újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Csak úgy - írogatok ... (5.)

Látogatók száma: 85

... amikor rájövünk a színek adta lehetőségek ízére, de arra még nem, hogy nem a mindent bemázolás a jó ... és a neonsárga meg a jajvörös, nem mindenkinek áll jól ...

Éles fájdalomként érzékelte a szemébe sütő napot, ami beszűrődött a redőny résein.
Éva feljajdult. - Kegyetlenül fáj a fejem – mondta ki hangosan, s próbálta összeszedni gondolatait, miért is érzi így magát.
Egy - egy villanás, s szép lassan összeállt a kép .
Tegnap este, a válás kimondása utáni első hétvégén, ( hétközben nincs idő, mert ott a munka és a család a lányoknak, kivétel Juci a szingli, mindnyájuk példaképe. Ő testesíti meg a tökéletes, igazi nőt, gyönyörű, okos, szabad, mint a madár, nem rabszolgája senkinek, a saját akarata a döntő minden tettében, a lábai előtt hevernek a férfiak, akkor enged valakit az ágyába, amikor kedve tartja, virul és boldog ) barátnőivel indult ünnepelni, - ünnepelni szabadságát, felszabadulását.
Régóta nem volt ilyen klassz estém – szögezte le magában, igaz azt is hozzátéve, lehet, hogy kevesebb Martinit kellett volna inni.
Olyan jó érzés kerítette hatalmába, a lányok mennyire szeretik őt, hogy mellette állnak, s milyen igazuk van abban, amiket mondtak.
Kati a nyakába borulva vigasztalta – nem kell eljátszanod a háztartási alkalmazott szerepét, nem fog alárendeltként bánni veled senki, nem kell megfelelned az elvárásainak, nem kell a széthagyott cuccait pakolásznod, nem kell munka után fáradtan, lestrapáltan még azzal is törődni, hogy kielégítsd a vágyait, s megúszod az ezzel járó kis füllentéseket, meg az egész hajcihőt, hogy eljátszd, hogy még jó is volt … Nem kell többet hazudnod.
Éva már mosolyogva kelt ki az ágyból, szétnézett most már egyedüli birodalmán. Az ágyra visszatekintve, felkiáltott meglepetésében.
- Mit keres egy férfi az ágyamban!? Hogy kerül ez ide? Ki a csuda ez a fickó?
Jézusom! Megvan! Ez a Pali, a Juci mutatta be, s közben a fülembe súgta – nem jársz vele rosszul, ért ám a nőkhöz, neked már úgy is rég volt részed ilyenben! Majd várjuk az élménybeszámolódat ám!
Éva megállt a tükör előtt. Elmaszatolódott szemfestékkel, egy kicsit gyűrötten, de csinosnak, kívánatosnak érezve magát, - ha a Pali itt van nálam, akkor az is vagyok, mert a Palinak meg nem akármilyen nők kellenek – gondolkozott hangosan, s vidáman nevetett bele a tükörbe, bele a világba. Végre újból nőnek érezte magát.
Tusolás közben még dudorászott is. Magára kapta selyemköntösét, s a telefonját kereste, hogy megossza Jucival az új élményeit. Telefonjával kezében megállt egy pillanatra, s felsóhajtott.
- De mit … mit osszak meg … milyen élményt … jó volt, nem volt … nem tudom. Biztos hogy az ivás … vagy mégsem , nem, annyit azért nem ittam … ha olyan jó lett volna, emlékeznék … vagy velem van valami gond, hisz oly régen voltam igazi férfival. Nem, ezt nem mondom el, majd kitérek a válasz elől, sejtelmesen mosolyogva. Nehogy már nevessenek rajtam, hisz rajtam fognak nevetni, a Paliról mindenki tudja, hogy nagyon jó az ágyban. - morfondírozott magában.
Egy évvel később.
Éva élete, az idő teltével, konszolidáltabbá, kiegyensúlyozottabbá vált. Élte az egyedül álló nők életét. Munka, pihenés, szórakozás. Nem volt leterhelve olyan felelősségvállalástól, amit nem szabad akaratából tett. Munkáját szerette, és jól is csinálta. Karolina a főnökasszonya elismerte tudását és hozzáértését, ugyan néha mikor összenéztek, egy – egy bohókásnak tűnő fejcsóválást vélt látni Karolina részéről, de hát ez nem is róható fel, egy több gyermekes, már idősödő hölgynek, ki a pletykák szerint, szűzen ment férjhez, és harminc éve ugyanazzal a pasival él, akihez hozzáment.
Évának, néha ugyan voltak magányos rossz napjai is, ( jaj, hát kinek nincs olyanja) volt hogy teli volt energiával, volt hogy mindent szebbé és jobbá akart tenni a világon, volt hogy magába roskadva egy üveg vodka társaságában elmélkedett a múltjáról és jövőjéről, volt hogy az álmatlan éjszakákon sírva harapdálta párnáját, volt hogy mezítláb rohant le a sarki cukrászdába egy nagy tálca sütiért, amit öt perc alatt befalt, volt hogy már nem volt elég egy szem altató …
Fiával kialakult egy megnyugtató kapcsolata. Megállapította, hogy Rómeó nem is olyan szörnyű kölyök, igaz már férfivá is érik. Azt sejtette, hogy a gyerek és Ádám tudnak egymásról, de hát ő nem akart megalázkodni senki előtt, hogy érdeklődjön az iránt, aki úgy elhagyta, akinek a legszebb éveit odaadta s mégis milyen galádul bánt el vele.
Megtanult örömöt szerezni magának ( én jobban tudom, nekem mi a jó), az ehhez való eszköztárában, megtalálható volt minden, mi szem – szájnak ingere. ( először pirulva ment be egy szex shopba, de barátnői átsegítették ezen is. ) Már rájött, hogy a Pali nem is olyan nagy szám, viszont a Laci, na az férfi a javából, az bizony tud … igazi lepedőakrobata, a Gábor meg …, ó a Gábor, igazi gavallér, vacsorák , színház, ajándékok, pezsgő, virág és ezernyi csodás bók, csak ne lenne olyan idétlenül kicsi – köpcös …
Három évvel később.
Éva állt a fürdőszobai tükör előtt, fázósan összehúzta magán frottír köntösét …

folyt. köv.

A cikket írta: Gaya

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Tisztelt Zita!
Én az "Egy évvel később."-et egy másik cikkbe tettem volna, vagy legalább is egy sor kimarad, és úgy bekezdés. Így kicsit kavalkád lett ez a rész. Amúgy az egész mondanivaló jó. Bár a vége is kicsit összecsapott talán.
Bokor
Kedves Tündér - Kedves Éva és természetesen minden Kedves Olvasóm!

Az Éva történet, tudom , kissé hosszú, nem is biztos hogy izgalmas vagy érdekfeszítő, olyan hétköznapi.
Pontosan ezért is raktam a hétköznapi történeteink rovatba.
Éva megbirkózik e, s mi Évák megbirkózunk e a mi hétköznapi történeteinkkel ... valóban látjuk magunkat ... vagy egyszer ráébredünk arra, hogy egész másként kellett volna ...
A tükrünk mindig igazat mond, vagy csak elhitetjük magunkkal hogy igaz ... ?

Szép napot Mindenkinek !

Üdv,

Zita
Kedves Zita!

A szabadság felszabadít, de nagyon magányos dolog tud lenni. Vajon megbirkózik vele Éva? Várjuk a folytatást!

Pussz, Tündér
Ezek szerint mindent megragad ez az nő, hogy túljusson a krízisen, ehhez segítenek a barátai, barátnői. Nem hiszem, hogy ez kell neki, Sokáig tart a vajúdása! Még mindig a régit siratja. Elpazarolt időnek tekinti,... egy sértett nő, aki mindent kipróbál, de valahogy mégsem érzi jól magát a bőrében. Kíváncsi vagyok mikor ébred erre rá!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: