újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Eutanázia - kegyes halál

Látogatók száma: 51

Rendelkezhetünk-e a saját halálunkról? Miért tiltja egyes országokban a törvény azt, hogy a halálos betegek, akik számára az élet már csak gyötrelem, kín, véget vessenek a szenvedésnek, és eldobva maguktól a fájdalmat, megkönnyebbüljenek?

"Az Élet él és élni akar." - írja Ady egyik versében.
De életnek lehet-e nevezni a gyógyíthatatlan beteg gyötrelmes, fájdalmakkal teli utolsó napjait?

Egy filmet láttam a minap, ami erről szólt, és nagyon felkavart. Ebben a filmben egy érdekes kérdést vetett fel egy jogász:

Amikor valaki öngyilkossági kísérletet tesz, nem hal meg mert megmentik az életét, akkor ezt az embert nem büntetik meg. Miért nem? Meg kellene büntetni, hiszen gyilkosságot követett el, ki akart oltani egy életet. Hogy saját magát öli meg valaki, vagy mást, az egyáltalán nem számít, csak maga a tény, miszerint halált akart okozni.

Az öngyilkosokat nem büntetik, ezzel szemben az eutanázia ellenzői büntetik azt a szegény, szerencsétlent, aki tönkrement mind testileg, mind lelkileg, akinek a közvetlen hozzátartozói sem tudnak miatta teljes értékű életet élni. Őket az élettel büntetik, ami már számukra ezerszer rosszabb a halálnál…

Az eutanázia ellenzőinek ki kellene próbálni, milyen egy gyógyíthatatlan, magatehetetlen beteggel együtt élni. Biztosan egy csapásra megváltozna a véleményük.

A cikket írta: Lizelotte

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: