újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Ébredés

Látogatók száma: 38

Ha nincs itthon, és amikor itthon van.

Társasházban lakunk. Megszoktam alvás közben a különböző háttérzajokat. Nem könnyű dolog kipihenni magamat nappal. Mögöttünk óvoda, ahova bizony minden délelőtt kiengedik a "szörnyecskéket" üvöltözni. Néha elképzelni sem tudom, hogy az a tizennyolc - húsz kisgyerek, hogyan tud ekkora zajt csapni. Mindenezek ellenére a pihenésem olyan, hogy beájulok, aztán magamhoz térek. A közbülső idő, mintha nem is létezne.
Ha egyedül vagyok, akkor kimászom az ágyból, egy félig éhen halt macska ösztökélésére. Elbotladozok a konyháig, miközben a cicabarátom többször megpróbál elgáncsolni! (Hogy neki ebben mi a jó!?)
Gyorsan megtöltöm a tálacskát és amíg eszik, addig kávét is tudok magamnak főzni. Hála Apusom kényelemszeretetének, az olasz krémkávét főző gépezet, fél perc alatt előteremti a gőzölgő, friss, forró feketét. Leülök az asztalhoz, és amíg iszogatom a cicabarátom sertepertél körülöttem. Közben hazarobog a fiam, egy gyors zuhany, kaja, majd el is robog! Én meg gondolkodom, hogy valóban itthon volt, vagy még nem ébredtem fel? De itthon volt, mert a mosogatóban tányér marad utána!
Amikor Apusom itthon van, ez az egész máshogy zajlik!
A szörnyecskék ugyanúgy üvöltenek, én ugyanúgy nem hallom, de bizony meghallom a kávéfőző halk morgását a konyhából! Hallom a cicc nyafizását, talán kevesli a kaját a tányérban? Mindegy, mert ha kijutok így is, úgy is kiköveteli tőlem is a magáét. Lapulok az ágyban félig felébredve. Ez a nő felettem megint kopog! ( hogyan lehet egy egész lakást lejárólapozni????) Nyílik halkan az ajtó és Apus bukkan fel egy porcelán tálcával. Pár éve vettük Cerviában a kétszemélyes kis készletet.. Két olajbogyóval díszített csésze, cukortartó, és egy porcelán tálca. Jaj, csak nehogy leejtse! Egyedi és különleges.(a barátnőm sikongatva ugrott a nyakamba, mert neki is hoztam egyet:))
Na, szóval Apus közeledik a kávéval. Én, egyenlőre nem akarok kimászni az ágyból. Leül a fotelba és nekiáll kevergetni. Tudja, hogy ennek a hangjára magamhoz térek. A cicc mellette ül a fotel karfáján és halkan magyaráz. Mintha Ő is tudná, hogy most csendesebben kell nyávogni. Majd felugrik az ágyra, megnéz. Kinyitom a szememet. Visszafordul Apushoz és közli vele, hogy felébredtem. Átmászom az ágyon és elmarom a csészét! Amikor megittam, Apus szó nélkül indul lefőzni még egy adagot. Amikor visszajön, kedvesen becézget.
- Olyan vagy, mint az űzött szamuráj! - céloz, az egy csomó kócban álló hajzatomra.
Csak mordulok egyet. Lassan felébredek, majd felturbózom magam. Mielőtt elindulok, valami kajafélét is alkotnom kell!

A cikket írta: Babenko

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Melegséget érzek belül ahogy írsz ezekről a mindennapi rituális dolgokról.
Ahogy olvastam én is ott voltam, kedves jelenet játszódott le a szemeim előtt.:))
Én is dolgoztam néhány évet, állandó éjszakai műszakban , nagyon ismerős a tünet.
Soha nem dolgoztam éjjel, de minden elismerésem azoké, akik ezt teszik. Most például a tied. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: