újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Egy család szétesése 2.

Látogatók száma: 60

Folytatom...

Szóval meg volt a hagyatéki tárgyalás január végén. Akkor ott mind a hárman édesapám végakaratának megfelelően lemondtunk az összes vagyonról édesanyánk javára.
De a közjegyzőnél a két húgom nagyon szerette volna, ha kap két testvér meghatalmazást, hogy az édesanyám ügyeiben érdemben el tudjanak járni.
A közjegyző ezt írta.Én meg ebbe bele is mentem, mert fel nem tételeztem azt amit utána a két húgom megtett az édesanyámmal.
Anyukám ellátásáért nem kértem és nem is kaptam pénzt, mert csak annyit láttam, hogy szüksége van segítségre.A lánya vagyok.....de mint kiderült a két húgomat a nap keltette ki.
Annyi pénzt kaptam az anyukám nyugdíjából, hogy az elég legyen a konyhára, meg a gyógyszereire. Kb ötvenezer forint volt havonta amit vagy adtak, vagy nem. A fiam segített aki külföldön dolgozik.Rá mindig számíthattam.A férjem kértem, hogy jöjjön ki amikor szabadnapos, hogy legalább egy emberrel tudjak beszélgetni, mert sajnos az anyukámnak már akkor többször volt olyan napja, hogy azt sem tudta, hogy merre van.
A kutyát és a macskát megismerte, de az embereket kerülte a betegségéből kifolyólag.
A hétvége volt a legrosszabb, mert akkor a mellettünk levő műhelyben sem dolgozott senki.
Nem volt elég anyukám mindennapi felügyelete, maradt rám egész télen a hólapátolástól kezdve minden ami egy magánházban lehetséges munka mindent nekem kellett elvégezni.Segítségem nem volt senki. A húgaim azon kívül, hogy kijöttek enni családostól szinte semmit nem segítettek, anyukámat egy órára nem vitték el.
Kimerültem.
Aztán lassan kitavaszodott, és azt vettem észre, hogy az 5 db bankszámláról nem kapom a havi értesítést. Csodálkoztam erősen, de nem gondoltam semmi rosszra.
Amikor a kisebb húgom ott volt nálunk akkor megkérdeztem, hogy miért nem kapok értesítőt nem tudja?
A válasz az volt, hogy azért nem kapok, meg ő meg a másik húgom minden számlát megszüntetett és a sógorom nevére tette át anyukám összes pénzét.
Gondolom, hogy nem kell írni kedves olvasónak, hogy mennyire felháborodtam ezen az eljáráson, mivel engem meg sem kérdeztek.Nem is tudtam róla.
Sajnos ezek után is mindig csak utólag jöttem rá mindenre,vagy véletlen, vagy azért mert mentem a dolgok után.
Ekkor még csak március közepe volt.
Amikor felhívtam a sógorom, hogy szerinte ez jól van-e, hogy a közjegyzői végzésben levő két testvér eljárhat anyukám nevében megszűnt azzal, hogy a számlájára került a pénz, annyi volt a válasz, hogy azt hittem tudsz róla.Mondtam nem tudok semmiről.
De feltételeztem, hogy a pénz jo helyen van. Bár mondta az ügyvédem, hogy jelentsem fel őket, nem tettem meg, mert a húgaim....

A cikket írta: ginesz

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nem bántottál meg Orsi egy cseppet sem.Bocsi, ha kicsit indulatosabban irtam, hidd el, hogy ezt csak a lelkiállapotomnak a számlájára irhatom. Nincs bennem harag csak mérhetetlen felháborodás...
Ginesz! Én nem akartalak megbántani, de én sajnos azt kaptam vissza, hogy bár mindenkinek segítettem, mégis meghurcoltak és majdnem tönkretettek! Alig tudtam a mamikámat megvédeni....minden erőmre szükség volt! üdv Orsolya
Harcolni azért kell nekem, mert az anyukámat már most életében kisemizték a hugaim.Én kizárni senki sem akartam, nem ugy ahogy ők tették velem....
Ginesz! Én hasonlón mentem keresztül, de ne hagyd, mert ők fölveszik a pénzt, anyukádnak nem fogsz tudni segíteni, a másik te ápolod, gondozod, segíted, de ha majd örökölni kell utána ők is fognak, még ha 1 cm-t sem tettek érte akkor is! Én végig játszottam ezt az egészet két nagybeteg végig ápolása utána, harcolnom kellett azért, amit rendbe hoztam, amiben éltem, küzdeni és hiába mozgattam meg minde követ - utóla másképp csinálnám - nem tudtam szerencsésen ki kerülni a helyzetből! Borzalmasan nehéz időszak volt, nem értettem, hogy olyan eember, hogy örökölhet, aki apjára, anyájára az ajtót rá sem nyitotta, de ez a törvény, sajnos!

Így tesvéreidet se fogod tudni kizárni semmilyen örökségből, ha anyukádra az ajtót sem fogják rá nyitni akkor sem! Gyermeket örökségből csak nagyon nagy indokkal és alátámasztva lehet kizárni! Legyél keményebb, mert különben veszteni fogsz mindentére! Jó indulatúlag mondom, mert...... majd egyszer elmesélem! harcolj, amihez két kalappal kívánok! üdvözlettel Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: