újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Safranek

Látogatók száma: 35

Hogyan változik meg egy állat, ha érzi az ember szeretetét.

Mindig szerettem az állatokat. A sors úgy hoztam, hogy áprilisban költöznöm kellett. Egy társasházba költöztem, ahol egy idős bácsi lakott, meg még három lakás van itt. A bácsinak van egy macskája, akit meglátva háááát. Egy három éves 12 kg-os cica! Most jelenleg itt horkol mellettem az ágyon.:-)
Szóval a cicával az első pillanattól kezdve szerettük egymást. Eleinte csak nézegetett, de egy hét alatt úgy megszokott, hogy már meg is lehetett simogatni. Aztán már elfogadta az ételt is, de csak azt amit én is ettem. Ha meghallotta a kocsi hangját akkor már szaladt is elém.
A bácsi hol beengedte a lakásába, hol kirakta...a cicának ez ellen semmi kifogása nem volt.
De furcsamód, ha szólt a gazdája akkor mindegy hol aludt éppen, azonnal előjött.
Na jött a jó idő, kinn ültem az udvaron és mivel nem volt más dolgom fésültem Safranek szőrét, mert pár kismacskányi szőrt dobott le magáról ahogy bejöttek a melegek.
Ezt annyira megszokta, hogy már igényli mindennap a kefélést, aminek én is örülök, mert nem vagyok azonnal tiszta macskaszőr.
Történt, hogy két-három hete a cica beteg lett....nem tudni hogy mi történhetett, szerintem csak túlette magát. Nálam is kapott enni a gazdájánál is evett, mert ott meg mindig ki volt téve neki a kaja. Három nap koplalás után láttam, hogy nem lesz neki nagyobb baja, mert közben azért itta a vizet ami ki volt téve neki, sőt már harmadik nap evett is kicsit.
Mára semmi baja nincs, sőt lefogyva fürgébben él mint eddig bármikor!
A bácsi hiába szólongatja, nem megy el mellőlem a cica, úgy kell kitenni a lakásból, sőt fel kell menni a bácsihoz akkor jön a cica is, de egyedül nem hajlandó a gazdájához menni.
Ha főzök a lábam alatt van, ha lefekszem az ágyra akkor feljön idefekszik mellém.Nagyon jól megvagyunk egymás mellett.
A nagy kérdés majd még csak ezután jön: kértem a barátnőmtől kiscicát, aki meg is született és most már csak 1-2 hét van, hogy megkapjam...csak nem tudom Safranek mit fog hozzá szólni.
Szerintem féltékeny lesz, de nekem mindig volt cicám és nem gondoltam, hogy ezzel a 3 éves cicával ennyire megszeretjük egymást. Meg Ő nem is szoba cica, meg nem is az enyém.
Na, majd megírom, hogy a két cica hogyan viselkedik majd egymással....

A cikket írta: ginesz

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves történet és tényleg ne aggódj. Nálunk a nagy macskák együtt nevelik a kicsiket, pedig csak rokonok. És ugyanilyen nagy vörös kandúrom van nekem is. Most van egy kisöccse, és ő is mosdatja. :)
Szeretem a mancsosokat. Olvashattál már itt a cicabarátomról is. Látom, neked is van egy ilyen barátod! :)))))))))
Kedves Ginesz! Mi is szeretnénk Mackócska ellé még egy kutyust, dalmata a kedvencem vagy egy németjuhászt! Biztos, hogy Macus is féltékeny lesz, de én őt is szeretni fogom, a kiskutya meg biztos jó hatással lesz rá! De biztos, hogy kell idő! Szomszédomba idős németjuhász van , mellé hoztak egy nagyra növő, meg nem mondom milyen kutyát 2 hét alatt megszokták egymást! Igaz a "kicsi" már nagyobb, mint az idő kutya, de tudja hol a helye! nem lesz semmi gond ne izgulj!
Aztán majd oszd meg velünk, hogy sikerült az összeszoktatás! üdv Orsolya
Én csak attól félek, hogy Safranek nagyon féltékeny lesz a kicsire!Mert azt biztos, hogy sokkal jobban fogom szeretni, mert kicsinek fog idekerülni!
Kedves Katalina! Úgy legyen! Én is nagy állatbarát vagyok! üdv Orsolya
Kedves Orsolya!
Általában az állatok megszokják egymást, reménykedni kell, hogy a nagy cica sem kivétel. De hosszabb idő múlva biztoan meglesznek egymással, s lehet, hogy egymás mellett fognak aludni.
Ők is igénylik a szeretet, biztosan tapasztaltad, hogy a gondozást-szeretetet ő is viszonozza.
Kedves a történet - s én szeretem az állatokat, de a történeteiket is.
Szia - Katalina
Nekem is kedvenceim a macskák. Az én öreg macskám nem visel el másikat, fúj rá és felpofozza. Jó írás! Gratulálok! Puszi: Lyza
Ginesz egy percig se félj! Annak idején nekem dalamta kutyám volt, Mici cica fogadott nagy macskaként érkezett olyan 2-3 évesen! A kutya pár nap alatt elfogadta, hihetelen volt és onnantól kezdve együtt aludtak és ettek! Mintha "testvérek" lettek volna, pedig Mici fiú cica volt! Igaz vannak ellen példák is, de én még nem hallottam túl sokat! Előre és jó lesz minden! üdv Orsolya
Hát félek kicsit, mert Safranek egy kandúr a kicsinek meg még nem tudom a nemét...de majd látjuk.
Kedves Ginesz! Én is szeretem a cicákat, volt is mielőtt elköltöztünk 10 évig fogadott cicus Mici, öreg volt és elment! Most az új helyen nekem nincs, mert maci az idegen macskákat nem tűri, kivéve szomszédom 4 cicáját, őket közel engedi magához! Szerintem a két cica el lesz együtt, max "halálra" nyalogatják majd egymást, idő kell azért, de szerintem nem lesz gond! üdv Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: