újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Főzzünk valamit

Látogatók száma: 182

Igen ám, de mit? Hm...

Péntek reggel.
Nem is olyan reggel. Gondolom, illenék megnézni mi a helyzet a konyhában. Mégsem ehetünk minden nap kínai tésztás levest :)
Szoktam én főzni, szinte minden nap, nem is egyfélét, de ma valahogy nem passzol a hangulatomhoz. Megtekintem a konyhát.
Megállapítom, hogy minden rendben. Még megvan benne minden. Fontolgatok egy kis pörköltet, tésztával. Fagyasztóban egy szem hús, de még egy árva csirkecomb sincsen. Bánatomban kávét kavarok, cigaretta után kutatok. Testem megkapta a kezdő lökést, ideje munkához látnom. Így nem lehet főzni. Megyek letusolok előbb. Felhomályosulok: hajat is kell mosnom. Nem baj, az időmbe belefér. Utána gyorsan összedobok valami ehetőt. Hosszan folyik a meleg víz, ennyi kényeztetés nekem is jár. Egy kis sampon, egy kis balzsam. Bogarászom a dobozkáját: 10 percig kell rajta hagyni. Ráérek, mi dolgom is lenne más? Megvárom. Szép selymes lesz a sörényem. Öblítés, szárogatás. Merre lehet a hajszárító? Mintha tegnap kölcsönadtam volna I.-nek. Köntösbe bújok, s abban bízva, hogy senki nem jár a folyosón, átrongyolok a szomszédba. Kopogok, kutya csahol, szólongatom: Szonjaaaaa, csak én vagyok! I. teljesíti ki nem mondott kérésemet, kezembe nyomja a gépezetet. Futás haza, de hideg van, basszus!
Jó ötlet volt ide ez a tükör. Kicsit maszatos. Hol is van az ablaktisztító? Hosszas kutakodás után meglelem a többi tisztítószer mögött. Már csak egy rongyit kellene találnom. Meg is van, éppen jó lesz, valami régi paplan-huzat lehet. Jah, itt a cetli: elektrosztatikus portörlő :) Én meg azt hittem csak egy rongy. Órára sandítok: oh, időm mint a tenger. Levakarom a maszatot. Mindet. Hajszárítás. Utálom. Mindig nagy lesz utána a fejem. Vagy mi.
Sebaj, 6-tól kaptam valami hajkiegyenesítő habot...csak meg kellene keresnem. Jó lesz. Pont így gondoltam. Süni ( a fodrászom), bár aranyárban méri tehetségét, úgy látom mégiscsak jól dolgozott.
Illatos vagyok és friss. Nézzük mi van a hűtőben.
Kikaparom a hagymát a zöldséges-dobozból, krumpli is van, királyság! Kis tarhonya is kell hogy legyen valahol. Tarhonyás-krumpli körvonalazódik. Dehogyis pásztortarhonya! Nem urizálunk!
Telefon riaszt fel elmélkedésemből. Elhamarkodott lépés: felveszem. De minek?? Most mehetek melózni. Az a kis dög nem tud jönni, fáj a lába. Megőrülök. Zöldségeim a hűtőben lelnek végső megnyugvást, ma nem gyilkolászom meg őket. Második kávém is érintetlenül hűl ki az asztalon.
Magamra cibálom a ruhákat, majd szemernyi lelkesedés nélkül munkába indulok. A második emeltről visszaröppenek otthon felejtett egyenruháért, majd még egyszer a fülhallgatóért. Miután az összes zárat bezártam jut eszembe, hogy levihetném a szemetet is. Ezen merengek, az elsőig. Onnan már nem fordulok vissza. Hiszen várnak rám. Nélkülem nem élet az élet. És itt cáfolnám meg ama okos gondolatot: senki sem pótolhatatlan. Igenis, hogy ÉN az vagyok! :)
Így történt hát, hogy életem szerelme bájos Sms-t kapott, úgy fél 12 körül:
"Tésztás leves a kenyértartó mellett a dobozban, nem volt időm főzni. Estére bepótolom. Tarts ki! Szeretlek, puszi. "

Hát hogyan is szakadjon százfelé az ember lánya???
Nem is értem....

A cikket írta: Postáska

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nem bosszantom magam :) csak igazán vehetné a fáradtságot, legalább egy szóra..mondjuk: jó. vagy : vacak. Vagy : nahát.
De nem baj, ez van..
Pussz: P.
Ne törődj a névtelen, pontozóval, biztosan szégyenlős, vagy nem tud írrni, csak olvasni. Nekem tettszett.

megtekintés Válasz erre: anubis

Én a könyvespolc takarításakor szoktam elúszni a házimunkával.
Csak ezt még elolvasom gyorsan, és jééééé, megvan az a könyv, amit a múltkor úgy kerestem...sosincs vége.

Megint jót nevettem:). Köszönet érte.

Ja, az előző pontozó nem én voltam:-).

Puszi,

J.

Azt mindjárt gondoltam Kedveském:) Te ugyanis nem rejtegeted magad, nem úgy mint egyesek. Nem baj, tudod: "néma gyereknek..."
Szeretek megnevettetni másokat. Ha a nevetés hizlal, engem egy csomó dagi ember fog körülvenni. De én nem bánom :)
Puszi minden mennyiségben: P.
Én a könyvespolc takarításakor szoktam elúszni a házimunkával.
Csak ezt még elolvasom gyorsan, és jééééé, megvan az a könyv, amit a múltkor úgy kerestem...sosincs vége.

Megint jót nevettem:). Köszönet érte.

Ja, az előző pontozó nem én voltam:-).

Puszi,

J.
Ki vagy te ó, ki szavak nélkül adod véleményed szemmel látható jeleit?
Felelj.
Postáska
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: