újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Angyal szemek

2011. november 18. - Látogatók száma: 64

Csak egyedül ő tudja miért ilyen magányos... Elszántan, férfiakat meghazudtoló bátorsággal, energiával, fékezhetetlen gyűlölettel vegyes dühvel veti bele magát a munkájába, üldözi a bűn elkövetőit, aztán önként vállalt magányába tér vissza...

*
Hatalmas csattanások... Autók roncsai röpködnek szana-szét... emberek jajonganak, másoknak már csak valami nyöszörgésszerű hang hagyja el a torkát.
Az orrodnál tovább alig látni,... emberek fel s alá rohangálnak, szirénák éles hangja,... autók tülkölése,... fájdalmas kiáltások borzolják az idegeid, amerre nézel csak a káosz. A szakadó eső még tetézi ezt az amúgy is felismerhetetlen vegyes áradatot.

Ekkor ordítva tűnik fel, szinte a semmiből a lány. Utat tör magának. Egy kis fény világítja meg az arcát, haja, ruhája csapzott, csurom víz. Szemeiben rémület. Társait félrelökve hatalmas lendülettel rohan az összeroncsolódott autó irányába..., ahonnan alig hallható, nyöszörgő hangot érzékel. Az ablakán keresztül meglátja a magatehetetlen vérző férfit az autó roncsai között. Hirtelen feltépi az ajtót és hangját egészen suttogóra fogja, amikor felméri, hogy az élet jelei már alig mutatkoznak rajta, majd közelebb hajolva kétségbeesetten szólongatja.

- Kérem, Uram! Hall engem?
- Nézzen rám!
- Nézzen a szemembe!
- Már jön a segítség!
- Nyissa ki a szemét!

Aztán már szinte kiabál

- Héééé!! Jöjjön már ide valaki!!!
- Csipkedjék magukat azok a mentősök!

majd suttogva

- Itt vagyok, magával vagyok.
- Hallja, amit mondok?
- Ki fogjuk menteni!
- Túl fogja élni!

A magatehetetlen, vérző férfi lassan kinyitja a szemét és meglátja a lány kétségbeesett arcát. A két szempár egymásba kapcsolódik. A lány barna szomorú, a férfi kék angyali tekintete, ahogy pillanatokig csak nézik egymást,... aztán a rohammentősök a roncs közül kiemelik a sérültet. A lány arca elmosódik előtte, majd elveszti az eszméletét. A lány arcán az iménti rémületet már a megkönnyebbülés jelei váltják fel. A sérült férfi eltűnik a szeme elől...

*
Egyszerűen berendezett lakás az otthona. Amúgy hanyagul, ruhástól ledobja magát a kanapéra, bakancsos lábát az asztalnak támasztja. Már nincs rajta az egyenruha csak egy szál trikó, szőke, simára fésült hajával, szép arcával, csak egy egyszerű lány.
A nap eseményei eléggé megviselték. A szeme nagyon szomorú. Elgondolkodva néz körül. Nem híve a rendnek. Minden úgy jó, ahogy van, csak kénye-kedvére, ahogy ledobta utoljára holmiját. Látszólag mindene megvan, ami a kényelmét szolgálja, de valami mégis hiányzik... Csak egyedül ő tudja miért ilyen magányos.

*
A kis kávézóban szürcsöli italát a lány. Egy jóképű férfi társaságában. Beszélgetnek... A férfi egyre kérdezi. A munkájáról,... és megint csak a munkájáról. A lány egyre türelmetlenebb. Látszik, hogy már nagyon unja.

- Mi ez? - kérdezi a férfit, - kihallgatás?
- Váltsunk inkább témát! - de meg sem várva a férfi válaszát, semmi kedve a további beszélgetéshez, búcsúzóul csak annyit mond
- A randizást nem nekem találták ki. Majd haza indul.

*
Megint otthon találja magát. Ingerülten szabadul meg csinos ruhadarabjaitól, ismét belebújik a trikójába, és megkönnyebbül... Gondolataiba mélyed... Miért menekül?... Mi elől?.. Mi az, ami miatt képtelen egy kapcsolatra?... Képtelen örülni?. Miért csak egyedül a munkájának él?... Miért nincs egy igazi társa?... gondolataiban feltűnnek a múlt eddig elrejtett apró mozzanatai.

*
Már a munkahelyén látjuk, egyenruhában, ahol a „társai” állandóan cukkolják, ajánlatokat tesznek neki, de ő csak cinikusan odébbáll, legyint és nem állja meg visszaszólni, amúgy „férfiasan”.

(Soha nem vall színt, csak magának vallja be, hogy valami nincs rendben az életében, de ez az ő ügye. Keményen és elszántan dolgozik, „őrzi a rendet” és állja a megpróbáltatásokat.
A magánélete, egyedül az övé. Van családja, anyja, apja, testvére, de nem tartja velük a kapcsolatot, csak ha már nagyon, muszáj. Valami történt a múltban, ami lehetetlenné teszi, hogy közelebb engedjen bárkit is magához. Valami, ami meghatározó volt az életének egy adott szakaszában, és amit elvesztett akkor. A hitet. Azt, hogy létezik egy mindent elsöprő érzés, ami összeköt mindenkit, és az a szeretet. A csalódottság, a szeretetben elvesztett hite vezette erre az útra. Munkájának él, és eldöntötte, nincs is másra szüksége.)

*
Igen jó hangulatban van az asztaltársaság. Férfiak! A lány megpróbálja velük felvenni a kesztyűt, amúgy „férfiasan”. Nagy a kísértés, és oda-oda mondogat, de csak úgy barátságból... Nagyokat nevetnek... A lány is jól érzi magát közöttük, és velük együtt nevet. (Most egy pillanatra közel hozza a kamera, nagyon szép, ahogy elfelejt mindent, ami fáj, a jó hangulat rá is átragad.)

Egyszer csak az üvegen keresztül észreveszi, az utca túloldaláról egy szempár figyeli minden mozdulatát. Az üvegen keresztül látja, amint a férfi merően nézi őt. Idegen számára, de mégsem tudja miért és honnan, olyan ismerősnek tűnik. Ki lehet ő? - töpreng... és lassan felvillan egy homályos emlék...

*
Ugyanebben a pillanatban a semmiből hirtelen egy autó vágódik közéjük, a férfi eltűnik a szeme elől... csak egy villanás volt...
Az autóból férfiak fegyvere dörren, egyenesen abba az irányba, ahol az imént még a társasággal együtt olyan jót szórakozott, nevetett...Ablaküveg csörren, ahogyan a szilánkok szanaszét röpködnek. Hirtelen felocsúdva a meglepetésből, hogy mi is történik, riadtan vágódik el, ki merre tud. A lány is leveti magát a földre. Már csak harc van, ádáz és kegyetlen üldözés kezdődik. Visszazökken a valóságba.

Eszeveszett rohanás. A lány arcán már nyoma sincs szépségnek, csak a vad, elszánt gyűlöletnek, ahogyan az egyik támadó után veti magát. Rohan, ahogyan csak bír. Honnan ez az erő, ami mindent letarol, ami az útjába kerül. Nincs kegyelem, nincs kímélet. Csak a vadállat képes ilyen elszántan törni előre, egyre közelebb és közelebb az áldozata felé, mint aki csak arra vár, hogy végre az útjába kerüljön, hogy azután elpusztítsa...

A férfinak, aki az előbb még a lányt figyelte nem volt ideje tovább töprengeni, csak egy kis előnye volt a támadóval szemben. Nem tudta mi hajtja, egyre közelebb az üldözött felé, de tudta, érezte, a lányt meg kell mentenie. Nincs vesztegetni való idő,... gyorsnak, sokkal gyorsabbnak kell lennie a támadónál....

A forrás: egy film élmény, melynek címe: Angyal szemek... (Sharon) Jennifer Lopez főszereplésével.

*
Ajánlom ezt a filmet azoknak, akik a mély érzelmi töltetű filmeket kedvelik. Ez egy ilyen...
Miért választja ezt a férfiakat is próbára tevő munkát és mellette az egyedüllétet ez a fiatal nő, aki még ráadásul szép is? Meg lehetne minden képessége ahhoz, hogy társa legyen, családja és egy boldog, kiegyensúlyozott életet éljen. Mégsem ezt teszi. Helyette bezárkózik a maga választotta, szűk világába...
Ami engem igazán érdekel, hogy mindig, mindennek oka van.
A kirobbanó, agresszív, durva jelenetek a munkája végzése közben és a magányában, gondolataiban elmélyülő, töprengő nő vívódása... az emlékképek, ami előtör a múltból vezetnek el végül is oda, ami megmagyarázza, hogy miért választotta ezt az életformát?

A cikket írta: zsoltne.eva

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. január 10. 13:11
Köszönjük a filmajánlót Éva!

Pussz, Tündér
2011. november 19. 13:28

megtekintés Válasz erre: bokorur - 2011. november 19. 10:46

Tisztelt Éva!
Eleget téve kérésének, elolvastam az ajánlóját. Engem meggyőzött. Nem ismerem a filmet, de az egyes helyszínek hangulatát remekül átadta. Szépen felépített, jó írás.
Egy hiányom volt, az ilyen jellegű írásoknál ne felejtse ki a személyes élményleírást. Ön mit érzett amikor nézte a filmet? Miért ajánlaná nekünk pont ezt? Mit váltott ki Önből?
Javaslom egészítse ki!
Bokor

Köszönöm Bokorúr!

Éltem a javaslatával és kiegészítettem azzal, hogy számomra milyen személyes élményt nyújtott miközben a filmet néztem. Csak azt nem tudom még, hogy az elejére, vagy a végére kívánkozott volna? Így én a végére tettem. :-)

Örülök, ha Önt meg tudtam győzni és sikerült átadnom a helyszín hangulatát.

Szép napot kívánok!

Éva
2011. november 19. 10:46
Tisztelt Éva!
Eleget téve kérésének, elolvastam az ajánlóját. Engem meggyőzött. Nem ismerem a filmet, de az egyes helyszínek hangulatát remekül átadta. Szépen felépített, jó írás.
Egy hiányom volt, az ilyen jellegű írásoknál ne felejtse ki a személyes élményleírást. Ön mit érzett amikor nézte a filmet? Miért ajánlaná nekünk pont ezt? Mit váltott ki Önből?
Javaslom egészítse ki!
Bokor
2011. november 19. 09:58

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. november 19. 08:14

Szia Ailet!

Még mit nem? Örülök, ha sikerült felcsigáznom téged... :-) Elég, ha én tudom a végét. Nem kevésbé nagyon jó!
Ígérem, ha sikerül megnézned, élmény lesz! Már csak a pasi miatt is, mert a főszereplőt ki ne ismerné, de azt a férfit azokkal az angyal szemekkel? :-)

Puszi,
Éva

Ui. Még sose mondtam, de a bemutatkozó soraid nagyon tetszenek. Egy igazi pozitív gondolkodású nőre vall!

Szia Éva!

Köszönöm, igyekszem a napos oldalt erősíteni :)

A filmet meg majd megnézem. :)

Puszi: Ailet
2011. november 19. 08:14

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. november 18. 23:22

Szia Éva!

Még nem láttam a filmet, de felcsigáztál... :) (azért elárulhattad volna a végét, hogy ne kelljen megnéznem... most kereshetem ki és nézhetem meg! :)

Üdv:Ailet

Szia Ailet!

Még mit nem? Örülök, ha sikerült felcsigáznom téged... :-) Elég, ha én tudom a végét. Nem kevésbé nagyon jó!
Ígérem, ha sikerül megnézned, élmény lesz! Már csak a pasi miatt is, mert a főszereplőt ki ne ismerné, de azt a férfit azokkal az angyal szemekkel? :-)

Puszi,
Éva

Ui. Még sose mondtam, de a bemutatkozó soraid nagyon tetszenek. Egy igazi pozitív gondolkodású nőre vall!
2011. november 18. 23:22
Szia Éva!

Még nem láttam a filmet, de felcsigáztál... :) (azért elárulhattad volna a végét, hogy ne kelljen megnéznem... most kereshetem ki és nézhetem meg! :)

Üdv:Ailet
2011. november 18. 22:20
Gondoltam Virág kedvébe járok azzal, hogy próbálkozom ismét, hasonlóan mint múltkor a Ragadozóval. Nem mindig sikerül, de annál sok biztatást kaptam. Hát, majd meglátjuk ez mit hoz le? :-)
A férfi neve csak egyszerűen Kecs... biztos nem így írják?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: