újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Engedjétek el a gyermekmentőt!!!

Látogatók száma: 41

Vijjog a sziréna, feltűnő a hátunk mögött a zöld- narancssárga autó

Megtorpan az autóm lendülete, ahogy leveszem a lábamat a gázról. Éppen a hídon tűnik fel mögöttem a szirénázó, vijjogó autó, oldalán: GYERMEKMENTŐ SZOLGÁLAT!
Nem bizonytalankodom ilyenkor, próbálok lehúzódni, lassítani, hogy ki tudjon kerülni. Általában gyorsan elhúznak mellettem a szirénázók, mert a hangnak, a színnek, elsőbbséget adok. Most kiráz a hideg, feláll a szőr a karomon!
A forgalom sűrű, nézem a tükörben merre húzódjak, hogy lassítás nélkül el tudjon húzni mellettem. Egy apróság van veszélyben, oda siet az autó az orvossal és minden életmentő szerkezettel az utastérben. Az ötlet jó, gratulálok annak, aki kitalálta! Gyorsabban ott teremnek mint egy öreg mentőautó, fürgébbek, mint egy mentőautó. Mire az is odaér a kis beteghez, addigra az orvos már tud közbeavatkozni. Néha kiderül, nem is olyan nagy a baj, akkor az orvos beszól, hogy nem kell mentő. Fohászkodom, hogy időben odaérjenek!
Mellettem a belső sávban szürke családi batár, szürke kertvárosi asszonnyal araszol. Mintha nem is hallaná a háta mögött a szirénát! Mintha nem is látná a tükörben a villogó lámpákat! A hátsó ülésen a gyerekülésben pár év körüli apróság. Lelassítok, hogy be tudjon elém húzódni. De mintha nem is venné észre!
Szembe is nagy a forgalom, én már majdnem lépésre lassítok, ezért a gyerekmentő inkább elém vág be, majd a szürke batárt kikerülve folytatja életmentő útját. Addigra már a sáv üres előtte, csak egyedül ez az autó halad magabiztosan a belső sávban. Mindenki félrehúzódott a szirénára.
Szívem szerint ráüvöltenék az anyukára, hogy ha az ő gyereke miatt rohanna az a mentő, akkor sem adna neki elsőbbséget?!!!
De ezt helyettem megteszi az a középkorú férfi, aki miután beállt a hölgy(?) mögé a lámpánál, kiugrik és szinte feltépi az ajtaját.
Az eszmecserét csak szakaszosan hallom, mert a kocsim elég hangos( szégyenlős szmájli). Nem tudom mit mondhatott a hölgynek, és ő mit felelt, csak a következő mondatot hallottam tisztán, mert a férfi szinte üvöltötte.
- Egy olyan apa jogán, akinek a gyerekéhez későn ért oda a mentő!

A cikket írta: Babenko

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nem kapott büntetést??? Ez akkor mi volt?? Ennél nagyobb és jobb büntit nem kaphatott volna!!!!
megrázó volt olvasni a cikked, hogy milyen önzőek tudnak lenni az emberek
nagyon jó, hogy megírtad, így még többen fognak odafigyelni
:)
Nem olvasom el ismét, én voltam az első olvasód, miután feltetted. Kirázott a hideg, hogy olvastalak az utolsó mondatodnál.
Nos hát igen...Isten nem ver bottal! :-(
Igen, igazat szóltál. Nap mint nap szembesülök vele én is, semmi nem számít, csak ő haladjon. Nagyon szépen megírtad. Üdv Magdi
Mint apa, nekem ez a legjobb cikked!
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: