újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Ház ahol élnek...

Látogatók száma: 37

Aki macskát tart, az tudja miről beszélek,aki nem, az meg előbb olvasson bele és addig ne vegye ki a dobozból a szőrös kis rémet,honfoglaló.... Egy jótékonysági hirdetésben akadtunk a nyomára,..

Helyhiány miatt gazdit keresünk, barátságos fél éves kandúrnak, nem írták oda, hogy kényúrnak. Elmentünk a barátságos kertes házhoz, gyanút kellett volna fognom, amikor az eb a sarokban vacogott és az sem érdekelte, hogy idegen jön. Csak meredt a semmibe. A kedves hölgy kijött, majd óvatosan körbe kémlelve beengedett, bent várt a cica, kezdeti idegességnek tudtam be a köpködését, gondoltam majd megnyugszik. Megnyugodott, cirka másfél heti éjszakai üvöltős, torokhangú nyávogás után, de addig a cicának a közelébe se lehetett menni, mert köpködött. Utána, már mi nem akartunk, mert megszokva új környezetét felbátorodva harapott is:-)

Gyönyörű, fekete bársony bunda borította a kis férget, sárga szeme gonoszan villogott, ha a konyhában húst szeltem, Ő a lábamon felmászva közelítette meg azt, és mivel én saját sebeimmel foglalkoztam, Ő nem egyszer boldogan felfalta a család vacsoráját, mi sose az övét, őrizte.Ha a konyha felé közelített valaki, a falon felugorva megelőzte az illetőt és már az ajtóban borzaskodott. Mit lehetett tenni? Sikkesen arrébb rúgtuk a cicust és siettünk felugrani a kikészített stokedlira, miről kényelmesen el lehetett érni mindent, vagy átugorva a következőre, akár ihattunk is. Míg mi dolgunkat intéztük , fél szemmel a macskát figyelve, az alattunk járőrözött néha, ha nem voltunk elég gyorsak oda - oda csapott.
Egyetlen menedékünk a fürdő volt, ide nem mert bejönni a víztől a hideg rázta, ide jártunk kipihenni a terrort, de rájött és hallani lehetett, ahogy kint szuszog és erőlködik, hogy a kilincsre kapaszkodva belessen a kulcslyukon.A nappali volt a vadász területe és fő teritóriuma, itt jelölte meg a területét, és ha nem ugrottunk idejébe félre minket is.Aztán elvittük a pisi problémát megoldandó kasztráltatni, érezhette, mert még a doki keze is cafatokban lógott, amíg beadta az inyekciót, de kábultan is szökött, kinyomta vagy feszítette a kosara ajtaját és gondolta az ablakon távozik, de a kábító hatású gyógyszertől rosszul mérte fel a távolságot és a helyet, ablak helyett a párkánynak koppant, majd nyekkenve a padlóra kenődött, és végre elaludt! Kiütötte magát!

A műtét sikerült! De a cica bosszút forralt, ahogy kiment a zsibbasztó hatása a két mellső lábából, máris kúszott előre és harapott, ha nem érte el, akkor csak félelmetesen kaffogott! Az állatorvos azt a tanácsot adta, szocializálni kell a cicust szeretet, simogatás, törődés és megoldódik a probléma.
O.K. De ki akar meghalni a szőrmók karmai közt? Sorsoltunk, akié a rövidebb gyufa, az simiz, persze megfelelő védőruhában szerettük a macskát. Egy lánckesztyű, fölötte egy vastag kertész kesztyű, ruházatnak fürdőköpeny vastag, ne tudja átharapni. A technika a következő, két lábad közé kapod a vonagló macskát, a fejét a honod alá szorítod, hogy ne haraphasson és máris vígan babusgathatod, ha közelebbi kapcsolatot akarsz házi kedvenceddel, csavard szorosan egy törülközőbe, így még a feje búbját is meg lehet puszilgatni.Csak gyorsan, mert ciki a balesetin várni, amíg vissza varrják az orrod.

A cicó nem szocializálódott kellő mértékben, igaz annyit elértünk, hogy már ha Ő akarta, jött simogattatni. Ez a következő képpen zajlott, békésen ültél a kanapén, Ő figyelt és cserkészett, felugrott melléd, kellette magát,dorombolt és dörgölőzött, ha elgyengülvén felé nyúltál, tőből letépte a karod, és míg Te ezer sebből vérezve jajgattál, Ő sértődötten mosakodott, tekintete azt súgta,--Ó átkos szépség!----

De, ha Ő szorult törődésedre, hátulról rád vetődött és Te a szívrohamot legyőzve, remegve simogattad az öledben elnyúlót, mert tudtad, ha megúnja gondolkodás nélkül beléd harap. De mi ezt már kitapasztaltuk, így Ő csak kaffogott a kezünk után.

Éjszaka gyerekek alszanak, a cica evett, aludni térsz ,már nem nyerhogja végig az éjszakát, Ő is alszik. DE, sajnos veletek! Hol a szekrény tetejéről huppanik kb.pont gyomor tájra, vagy alulról mászik laposan takaró alatt, orvul belé harapdálva, látni ahogy vigyorog, míg Te vinnyogsz. Tv,-és közben hamar rájöttünk a takaró nem melegedésre való, nyáron is szükséglet, ebbe csavarjuk a lábunkat, mert egy elővillanó lábujj máris mohó vadászatra sarkallja a cicust.

Szerelmi életünk a macska kiöregedéséig kész rituális cirkusz volt. A férjem közeledett, a macska rávetődött és közénk feküdt dorombolva, férjem alulról közelített, a macska felülről harapott és karmolt. Cicus röpült, de lehet úgy nyugodtan szeretkezni, hogy látod a macskát, ahogy fe l- alá vonul az ajtó előtt és köpköd, meg hörög? A bosszú, pedig sosem maradt el!


Beengedtük és reménykedtünk, hogy elfáradt a mérgelődésben és elalszik, ez aképp zajlott, befeküdt a párnámra, és mivel Én erősen féltem a haragjától, nem tettem ezt szóvá, tehát cicus a párnán, Én egy alsó sarkán, reggelre cica az ágy közepén fejünknél keresztbe, mi a két szélén, sajgó háttal lapítva, nehogy megzavarjuk, mert akkor kíméletlenül odacsap.

Életem legjobb pár éve volt, amíg Mártonból - lett Marcipán, családunk része volt.
Most kertes házban lakunk, itt már nem lehet ilyen bensőséges viszonyt ápolni a cicákkal! Hála Istennek!

A cikket írta: padme

9 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Sokat nevettem az írásodon! Tetszett. :)))
A lenyűgöző tématálasod emlékezetembe idézte a múltévi esetet.
Anyám nagyon kedves macskája lebabázott. Killer Cat (gyilkos macska) nevet adtam volna legszívesebben a hamar ivaréretté cseperedett vérengzőnek.
A kiszámíthatatlansága a tiedhez hasonló volt.
Az állatbarátságom,miatt nem vittem el az orvoshoz elaltatni, hanem a 10 KM-re levő gabonatárolónál elengedtem, ahol köztudottan sok rágcsáló és madár keres élelmet.
Az írást ne hagyd abba, a tehetségedhez nem fér kétség!
Üdv: Zoli
Nagyon Jó cikk! Óriási!!
Imádom a cicákat
És én azt hittem az én macskámnál nincs is rosszabb....Ó, én is végig nevettem, de kárörvendően, mert van az enyémnél rosszabb!!! XDXDXD
Nagyon köszönöm:-D,van gyerek is tehát akciódús az életem :-))
Jaj ez nagyon jó volt! Régen nevettem ekkorát! :))))))))))))))))))))))))))))))))Ezért száz pont jár!
Szerintem meg kellene filmesíteni! Szenzációsan megírtad!
Végig élveztem minden szavát, látványos volt. Gratulálok, Ervin

Macska, mint egy házi véreb,
ural, karmol, szívja véred.
Sakkban tartja a családod,
ilyet még senki se látott.
Huh, vérmes cicussal hozott össze a sors...:-)) Nagyon tetszett, Én is kérlek, írj még!

Pussz:
Tündér :-)
Moderátor
moderátor
nagyon eredeti írás, már majdnem én is körbe-körbe pislogtam, nem e itt ólálkodik a kis haramia>>kérlek folytasd az írást, mert nagyon egyéni a stílusod, s erre büszke lehetsz, hidd el nekem.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: