újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tűz van babám...!

2012. március 15. - Látogatók száma: 81

Egy ismerősömék felajánlottak tavaly decemberben nekem, és páromnak egy családi házat albérleti díj nélkül, csak költözzünk oda, használjuk néhány évig.

Kertes ház, jó levegő, a ház mögötti sok négyszögölre fenyőfákat telepítettek, néhány év múlva valóságos erdő lesz - lelkesedtek.
Kicsit értetlenkedtem, de aztán megindokolták a kérésüket.
Katica babát vár (első gyermek), és a házukban házi vízmű van, az nem lesz jó a kicsinek. Katica szülei falun élnek, de vettek itt, városon egy házat, hogy öregségükre a lányuk közelében legyenek.
Oda, abba a házba költöznek most, de nagyon sajnálják otthagyni a másikat, a sajátot, mert bár Lyukóban van, ami köztudottan egy rossz környék, a levegő tiszta, hegyi, friss, ami, bár mindenkinek fontos lenne, náluk külön kiemelt szempont a férj betegsége miatt.
Nem szívesen hagyják lakatlan a házat - mondták, de muszáj költözni, a baba miatt.

Ez decemberben volt.

Azt mondtuk, majd eldöntjük, megnézzük a házat, de akkor már olyan rossz volt a barátom és köztem a viszony, hogy néhány napra rá szakítottunk. Maga a gesztus a barátaink részéről csodálatos volt, mindig is kertes házról álmodtam, de hiszem, hogy amúgy sem mertem volna odaköltözni, mert a munkám állandó délutános beosztású, és azon a környéken nem tanácsos egyedül mászkálni sötétedés után. (Talán előtte sem.)
Ők autóval jártak, és együtt, mert ugyanott dolgoznak. Autóval más, de a buszmegálló egy-két száz méterre van, úgy mondták.
Így üresen maradt a ház, de Katica és Geri mondták, hogy felajánlják még egy közös barátunknak is, és előtte is hallottam, hogy volt olyan ismerősük, aki albérletbe is kivette volna tőlük.

Két hónap telt el azóta.
Két hónap, ami alatt amennyire tudtak, lehetett átköltöztek új "otthonukba". A karácsonyt már ott töltötték, de fáért szinte minden másnap visszajártak a régibe.

Tegnap hallottam, hogy leégett a lyukói házuk.

- Porig égett - mondta közös ismerősünk - nem maradt semmijük.
Nem akartam elhinni. Katica hét hónapos terhes, a munkahelyük is bizonytalannak tűnik sokszor, a férj beteg, és mégsem mutatták kifelé, milyen tragédia érte őket.

- A rendőrség szerint a vas miatt tették - mondta aztán Geri, miután rákérdeztem tőle. - Bevett szokás, hogy felgyújtják a házakat, és a vasat utána viszik el. Amikorra odaértünk, már össze is volt készítve egy halomba.

Nem kérdeztem tőlük, mi veszett oda, mi nem. Milyen kedves, személyes tárgyaik, fényképeik voltak esetleg ott, amiről úgy gondolták, maradhat, vagy amit még nem vittek el.
Nem mertem kérdezni.
Nem mertem szólni.
Nem tudtam, mit lehet erre mondani.
Úgy gondolom, ez az az eset, amit ép ésszel nem lehet megindokolni, felfogni, és elhinni.
Mégis megtörtént.

Magyarország, 2012. Miskolc-Lyukóvölgy

A cikket írta: Bianka

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. augusztus 19. 09:42
Ledöbbentem, és ha nem tudnám, hogy létezik ilyesmi, nem hinném el. Egyben el is gondolkodtam. Hogy ez Magyarországon megtörténhetett, mi magyarok vagyunk az okai, és az összes kormány. Nem célom politikai színezetet adni, írásomnak (uttörő becsületemre esküszöm), de nagyon is nem voltam a kádár-rezsim pártfogója, még sem tapsoltam, hogy első perctől fogva az volt a fő célkitűzés, hogy hogyan tapossák el az MSZP-t, nem várták ki a lassú átmenetet. Mi történt? Egyre kaitikusabbá vált nemzetük helyzete, és egyre jobban leszegényedtünk. A mai helyzetünk pedig már elviselhetetlen.

Puszi, Jutka
2012. március 16. 11:54
Köszönöm az olvasást, és a hozzászólásokat!

B.
2012. március 16. 06:04
Szia!

Megdöbbentő!.. Tényleg nem talál az ember szavakat. Ha eszembe jut mit éltem át, amikor szembesültem azzal, hogy a kis tanyám legféltettebb "kincseitől" szabadítottak meg, máshoz hozzá sem nyúltak. Ott is és még több helyen is a hasznosítható dolog miatt garázdálkodtak. Számomra belátható időn belül pótolhatatlan, nekem fontos dolgaimtól szabadítottak meg. Embertelen, szívtelen cselekedet volt. Őket az nem érdekelte, hogy benne volt/van a szívem, lelkem és annak egy darabjától fosztottak meg hosszú időre... Nem számít, hogy szegény, vagy gazdag!

Ilyen világot élünk!

Puszi,
Éva
2012. március 15. 22:28
Szia Bianka !

Mivel itt élek a városban tudom ott milyen a helyzet. Valóban nappal sem nagyon biztonságos a környék. Ezt, vagy az ilyen helyzetet sajnos az ország többi részén élők nem értik, ez annak tudatosul leginkább aki itt él ebben a városban, és nézi bizony ahogyan ez a szép hely kénytelen a kelletlen beköltözőktől zsugorodni. Valójában igen nem csak elfoglalják a helyet, hanem jobb kereset nem lévén, bizony a házakat gyújtják fel a fém áruért. Itt ha leesik egy szög, nem hallod koppani sohasem!!! Üdv Éva.
2012. március 15. 20:50
Kedves Bianka...

Ez valóban borzasztó...

Pussz, Tündér
2012. március 15. 12:27
Húú ez borzasztó!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: