni a saját igazatok mellett és ne hagyjátok,hogy anyós jelentős szerepet játsszon a házasságotok/kapcsolatotokban!

A cikket írta: K. Anna

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. szeptember 20. 18:29
Talan nem a legjobb hogy a fiunak valasztani kellett mama es feleseg kozott, de sajnos a mama hibaja, hogy igy tortent, mert elvegre nem tartottad a fejehez a pisztolyt, hogy veled maradhasson vagy hogy melletted horgonyozzon le. Ha az egyetlen, kedves, mindentudo anyos - mama ezt nem tudta elfogadni az o vesztessege.
2010. augusztus 21. 18:34
Ügyes voltál (5) :)
2010. július 22. 17:24
én nem értem miért ilyen erőszakosak, nincsenek megelégedve az életútjukkal, hogy állandóan nyomulnak?
jól tetted....
2010. április 28. 21:17
Én apósomat tiltottam ki a saját lakásukból a cigivel ;-)) Megmondtam,vagy kimegy,vagy mi megyünk a gyerekkel....Amikor anyósom elkezdte mesélni, hogy mikor mivel etette a gyereket (és hogyan! Megrágta helyette...), na, akkor gyorsan elmondtam, hogy én hogyan fogom csinálni és ez kötelező! Mindent megértett és úgy csinálta, ahogy kértem. A legjobb anyós volt!
2010. április 7. 06:57
Szóból ért az ember....legalábbis aki eléggé normális.Én jobban szeretem, ha szólnak, ha valamit elrontok.
2010. április 6. 14:39
Szerencséd volt, hogy a Kedves Mama a maga módján belátta, hogy igazad van. Régi szokásokat adott fel az unokája kedvéért. Azért jó, hogy nem vesztetek össze ezen a férjeddel.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: