újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Egy Taxisról ...

Látogatók száma: 65

Sokan nem jó véleménnyel vannak a Taxisokról,velem ellentétben ... Most egy régi esetemet szeretnék megosztani mindenkivel,ami egy életen át emlékként megmaradt bennem ...

Vissza emlékezem.
A válóperem zajlott ebben az időszakban éppen.Egy borzasztó házasságot zártam le ekkor.Teljesen ki voltam fáradva lelkileg.Barátaim mindig kitaláltak valamit ,hogy kimozdítsanak otthonról.Mivel szeretem az otthonomat ,nagyon nehezen sikerült ez nekik.Sokszor megígértem nekik , menni fogok ,de amikor eljött az idő ,mindig valamit kitaláltam ,hogy ne kelljen elmennem sehova.Mindig az utolsó pillanatban lemondtam mindent valamire hivatkozva.

Egy alkalommal Barátnőim megkértek ,menjek velük zenét hallgatni,táncolni.Eleinte nem akartam elfogadni a meghívást ,de végül is rábeszéltek azzal ,hogy nem kell ismerkednem ,ha nem akarok és megbeszéltük azt ,hogy csak mi nők leszünk ott ebben a társaságban.Táncolni is csak mi nők fogunk .Férfiak teljesen kizárva abból is.Sok nő ebben a társaságban éppen akkor vált ,vagy csalódott volt.
Elmentünk a számunkra legszebb helyre ,ahol nagyon jó zene szólt.Nagyon sokan voltak a hangulat is szuper volt.Sok ismerőssel találkoztunk akik amikor megláttak minket,oda ültek hozzánk beszélgetni .Elkezdődött az ,hogy ki mit iszik? Én mivel nem szoktam alkoholt fogyasztani ,nem is szerettem volna .Tudtam jól ,hogy alig iszom meg ,még le sem ér ,már megártott.Ezt el szerettem volna kerülni.Nem sikerült.Barátnőim kinevettek és azt mondták ,hogy most sem ihatok gyümölcslevet.Megárt ,majd hazakísérnek.
Egy valamiről elfeledkeztünk ekkor .Arról ,hogy én még mindig egy lakásban laktam a férjemmel,iszonyú állapotok mellett.
Viszont mivel ezt elfelejtettem gondoltam ,akkor legyen.Legfeljebb jókat fogok nevetni .Inni fogok én is és kértem banán likőrt .Az íze isteni volt.A hatása még jobb.A hangulat egyre jobb lett ,de az enyém is.Az amúgy is víg kedélyű nőből még jobban előtört a nevetés,a poénkodás.Majd kértek még egy kört.Én megint megkóstoltam azt az icike - picike pohár banán likőrt ,ami eszméletlen hatással volt rám,pedig még le sem ért megint.Éreztem ,hogy nekem ki kell mennem a levegőre ,de azonnal,mert ájulás lesz . Nem szerettem volna valaki karjaiba ájulni. Barátnőim jókat nevettek rajtam.Nem hittek nekem ,hogy az a két icike - picike pohár ennyire megártott.Azt hitték viccelek.Én gondoltam elindulok kifele. Lesz ,ami lesz.Akkor már ők is gondolták ,hogy ez már nem lehet vicc ,ha én felállok az asztal mellől.Megindultam ki a levegőre.Jöttek ők is utánam szaporán.Alig értem ki,jött utánam egy férfi,aki hamarosan megszólított.Nem értettem mit mondott ,mert nem Magyar volt.Egyszer csak azt vettem észre ,hogy megfogta a karomat és egyre csak azt mondogatta ,hogy Hotel - Hotel...
Én meg azt mondogattam neki ,hogy engedje el a karomat ,mert beterítem ,mint Moszkvát a hó.Nem értette mit mondok neki,így beterítettem és ott hagytam.Barátnőim majdnem megszakadtak a nevetéstől.Jöttek utánam.Teljesen fel voltam háborodva.Mondtam a magamét ,hogy mit gondolt ez a pasi ,hogy megfogta a kezem.
Ők nagyon nevettek rajtam.Tetszett nekik a helyzet.
Mondtam nekik ,hogy az első Taxival én haza megyek ,mert erre nekem nincs szükségem.Kértek maradjak ,de hamarosan jött egy Taxi ,aki a Testvérem barátja volt.Gondoltam magamban ,na végre egy ismerős.Biztonságban leszek.Leintettem , beszálltam.Megmondtam hova menjen.Azt hittem már az utat sem ismerem fel,ami haza vezet . Teljesen más utakon indultunk el ,mint amerre én laktam.Szóltam neki ,hogy én nem arra lakom. ,Nevetve azt mondta ,hogy nem baj,most kicsit Taxizunk ,utána haza fog vinni.Azt mondtam ilyen nincs.Alig élek,aludni szeretnék már végre.Egyre bolondosabban beszéltem vele.Bejárta az egész várost,majd elvitt oda ,ahol a a többi Taxis is állt .Ott azt mondta nekik,nézzék meg milyen jó nője van.Na ,erre bediliztem ,jól beolvastam neki,majd kiszálltam a Taxijából .Átültem egy másikéba,akit szimpatikusnak találtam.Mielőtt ő is beszállt volna mellém,megkérdeztem tőle. Remélem ,hogy ő végre haza is fog vinni?Elnevette magát és azt mondta,hogy igen ,ő nem szeretne eltéríteni.Megnyugodtam az ágyamra koncentráltam egész úton ,ahova már nagyon vágyódtam.Út közben kérdezgetett engem,mivel ő is ismert .Mi történt ,mi az oka annak,hogy ittam .Elmeséltem neki ,hogy éppen válok a férjemtől .Röviden elmeséltem neki mindent.Azt is ,hogy nem akar kimenni a lakásomból,hogy nagyon nehéz a helyzetem most. A barátaim meghívtak szórakozni ,hogy kapcsolódjak ki . Mivel soha nem ittam alkoholt ,ez a két icike - picike pohár ledöntött a lábamról,de nagyon,pedig még le sem ért a hasikámba.Meséltem neki tovább.Kértem nézze meg a pofimat,mit tett velem ez a ronda alkohol?Úgy érzem ,mintha a szemeim is forognának.Kértem nézze meg azt ,hogy forognak -e ,vagy már azt is rosszul érzem?
Rám nézett és elnevette magát.
Hamarosan a házunk elé értünk.Megállt.
Egy rövid ideig csendben volt,látszott ,hogy gondolkodik valamin.Megkérdeztem mivel tartozok? Nem szólt semmit,csak ült csendben tovább.
Hirtelen felém fordult, kérdéseket tett fel nekem. Megkérdezte tőlem azt, mi lenne ,ha most így nem mennék fel a férjemhez,mert nem szeretné ,ha így látna ,ha visszaélne a helyzettel.Ő inkább azt javasolja ,hogy menjünk valahova el és ha már jobban leszek ,vissza fog hozni.Addig tudunk beszélgetni is.Én bíztam benne és hallgattam rá.Elindult és elvitt egy helyre ,ahol az első pillanatban mikor kinéztem az ablakon ,csak annyit tudtam mondani ,hogy " na ne ..." Szemben óriási kukorica tábla állt.Erre ő elnevette magát .Kérdeztem mit nevet? Ilyen nincs ,mondtam neki ,de ekkor már elkeseredetten. Ilyen nincs , nem is lehet ,hogy most meg itt kötöttem ki.Ilyen csak velem történhet meg.
Ő csak nevetett tovább,majd megszólalt .Azért hozott ide ,mert legalább senki nem fog zavar minket .Ne féljek tőle,nyugtatott tovább.Tudunk beszélgetni ,de akár aludhatok is ,amíg ki nem józanodok,ha azt szeretnék.Ő meg addig csak el lesz mellettem.Ő ezért nem kér semmit cserében.Kért ,hogy nyugodjak meg.Neki otthon Családja van és csak engem nézve képes erre.Mással ezt nem tenné meg.Megnyugodtam.Éreztem azt ,hogy őszintén ,szívéből beszél.Sokáig beszélgettünk,mire jobban lettem.Amikor ő is így találta,felém fordulva megkérdezte mosolyogva .Mehetünk haza ? Jobban vagyok már ?
Igen ,feleltem neki.Köszönöm szépen ,már sokkal jobban vagyok . Ez volt az első ,de az utolsó,hogy így látott.Jó lenne ,ha ez így is lenne.Felelte ő.Nem szeretné ,ha bajom lenne ilyenek miatt.Elindult és egyenesen haza vitt.Ott megköszöntem a segítségét.Megkérdeztem ,hogy mennyivel tartozom neki mind ezért ,ami értem tett?Mosolyogva azt felelte ,hogy örült ,hogy segíthetett nekem.Semmit nem fogad el tőlem.Menjek és pihenjem ki magam.Kiszálltam a Taxiból,de még utánam kiabálta ,hogy nagyon vigyázzak magamra és kívánja ,hogy legyek nagyon boldog,mert megérdemlem.
Azóta sok -sok év eltelt.
Ha véletlenül összefutunk ,elmosolyogjuk magunkat.Ő rögtön érdeklődik mi van velem ,hogy vagyok? Jól alakult -e az életem?
Mind a kettőnknek eszébe jut ez az eset minden egyes találkozásunkkor,ami nagyon régen történt.Emléke egy életen át el fog minket kísérni,de soha nem beszélünk róla azóta sem,csak mosolygunk egymásra.
Ő még mindig Taxis.
Amikor fuvarban van és meglát ,messziről dudál ,integet.
Én vissza integetek,majd mosolygok ,hiszen jó érzés ilyen emberrel találkozni még ennyi év után is.

A cikket írta:

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Tőlem kaptál egy valóság pontot is:)
Jó cikk ..
Valóban ritka történet, hiszen lépten nyomon azt halljuk, hogy milyen gátlástalanok a taxisok. Tisztelet a kivételeknek. Nekem is van nem egy taxis ismerősöm, akik nagyon rendesek és tisztességesek is. Volt hogy siettem beültem elvitt rohantam kiszálltam, és nem fizettem. Aztán majd napok múlva találkoztunk és szégyenkezve elnézést kértem és fizettem. Nem haragudott, mert tudta úgy is kifizetem, meg siettem és betudta a rohanásnak és izgalomnak a dolgot.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: