újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Eladástechnikai meeting

Látogatók száma: 43

Hasznát veszi néha az ember, ha nála okosabbakat meghallgat. Aztán mindenki szemezget belőle. Amennyit akar, fel is használ.

Nem tudom máshol hogyan zajlanak, de nálunk egészen tűrhető volt. Nem unatkoztam egyetlen percre sem. 2 nap, 1 éjszaka, Balatonfenyves. Késő ősz. Tehát nyista pancsi, boros pincéket meg sem tudtuk közelíteni, száraz anyagnak indult, de Sly, kedves kommunikációs igazgatónk egy humoros ember. :) Lazára vette a dolgot, amennyire csak lehetett, mert nagyvezrünk részletes, videóval alátámasztott jelentést kért a gyűlésről. Tehát, légy okos és ügyes, miközben veszik az egészet. Remekül indul. :)
Mi, a dolgozók, úgy 40-50 fő, körbe ültük a termet, Sly (Szilveszternek hívták) pedig bele csapott. Elragadó a fickó, hadar, de ezen nem kell csodálkozni, a kommunikációval foglalkozók nagy százalékban beszédhibások, állítása szerint. :) Ő is, de fátylat rá. Sly profi volt, nem hagyott aludni, miközben levezette hogyan kell értékesíteni, bővítette a tudásanyagunkat, személyiség teszteket töltetett ki, vevőtípusok, kivel hogyan bánjunk, miegymás... és ami a kedvencem volt, JÁTSZOTTUNK! Minden játék valamilyen módon az eladáshoz kapcsolódott, ha más nem, a tanulság. Miután alaposan kiküzdöttük magunkat. Csapatokra osztottak, vegyesen, idegenek, ismerősök, ahogy esik, (ennek is volt célja : hogyan koordinálod a csapatot, mennyire tudsz tevékenyen részt venni a munkában) Szerintem minden szerénység nélkül állíthatom, hogy az az egyetlen fiú, aki közöttünk ült, alaposan megizzadt :) Elméletileg ő volt a csapat kapitánya, de mint tudjuk, minden vezér mellett ott a hátország erős és makacs nők személyében. Csak nővel ne kezdjen az ember, vitáztunk is eleget, de totál siker lett a vége, mi nyertünk. Oly annyira, hogy a lehetséges összes pontot beszedtük és még túl is szárnyaltuk. (jutifali) Csak okosan! Amíg a többiek szerénykedtek, hát én nem. Nem erről vagyok híres. Hiába magyarázták, hogy közös érdek, meg minden csapatot egy szintre kell hozni, én egyetlen csapatért vagyok felelős, azt célba juttatom, nem tehetek róla, hogy mások nem ilyen hatékonyak. Az pedig, hogy az összes csapatot megfelelően ösztönözze valaki, nem az én dolgom. Én épp elég pénzt lapátoltam a főnököm Ferrárijába, az ösztönzés legyen az ő gondja, ő a vezér. Majd ha én leszek, akkor máshogy csinálom.
Lényeg a lényeg, nyertünk, aztán vacsi és vagy 15-en nekiestünk a bár tartalékainak. Sly átvedlett emberré, már nem volt kamera, úgyhogy fergeteges szórakozást csaptunk. Ő valami küzdősportot űz egyébként, hát hajnalra már nem is csodálkoztam, hogy a fejem felett simán elrugdosott a földön állva. De táncolni nem tud. :) Azért én elraboltam egy magyar nótára. Nem tapostuk agyon egymást.
Szép kulturáltan (ki pedig tök részegen) szórakoztunk, biliárdoztunk, aztán megismerkedtem a bowling-gal, persze meg is szabadultam néhány körmömtől, - mert én miért ne álljak le játszani műkörmökkel - aztán mezítláb kénytelen voltam a pályán összeszedni az elhullajtott darabokat, még jó hogy piros volt. Így jól láttam merre vannak. Azóta nem viselek ilyet. Minek, már nem papírokat tologatok...
Reggel nyolckor mindenki nyúzottan ült le újra az asztalhoz tréningezni. Mindenki előtt - akik rész vettek az éjszakai hancúrban - tripla kávé, víz, Aspirin, :) Már senki sem volt lelkes, de azért ezen a napon is begyűjtöttem egy üveg piát nyereményként. Én tudom a határokat, meg hogy mit birok.
A végeredmény az lett, hogy - addig sem volt ilyen oktatás- , de ezek után sem terveztek többet, állítólag a nagyvezér tépte a haját, mert az esti kis kilengésünk többe került neki, mint a szállás, terembérlés és étkeztetés a majd 50 főre. :) Ha már lúd legyen kövér! :) Sikeres volt azért a meccs, ma már felismerem mi a különbség a potenciális vásárló és a múzeumlátogató között. A nézelődő legtöbbször telefonnal a kezében sétál be, csak hogy időt töltsön, egy kanyit sem költene el, szeme a messzeségbe mered, nem lát, nem hall és ha ráköszönök, legtöbbször észre sem vesz. Ezzel szemben a vásárló szemei élénken mozognak, sasol, figyel. Néha felcsillan, na akkor kell odatoppanni. A lényeg, hogy nem árut adunk el, bármit is forgalmazzunk, hanem megoldásokat, csak sajnos a vevők nagy része nem tudja mire lenne szüksége. Ezért vagyunk mi, hogy felvilágosítsuk. Pont arra, amit éppen mi kínálunk! :) Így kell ezt csinálni! Köszönöm Sly, sokat tanultam tőled!

Kép: net

A cikket írta: Ailet

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia P!

Az A is elég... :) Köszi, cukor vagy!
Sly egyébként egy tündér pasi volt. Lehet, hogy nem véletlenül adott mindig szabad kezet nekem??? Most, hogy gondolkodom... igazad van. :) ha már tudunk ráhatni a dolgokra, csak tőlünk függ a végeredmény :) az pedig királyság.

Üdv: A
Szia Ali!
Te mint a macska, ha feldobnak fehér, ha leesel, talpra pottyansz;-) Szerintem befolyásolod a környezeted, pozitív a kisugárzásod, és egy Sly is elszájll tőled:-)))
Üdv,
P.

* Nem árut aduk el, hanem megoldást szállítunk...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: