újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Egyébként HOGY VAGY?

Látogatók száma: 56

A barátnőm, aki egyben kolléganőm is, terhes. Pénteken a céges partin a gyermekes munkatársnők miután megkérdezték hogy érzi magát, azonnal zúdították rá a saját élményeiket. Figyeltem őket.

Csillogó tekintettel, lelkesen, kipirulva elevenítették fel azt az időszakot, amikor ők várták a kisbabájukat. Mindenképpen tudatni akarták a jelenlévőkkel, hogy ők mit éltek át, mennyit híztak, melyik dokihoz jártak, hogyan szültek stb.
Jöttek a kontrázások és a bezzegek...

Furik az emberek. Megkérdezik udvariasan, hogy vagy, aztán amikor be akarsz számolni, leszarnak. Úgy tűnik, a "hogy vagy?" már töltelékszó. Választ senki sem vár, ha kap, nem érdekli. Igazából mindenki csak a maga bajával van elfoglalva, mindenkinek az a fontos, ami vele, a párjával, gyerekével, unokájával stb. történt.

Viszont azt vettem észre, hogy a pletykára mindenki éhes. Kitaláltam, hogy legközelebb ha összefutok valakivel, valami szaftos témát dobok fel, amit tovább lehet adni, kíváncsi vagyok, hogy fog-e fülelni, és milyen formában fogom visszahallani a sztorimat.

És ha sürgős, vagy fontos közléskényszerem lesz a közeljövőben leülök majd egy tükör elé, és terápia gyanánt megosztom magammal a mondandómat, nehogy bennem ragadjon a szó és beteggé, idegbajossá tegyen.

A cikket írta: Lizelotte

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Lizelotte!

A problémád nem egyedi, én már csak legyintek és a "Hogy vagy?" kezdetű üres fecsegésre és ezt mondom: Hogyan lehetnék? Mi bajom lenne? Ennyi és erre általában meglepődnek. Tovább kérdeznek, mert nem szoktak hozzá, hogy van aki nem panaszkodik és bezzegezik, meg hasonlók. :) így már annyit mondok el, amennyit én akarok. Figyelnek. Nekem bejött.
A pletykával meg sajna az a baj, hogy kezelhetetlen. :) Bolhából elefánt kategória, de ha szórakozni támad kedved, jókat röhögni a kiéhezett társaságon, csak nyugodtan, legalább nem kell moziba járni és tévét nézned. :)

Szép napot mindenkinek!
Ailet
Nem írod hiába, tényleg így van, de miért ? Azért mert, mások is ki vannak éhezve a hallgatóságra ! Senkit sem érdekel más ember dolga-gondja, élete, de már alig várja, hogy sajátját kibeszélhesse valakinek, de kinek ? Ki hallgatja meg, kit érdekel ? Az emberek üvegburát vonnak maguk köré.
 
Látom, h itt is hiába írod. De legalább nem beszélnek vissza. A lányom a babáival beszélgetett kiskorában. Az is jó taktika.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: