újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Reklámok hatalma

Látogatók száma: 32

A TV, a média és a mindenség, fantasztikus , mi mindent kitalálnak üzleti fogásnak, csak vedd és vidd a terméket, vegyél kölcsönt, és a legrosszabb, hogy ebbe a csapdába a gyereked által kerülsz a legrosszabbul.

Az alattam lakó családban már van unoka. A napokban nagyon keserves sírást, majd csapkodást és kiabálást hallottam. Nem szoktam odafigyelni a mások magánéletére, de ez esetben, mivel a gyerek ordított, lementem megnézni mi történt.
A kisfiú az ajtó előtt rugdosta az Émász szekrényt és üvöltötte, tanítsák meg őt is úgy tapsolni, vagy elmegy világgá, és utálja az anyukáját, aki erre nem képes.
Csendesen megkérdeztem tőle: Mi a baj Vilmoska?
-Engem senki nem tanít meg hűtőset tapsolni, és utálok mindenkit, és hazudnak, hogy olyan nincs!- ordította torka szakadtából a gyerek.
Visszajöttem a saját lakásomba, felvettem az utcai papucsomat, szóltam édesanyámnak, és pénzt tettem a zsebembe és leindultam Vilmoskához.
Na nem volt tétlen a gyerek, magát verdeste a földhöz. Nagyija hozott ki egy pohár vizet, én szépen kicsit arcon fröcsköltem, majd levittem magammal a bérház előtt található kis boltba. Ott mondtam a boltosnak mit kérek, de csak ha Vilmos tapsol, és nevet!
Gondolom nem én voltam az első ilyen gyerekkel, mert a boltos rám kacsintott, és értette mit kérek.
Vilmos tapsolt, és kinyitották együtt a hűtőt, de nem volt benne a finomság. A boltos elmondta, hogy ezt egy nagyobb tejes hűtőben tárolja hátul, menjenek oda.
Én kint álltam, hallottam a tapsot, és Vilmos nevetését.
Kifizettem a finomságot, haza mentünk és otthon elmondta, a boltos bácsi mondta ezt nem lehet sima hűtőben tartani, mert megromlana ilyen meleg időben, és most már tudja ezért pénzt kell a szomszéd néninek fizetni.
A család lenyugodott. Vilmos elaludt mire anyukája jött érte a munkából. Akarta volna kifizetni a csokit, de mondtam nem kell. Ennyit én is megengedhetek magamnak, és végre Vilmos nem veri fel majd a lépcsőház csendjét délután a tapsolós reklám után.
Sőt megtanulta, nem akármilyen hűtőben kell tartani, és onnan lehet kivenni. Amit lát az reklám, hogy a gyerekek lemenjenek a boltba, ahogyan a boltos bácsi mondta!
Így tegnap itt aludt Vilmos a nagyinál, és ma bekopogott és hozott a parkból apró kamillavirágokat nekem a tegnapi csokiért.
Megígértem neki, hogy lemegyünk máskor is, ha jól viselkedik.

A cikket írta: Divi Éva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: