újabb események régebbi események további események
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Otthonunk

2010. június 26. - Látogatók száma: 90

Otthonkeresés

Az emberek sokféle otthont képzelnek el maguknak, hogy milyen legyen. Mondjuk legyen modern vagy hangulatos vagy romantikus vagy emeletes vagy családi ház, sorolhatnám a végtelenségig.
Nálunk a szempont az volt, hogy közel legyen a városhoz, de mégse túl közel. Ahol megtermelhetjük magunknak a zöldséget, állatokat tarthatunk, fát nevelhetünk...
Ki is néztük a város szélén lévő szőlőhegyen azt a területet, ahol körülbelül lakni szerettünk volna. Az első, akit felhívtunk telefonon, nagyon rendes idős hölgynek tűnt, ami később be is bizonyosodott.
Elmentünk megnézni a házat, ami egy hétvégi ház csak, de kettőnknek pont elegendő a férjemmel. Volt egy kis főzőfülkéje, egy ebédlője, egy nappalinak nagyzolt helység, fürdő, az emeleten pedig egy padlásszoba.
Látjátok ott azt a kis ablakot a tető alatt? Na, onnan írom szertelen soraimat! Mert megvettük, meg ám, mindjárt az elsőt!
Nem is akartam másikat megnézni, az megvolt már azelőtt két éve, és akkor se tetszett úgy egyik se, mint ez. Mit is kívánhatnék? A ház szigetelt, fürdő van, igaz, hogy a víz a kútból jön, de pont ezért nincs is vízszámlánk, csak villany, mert a kútból a házi vízmű szállítja szorgalmasan a vizet. Főzni tudok palackos gázzal vagy fűtésszezonban a teatűzhelyen, amivel egyben fűtünk is. Hát mindenünk megvan, amit csak szem-száj megkívánhat. Ráadásul van 8 diófánk, vagy 15 egyéb gyümölcsfánk és ebbe nem számítottam bele a "faiskolámban" lévőket, mert azok csak egy éves csemeték még.
A dísznövények közül is pont azok találhatóak meg, melyeket mindig is szerettem volna látni a kertemben. Persze az elmúlt két év alatt csak gyarapodtak még.
Bevallom derekasan aszfaltos út ugyan nincs, de ahogy elnéztem a tévében, hát lakottabb részeken sincs az országban. De nem is hiányzik, jól megvagyunk itt békében a világ végében.
S ha megkérdezik, hogy megbántam-e, hogy ideköltöztünk, hát nem és ezerszer is nem! Sok helyen laktam már, faluban, kisvárosban, megyeszékhelyen, de sehol nem éreztem magam ilyen jól, mint itt, az otthonunkban.

A cikket írta: Virág

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. június 29. 10:31
Valóban. :)
2010. június 28. 22:24
akkor végre megtaláltad az álmaid házát, otthonodat!!!
grat.
jó érzés!
:)
2010. június 26. 19:42
Köszönöm a kedves szavaitokat! :)

Mennyibe kerül egy indukciós főzőlap? Mennyit fogyaszt? Én naponta főzök, ha minden rendben megy.
Palackoz gáztűzhelyem van.
2010. június 26. 19:15
Vegyél indukciós főzőlapot, nézd meg a neten mit irnak róla. Én most szerettem bele, a kerti házba nekem is az van, mert nem melegit, kényelmes, esztétikus és keveset fogyaszt.Amugy ilyen irásokat szivesen olvasok. Gratulálok:-)))
2010. június 26. 19:03
Nem baj az, de nagyon szép az fix!
2010. június 26. 18:31
Még akkor se, ha csak egy mezei vadászház. :)
2010. június 26. 18:19
Kedves Luca! Hiába a családi háznak nincs párja! Én is így vagyok vele! üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: