újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

A Kutya és egy beteg férfi története ...

Látogatók száma: 353

A kutya , fontos szerepet játszhat az értelmi ,vagy érzelmi problémákkal küszködő ,vagy mozgáskorlátozott gyerekek ,felnőttek gyógyításában.Akár az autista gyerekeket is képesek kimozdítani zárt ,belső világukból ...

Egy férfiról ,aki nem szerette az állatokat ,de nem is tudott róluk szinte semmit . A cica simogatásánál döbbent rá arra ,hogy az állatok közelsége nagyon jó érzés ,nyugtatóan hat rá .
Egy napon a kutyával ismerkedett meg a nő segítségével ,amire tudatosan készült,hogy sikerrel járjon.Mielőtt a nő közelebb engedte volna őket egymáshoz ,sokat beszélgetett a férfival a kutyáról és annak viselkedéséről .Azt is elmondta ,hogy a kutya az ,aki öszintén szeret és mindig örömmel várja haza a gazdáját.Ha másra nem is ,de a kutyára mindig számíthat akkor is ,ha beteg ,ha szomorú, de akkor is amikor öröm éri ,mert a kutya együtt szokott örülni vele .Amikor beteg volt ,soha nem ment el tőle.Addig ott feküdt csendben ,nyugodtan,mig a gazdika jobban nem lett .
A férfi nem volt valami könnyű eset .Hónapok kellettek ,mire el lehetett vele kezdeni az állatok megbarátkoztatását. Utálta ás undor fogta el ,ha meglátta a kutyát ,cicát,majd nagyon idegessé ,agresszívvá vált velük szemben . A nő nem erőltette ,várt ...
Egy napon a férfi megbetegedett .Gondolta a nő ,hogy ismét eljött az ő ideje ...
A kutya a szoba ajtaja előtt nyöszörgött ,sírt napokon keresztül .Nyugtalan volt a viselkedése .
Egy napon a nő szándékosan nem csukta be rendesen a szoba ajtaját .Ezt kihasználta a kutya és már rohant is be a szobába .Felugrott az ágyra, ahol a beteg férfi feküdt ,majd a férfit idegesen szimatolni kezdte , nyalogatta a kezét.Megkérte a nő a férfit ,hogy simogassa meg ,mert a kutya aggódik érte , szeretetre vágyódik és pont tőle akarja azt megkapni,de ő erősen tiltakozott .Kezét eldugva a takaró alá. A nő utána nyúlt, megfogta gyengéden a férfi kezét és a kutya fejéhez emelte ,majd el kezdte vele simogatni .Egy rövid ideig segített neki a simogatásban ,majd amikor már úgy érezte ,hogy ez már jó érzés neki ,elengedte és hagyta ,hogy ismerkedjen a kutyával tovább. Ő hosszasan tovább simogatta ,majd abba akarta hagyni . A kutya ezt nem engedte . Az első lábával megfogta a férfi kezét,lábacskáit ráhelyezte,majd fejét is belehajtotta a kezébe , szemeivel hálásan nézett rá .Ő ettől az egésztől nagyon elérzékenyült .Látszott az ,hogy most értette meg igazán a kutyát .Sokáig örültek egymásnak.A nő nézte őket és mosolygott.Jó érzés volt őket így látni.
A nő szerette volna megmasszírozni ,a beteg férfit,hiszen fájdalmai voltak.Elővette a masszírozógépet . Ahogy felemelte ,a kutya szembefordult vele , erősen ugatni kezdett ,közben nézte a nő szemét,tovább ugatva.Mintha csak figyelmeztetni szerette volna arra ,hogy ne bántsa a férfit ,mert ő beteg.A férfi ezen nagyon meglepődött .Megkérdezte a nőt ,hogy ezt miért csinálja ? A nő azt válaszolta ,hogy azért ,mert félti őt és megvédte .Azt hitte ,hogy bántani akarta .
A férfi meglepődve visszakérdezett ,hogy megvédte őt? A válasz a nő részéről az volt ,hogy igen ,megvédte őt ....
Ezen a napon már nyugodtan lehetett a kutya a szobában .A férfi ,aki előtte jót nevetett mindig a nőn ,mert beszélgetni szokott a kutyával ,ő is éppen ezt csinálta .Örömmel beszélgetett a kutyával ,közben simogatta .A kutya is nagyon boldog volt.Farkát csóválta és a kezeit nyalogatta.
Másnap reggel a férfi amikor felébredt ,megkérdezte ,hogy hol van a kutya ,mert nagyon szeretné látni a kis Monácskát ? Ettől a kérdéstől ő elmosolyodott .Felkelt és beengedte a szobába .Ekkor már biztos volt abban ,hogy sikerrel járt a terápia ..
A kutya örömmel felugrott hozzá az ágyba és nagyon örültek egymásnak ,de még a cica is bekéretőzött hozzájuk .Ő is boldogan dorombolt . Hallani ,látni kellett volna milyen boldog volt a férfi is ...Hihetetlen ,de ez mind megtörtént és ezt még a férfi sem hiszi el magáról ,hogy ez megtörténhetett vele .Soha nem szerette az állatokat .A nő szerettette meg vele ,de úgy ,hogy megismertette vele az állatok lelkivilágát ,mert nekik is van lelkiviláguk....Nemcsak az embereknek .
A nő ahogy nézte hogy örülnek egymásnak , ekkor elmesélte neki azt, amikor eszméletlen volt egy ismerősük ,aki náluk betegeskedett éppen . A két kutya ott feküdt egész nap az ágya mellett .Nem ettek ,nem is ittak.El nem mozdultak onnan.Vigyáztak ,védték a nénit ,de annyira ,hogy még a Mentősöket sem akarták rögtön a nénihez engedni .Előtte végig szimatolták őket és csak utána mehettek a nénihez .Nem bántottak senkit ,csak figyeltek ...

Ez az ember már másképpen viselkedik az állatokkal szemben,mert megtanulta megérteni őket ...
Így az ő élete is szebb lett .Felfedezett valamit ,amit eddig soha nem ismert .
Az állatok igaz és öszinte szeretetét ,amit az emberek felé közvetítenek...

A cikket írta:

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szerintem a kutya és ló képes szeretni az embert. Ha valakinek volt már kutyája, amit ő nevelt fel, vagy éveken át ugyanazon a lovon lovagolt, akkor ezt tudhatja.
A macskák viszont csak a kajáért "szeretnek".
Léna! Én most erre 3-ast adtam, mert - bár hozzá teszem én sem vagyok nagy helyesíró - de van benne bőven hiba. Remélem nem haragszol megérte, bár az írás maga és a történet jó alap, de ne kövezz megérte nagyon és nem szoktam kritizálni, de magamból kiindulva, nem egyszer mondták már nekem is, hogy egy jó írást a rossz helyesírással ellehet rontani! Remélem nem haragszol meg ezért a pici észrevételemért! Ha igen agyoncsaphatsz küldök valamit, hogy könnyebb legyen! üdv Orsolya
szép történet nem kevés tanulsággal
grat.
:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: