újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Recycle (még mindig)

2011. november 25. - Látogatók száma: 78

Recycle grandmother's pearl necklace - avagy hogyan gondoljuk újra, modernebbre Anyukánk, vagy Nagymamánk megunt gyöngysorát.

Az elsődleges szempont továbbra is, hogy mindent, amit csak lehet, hasznosítsunk fel, vagy gondoljunk újra.
Így esett a választás, a képen látható dupla soros gyöngy láncra is.
Akár eredeti állapotában is hagyhatnánk, hisz önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, de ha szeretnénk egy teljes kollekciót készíteni, a következőkre lehet szükségünk, mely csupán egy lehetőség a sok közül.

Az új lánchoz körülbelül 60 cm damil szükségeltetik majd, a kapocs pedig ugyebár adott az eredeti nyakláncról.
A karláncot legegyszerűbben gumiszalaggal készíthetjük, így ahhoz másra nem lesz szükségünk.
A fülbevalók igényelnek valamivel nagyobb befektetést, de az is elhanyagolható egy készen vásárolt ékszerszetthez képest. Egy pár ezüstözött fülbevaló akasztót, 2x4, összesen 8 szem kásagyöngyöt, valamint durván 20 cm hosszú ezüstözött drótot kell beszereznünk.

A munkamenet a következő:
Szedjük szét az eredeti gyöngysort, majd válogassuk külön a gyöngyszemeket méretük szerint. A nagyobbakat tegyük félre, azok alkotják majd a fülbevalónkat.
Mérjük le a csuklónk körfogatát, hogy mekkora gumiszalagra lesz szükségünk, egy keveset ráhagyva a megkötéshez. A megfelelő hosszúságú szalagra, óvatosan fűzzük fel a gyöngyszemeket. Figyeljünk arra, hogy ne nagyon feszüljön a gumi, mert akkor csúnyán összeugrik. Amint ezzel kész vagyunk csomózzuk el a végét.
A fülbevalókhoz összesen 3-3 darab gyöngyöt, valamint 4-4 kásagyöngyöt készítsünk ki. Ezeket fűzzük fel egymás után a drótra, a két végét egymásba fordítva, majd összetekerve, és önmagába-/visszahajtva, egy kis kampós részt kialakítva, amibe a fülbevaló akasztót tehetjük. A felesleges darabot drótvágóval vágjuk le.
A lánchoz a maradék, egyforma méretű gyöngyöket fűzzük fel a damilra, csomózzuk el mindkét végét, és tegyük rá a kapcsoló elemeket.

A végeredmény a képen látható (előtte-utána).

Az így elkészült kollekció több szempontból is praktikusabb. Egyrészt egy régi darabból alkottunk újat, másrészt egy nyaklánc helyett, immáron egy egész szettben csilloghatunk.
Mindemellett pár szem gyöngyünk is megmaradt, amiből esetleg kitűzőt, gyűrűt is készíthetünk, vagy felhasználhatjuk egy következő álomkollekcióhoz.

Kellemes zsizsergést!

Üdvözlettel: Zsizsik

A cikket írta: Zsizsik

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 27. 10:34
Szia Ailet!

Köszönöm szépen. Nincs is annál jobb, mint amikor alkotunk. Lampabúrával még nem foglalkoztam, de az indiai stílus kétség kívül megmozgatta a fantáziám. Biztosan egyedi lett és szép.
Éljen éljen hurrá :)

Üdv, Zsizsik
2011. november 26. 14:20
Szia Zsizsik!

Nagyon kreatív! Anyámmal a téli estéken szoktunk ilyeneket csinálni. Egy lámpaburát készítettünk gyöngyből, egy komplett éjjeli lámpát, olyan indiai stílussal, az ajándék lett (a barátnőm indiai ismerősei is elismeréssel adóztak előtte) meg díszeket a fára. :)

Éljen a kreativitás! Na és a Recycle!

Üdv:Ailet
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: