újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

LÉLEKSIMOGATÓ!!!

Látogatók száma: 63

Tudom, hogy tudjuk, akinek van, érzi, akinek nincs, az is hallott róla, hogy ez milyen jó dolog, csak nem tud, vagy nem akar élni ezzel a lehetőséggel. Mert ez bizony felelősséggel is jár!!

Lassan olyan leszek, mint Lujza !!! Ha valaki nem tudja, Ő volt az aki mindég talált valami érdekes újságcikket!!
Tehát !, azt írja az újság....
Érdekes cikket olvastam, és csak azért írok róla, mert szeretném, ha mindenkiben tudatosodna ez a téma.

Tehát:" az állatok az élet nagy traumáinak ( pl. válás,munkahely elvesztése, gyász) feldolgozását is segítik.
-" Egy halakkal teli akvárium, vagy csak egy legelésző állatokat ábrázoló kép bizonyítottan megnyugtatja a testet és a lelket."
Kutatások szerint csökkenti a pulzust és a vérnyomást, kiegyensúlyozott légzésritmust eredményez.
Arra a megállapításra jutottak, olyan állapotba kerülünk, mint őseink, amikor a legelő állataikat kémlelve tudták, nyugodt, pihenésre alkalmas az idő, nem fenyeget természeti csapás vagy ragadozótámadás.
Ez az ősi ösztön annyira megragadt az emberi elmében, hogy hasonló szituációban azonnal megpihen a test és a lélek!
Az állatokat idős otthonokban is használják, leépült, életunt idősek kedvét képesek visszahozni, vagy egy pszichoterápia, logopédia, mozgásfejlesztési program része is lehet, mert ezekért a kedvencekért többet megtesznek a kis betegek, mint a pszichológus kedvéért.
Komoly kísérletekkel bizonyították, azokon a fogászatokon, ahol akváriumot helyeztek el, mérhetően csökkent a fájdalomcsillapítók mennyisége.
Ennek oka, hogy az akváriumnak a puszta léte relaxált állapotba hozza az elmét, kevésbé érzékeljük a testi-lelki ingereket.
Kutyatartók a szívinfarktus, és általában a betegségek után hamarabb gyógyulnak, tovább élnek.
Ha levisszük őket sétálni, az hatásosabb, mint a gyógyszer.
A gyerekeket felelősségre, empátiára nevelik, a tinédzserek meg tudják osztani velük saját kis világukat, a kismamákat felkészíti a gondoskodásra.
Reumásoknak olyan állatokat ajánlanak, akiket pórázon lehet vezetni, mert ilyenkor kevésbé érzik a gyulladt ízületek okozta fájdalmat, simogatáskor fellazulnak a merev ujjak.
Depresszióban szenvedőknek olyan állatot kell választaniuk, akik kikövetelik a törődést, és mindezt ragaszkodó szeretettel viszonozzák. Ilyen a cica, vagy a nyuszi.
Stressz, és szorongás csökkentésére legjobb az akvárium. A békés úszkálás látványa megnyugtatja az idegeket.
A magány okozta depresszióra legjobbak a madarak, pláne, ha még megtudjuk tanítani beszélni is őket.
Nagyon fontosak a növények is.
Azon kívül, hogy folyamatosan tisztítják, oxigén dússá teszik a levegőt, az emberi lélekre hasonlóan jótékonyan hatnak, mint az állatok.
Amerikai tudósok megállapították, egy növényekkel teli helyiségben nő a fájdalomküszöb, a puszta látvány elősegíti a gyógyulást.
Azokban a kórtermekben, melyek ablaka fákra,virágokra néz, hamarabb felépülnek a betegek, kevesebb fájdalomcsillapítót szednek.
Egy norvég kutató rájött, hogy ha növényeket helyeznek el az iskola tantermeiben, a gyerekek könnyebben koncentrálnak, szívesebben járnak iskolába.
A növényekkel díszített iroda dolgozói kevésbé lesznek betegek, a növények 30 %-kal csökkentik a fáradtságot és a fejfájást, 40 %-kal a köhögést, lejjebb viszik a pulzusszámot és a vérnyomást,hat a koncentrációs zavarokra, és a szédülésre.
Most már legalább tudom tudományosan is, hogy miért szeretem az állatokat, és a növényeket. Én egy ÉRZŐ lélek vagyok.
Legyetek TI is azok.

A cikket írta: BanMagdi

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Magdika! A növényeim nélkül el se tudnám képzelni itthon, sivár lenne életem. Mackó kutyus nélkül meg aztán végképp, az állatkáink is jóhatással vannak ránk, mert ők is érző lények! Jó írás magdika, köszönöm, hogy olvashattam! Orsolya
Biztosan tudod már, hogy nekem is vannak cicáim. Egy egész cicacsalád forgolódik körülöttem. Nincs időm az óta a depressziómmal foglalkozni, talán már el is múlt és észre se vettem. Rám ilyen hatással vannak a cicák. A velük való törődés, a gondozásuk is megér egy misét, de kárpótolnak minden fáradtságért. Eddig sem volt sok pénzem, ezután se lesz, mert étvágyuk az van. Sokba kerülnek tudom, de megéri.
Tudományosan má tudod, szereted is az állatokat, csak azt nem mondod milyen van neked?
Jó cikk, Magdika, és igaz is, én már többször olvastam erről a témáról. Viszont, nekem egy egész óceán képe is kevés lenne, mikor fogorvoshoz kell mennem..

:-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: