újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

A bőrönd

Látogatók száma: 36

A legnagyobbat vettem, amit kapni lehetett...Itt áll a sarokban. Várja az indulást.

A bőrönd csak áll a sarokban. Nem szorong, nem érez lelkifurdalást. Néha tesznek bele valamit, néha körbehúzzák a lakáson. Ha leteszik áll és vár. Nem gondolkozik. Nem tudja hova indul, milyen lesz az út, milyen lesz az új hely. Azt sem tudja, mikor jön vissza ebbe a szobába.
Reméli nem lesz baj. Mert mi lenne, ha útközben valami rossz történne...kirepülne a buszból, tönkremenne, kiszakadna. Az otthon maradottaknak soha többet nem kellene bőrönd! Utálnák talán az emlékét is...hogy elment...hosszú időre.
Vagy mégsem utálnák, hiszen elengedték. Tudják menni kell, most a bőröndtől függ minden. Ha nem utazik, csak a sarokban áll, nem lesznek előrébb. Jönnek a gonosz emberek és lehet még a bőröndöt is elviszik és minden mást.
És csak áll a sarokban. Félig megrakva, mellette a lista, amit csak indulás előtt tesznek bele. Még hat nap...ennyit nézheti a szobát, hallhatja a gyerekeket, akik időnként játszanak vele. Húzgálják... Néha megnézi a macska is. Lehet beleférne. Vinni kellene, olyan kedves jószág! A minap hallotta, amint a gyerek mondja: én is beleférek. Akkor nekem nem kell jegyet venni!
A bőrönd csak áll, nem érzi mit jelent ez a mondat. A "ne menj el" segélykiáltást.
Kihúzzák a cipzárt. Beletesznek valamit. Képek. Hm...ez meg minek? Miért viszünk képeket? Ott az internet. Még jó. Így valamivel könnyebb. 1600 km...ennyi a távolság.
A bőrönd nem érzi az utazás súlyát, nem érti miért kell aggódni? Hiszen megszervezett mindent. Hetek óta mászkál, ügyintéz, telefonál, megbeszél...jön majd a mama, a barátnő, az unokatestvér...mindenki vigyáz a gyerekekre, mindenki segít...mindenki szorít, hogy megérje, hogy összejöjjön, hogy visszajöjjön...

A cikket írta: MindenHatÓ

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Igen, a bőrönd mindent tudna rólunk, családunkról, akik ott lakunk, ahol ő áll a sarokban és várakozik.
Jó az írásod, tetszett.

megtekintés Válasz erre: RozMar

Bátyámnak is sikerült bőröndöt vennie, csak éppen jó fiú szokás szerint az első boltban megvette azt, ami elmegy, aztán fele áron is megkaphatta volna fél óra nézelődés után..

Igen...jellemzo....pasibol van.
Bátyámnak is sikerült bőröndöt vennie, csak éppen jó fiú szokás szerint az első boltban megvette azt, ami elmegy, aztán fele áron is megkaphatta volna fél óra nézelődés után..

megtekintés Válasz erre: ginesz

Mérd le mert nagyon sokat kell fizetni, ha tulléped a limitet...de nagyon szoritok Neked.Ha tudok segiteni valamiben irj. A mail cimem megadom, ha kell.

Magánbusszal megyek, ismerőssel, vihetem a házat ;-)) Legfeljebb nem hozom haza! Köszi a segítséget!
Tudtam, mindig megérzem, hogy kik a jó emberek! Most Gineszre utaltam! -:)

Engem különösen meghatott ez a bejegyzésed. Tudom a válás teljesen más! Bár én csak 30 KM- re jöttem el a négy lányomtól és tudtam az anyukájuk maximálisan mindent megtesz, ahogy meg is tett a boldog jövőjükért. Persze én is maximálisan támogattam őket anyagilag is és bármikor láthatom őket. De mégis azonosulni tudok a gyermekeidtől való elszakadásoddal, még ha csak ideiglenesen is történik.
Mindannyian nagyon drukkolunk neked, nektek! Minden rendben lesz! Siker elkerülhetetlen, mert következetesen előkészítetted. Puszillak & várlak !
Mérd le mert nagyon sokat kell fizetni, ha tulléped a limitet...de nagyon szoritok Neked.Ha tudok segiteni valamiben irj. A mail cimem megadom, ha kell.
Külföldi tudósítóvá léptetem elő magam :-))
3:-)

megtekintés Válasz erre: gaboca

Minimum három bőrönd kell ilyen hosszú útra :)

Már benne a fél ház és még fér bele...hatalmas, csak nem tudom, ki emeli fel, mert én nem ;-))
Minimum három bőrönd kell ilyen hosszú útra :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: