újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Unokázok

2011. július 14. - Látogatók száma: 80

Tavaszi,nyári,őszi,téli szünet idején egy kicsit enyémek.

Nyaralnak a fiúk a mamánál vidéken.

Ez ám az igazi együttlét. Mikor a szülők távol vannak és csak a nagyi van velük.
Kinyílnak ilyenkor, mint a virág.

Az időzítés ebben a kánikulai forróságban nagyszerű. Az én természetes anyagból szigetelt házamban, ami vályogból épült akkor, amikor már falun mindenki b30-as téglából, szilikátból építkezett, ebben a rekkenő 36 fokos hőségben 24 fok van. Így aztán bent tartózkodunk a fiúkkal, mintha kint tél lenne. Legóznak, kártyázunk, társasozunk. főzőcskézünk a kedvük szerint. Reggel későn kelnek, már hétágra tűz a nap. Egy kis biciklizésre a csendes utcánkban azért van lehetőség. Este hét után jöhet egy újabb bicajozás, játszótér, sportpálya, séta. Mire vacsora, fürdés után ágyban kerülnek fél tíz is van. Az esti mese viszont nem maradhat el. Most a Brumi iskolába megy c. könyvet olvasom nekik fejezetenként. A nagyobbik most volt elsős, nagyon élvezi. A kicsi, aki négy éves grimaszolva megjegyzéseket tesz, hogy az óvodában minden másként van, ahova ő jár. Mese után alusznak hang nélkül reggel nyolc-kilencig.
Nem tagadom engem sem kell ringatni, azért elfáradok ám, mert mellettük még a napi teendőimet is el kell végezni: befőzési szezon van, hát almát reszelünk, barackból lekvárt főzünk, uborkát teszünk el.
Kicsit rendet is próbálok tartani, de egye fene a rendet, mindenütt játék, meg két játékos gyerek megéri a rendetlenséget.
Micsoda csendesség lesz itt ha elmennek és egyedül maradok.
Jobb velük, mint nélkülük.

A cikket írta: idamama

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. augusztus 15. 16:20
Szia Ida mama, nekem hat unokám van. Amikor itt vannak szétszedik a házat, de legalább a következő héten van dolgom, nem érek rá a depresszióra.
Üdv: Viki
2011. július 14. 21:51
Szia Idamama !

A fiúk biztosan büszkék lesznek a nyári élményeikre. Emlékszem a jó öreg vályog házra valóban,annak jó a klímája, télen megtartja a meleget, nyáron viszont kellemesen hűt. Nagyon szerettem a nagyiéknél ezért is lenni. Meg azért, mert a nagyi az nagyi. Az én édesanyám most a hét végén lesz 84 éves és fiam, aki kint él, küldött neki csokit(bon-bont), egyedi készítésű képeslapot. Édesanyám egész nap azt nézegeti sírdogál, és örül, hogy az unokája ilyen nagyon szereti. A nagyinak hatalma és mérhetetlen ereje van. Ezt látom. A fiam ha hív, az első kérdése a nagyi?. Hallja a hangomat, rendben, de a nagyival mi van a lényeg, mert Ő nem tud ezeken a modern telefonokon beszélni, meg sok minden zavarja. Az unokák meg annyi örömet és szeretet adnak, hogy azt a kis időt elviseled míg ott vannak, aztán hajrába behozol minden, s Te is arra fogsz emlékezni milyen jó volt, hogy ott voltak nálad. Üdv Éva.
2011. július 14. 18:52
Kedves Idamama!

Vigasztaljon a tudat, hogy az unokáidnak is ez egy élmény marad, a nagyinál töltött szünidő. Nem fogják elfelejteni soha. Még ma is emlékszem arra , amikor az otthontól távol, mindig valamelyik rokonnál töltöttünk egy-két hetet. Azok voltak a szép idők!!! :-)

Puszillak,
Éva
2011. július 14. 17:30
Szia Idamama! Olyan aranyosak, érezd jól magad velük nagyok!

Szeretettel: Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: