újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Egy család szétesése 4.

Látogatók száma: 60

Folytatom...

Mivel semmiről nem beszéltünk, mert elég volt a két testvér mindenhová így tényleg semmiről nem tudtam.
Arról tudtam, hogy a bíróságon elindított gondnokságot megkapta ugyan a kisebb húgom, de a másik húgom a gyámügyön tett nyilatkozatot, hogy ő lenne a másik gondnok.Amikor behívtak mind a hármunkat a gyámügyre, ott én nagyon tiltakoztam ez ellen, de az előadó csak a két húgomra figyelt.....szerintem ismerősük volt.
Erre azért gondolok, mert nem kaptam hivatalos értesítést, hogy jelenjek meg ott, hanem a középső húgom hívott fel telefonon, hogy várnak benn a gyámügyön mind a hármunkat adott időben.
Sajnos a nyáron be kellett mennem a klinikára mert az egészségi állapotom ezt kívánta meg.Amikor kijöttem, jött az értesítés a gyámügyről, hogy a két húgom megkapta az édesanyám gondnokságát.Na nem baj gondoltam, most meg tudom nézni, hogy mit is csináltak amióta nem velem van az anyukám.
Tehát bementem a gyámügyre, és mivel az ügyvédem mondta, hogy nem kell semmi papír, mivel én is törvényes gyereke vagyok anyukámnak így az aktákba nyugodtan bele tudok nézni.
Kikértem a leltárt amit leadtak a húgaim, hogy anyukámnak milyen vagyona van...és akkor hát leírni sem nagyon tudom, hogy mit éreztem.A gyámügyön az ember azt mond be amit akar semminek nem néznek utána...ezt nagyon nagy felelőtlenségnek tartom.
Azt tudom, hogy ott azonnal átadtam az ügyintézőnek egy hagyatéki végzést, hogy nézze már meg, hogy mi maradt édesapám után, és hogy ezt mindet az anyukám kapta meg, lemondtunk róla.Több mint 4 millió forintról van szó. A leltárban meg összesen az anyukám vagyona 72 ezer forint.
Persze, hogy nagyon fel voltam háborodva. De az ügyintéző azt ígérte, hogy a hagyatéki leltárral el fogja számoltatni a két húgom. Nem sokat kellett várni mert két héten belül behívta őket a hivatalba.
Mind a két húgom azt nyilatkozta, hogy az anyukám nekik adta a vagyonát.Igaz nincs róla papír, de szóban nekik adta.Ráadásul a hagyatéki végzésben levő pénznek csak egy részét mondták akkor is be. Ezt is elfogadta a gyámügyi előadó!
Egy teljesen döntés és cselekvő képtelen ember elajándékozza a vagyonát......jjaaaaaaaajjjj!
Két napra rá engem is behívott az előadó mert telefonáltam neki, hogy meg szeretném kapni a jegyzőkönyvet, hogy mit mondtak a húgaim.Azt nyilatkozták, hogy a pénzt amit anyukánk nekik adott szóban a házra fordították( az előadó nem kérte, hogy számlával bizonyítsák ezt a tény, elfogadta ezt is), és abból már egy fillér sincs.........
Megállapította az előadó, hogy a gyámhivatal helyesen mérte fel anyukám vagyonát. Mármint a 72000 forintot. Holott benn volt nála a papír, hogy anyukám február óta döntés és cselekvőképtelen, és a hagyatéki végzést is megkapta.Mikor felhívtam a figyelmét arra, hogy a húgaim "csak" 800 ezer forinttal számoltak el nála, a hagyatékiban meg több mint 3 millió van, azt mondta, hogy ő nem adogatta össze a betétkönyveket, és az eurót sem számolta ki.....ehhhh.Az ész megáll.És ez az ügyintéző egy Dr....hát nem tudom. No comment.
Amikor kijöttem a gyámhivatalból, egyenesen az ügyvédemhez mentem, akinek vittem a házról az aranyról a betétkönyvekről készült beszkennelt képeket meg az összes iratot ami nekem meg van, a húgaim kezében semmi nincs.A helyzet most az, hogy feljelentem a húgaimat hűtlen kezelés és nagy értékben elkövetett sikkasztás miatt.
Beszélni már úgysem beszélünk, de legalább az anyukám kapja vissza azt a pénzt amit az apukámmal együtt raktak félre a majd 50 év alatt amit együtt töltöttek.
Egyébként meg én ugyanúgy kellett volna, hogy kapja belőle, mint ahogy a két húgom kapott.Tele van az egész ügy felháborító igazságtalansággal.Egy teljesen döntés és cselekvőképtelen embert kifosztottak a saját lányai....

A cikket írta: ginesz

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Ginesz várom a folytatást, hogy vajon, mit tudsz tenni ez ügyben! reméle sikerrel jársz! én mindeneseetre szorítok érted! üdvözlettel Orsolya
Minden papir a kezemben van amivel tudom bizonyitani az igazam....talán nem lesz annyira nehéz.De tartok tőle, mert sajnos az igazság nem mindig derül ki.Nekem azért elég sok minden van a kezembe amivel tudom bizonyitani a dolgokat.Meg fogom irni a folytatást is.
Hát Ginesz! Most éppen döbbenet ül az arcomon, mert testvéreid anyukátokkal is és veled is jól elbántak! Nagyon kemény csata elé nézel, nem lesz egyszerű mindent bizonyítani és az ilyen ügyek, évekig is eltarthatnak, viszont ne hagyd, mert ez már nem gyerekjáték! Remélem sikerül igazságot szolgáltatni! üdvözlettel Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: