újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Hollóniai póló-rapszódia

Látogatók száma: 87

Valamikor réges-régen létezett a fehér hollók országa, Hollónia. Egy időben az országba betelepedett pár fekete holló. Ritkák voltak akkoriban, mint manapság a fehér hollók. Az idő múlásával azonban, a kisebbségből lassan többséggé váltak...

Hogyan jutottunk ide?
A dolgos fehér holló populáció, mára már megfogyatkozott. A munkájuk gyümölcsét a megnövekedett számú fekete hollók aratták le - munka nélkül -. Így a fehérek nem vállaltak több fiókát a fészkeikbe, a semmire. A naplopásra, segélyekből élésre szakosodott feketék viszont, éltek, mint hal a vízben. Manapság tíz-, tizenkét fekete fióka is gyarapítja - fekete fészkenként - az egykoron kisebbség többségét Hollóniában.

---

A XXXII. Tokiói Nyári Olimpiai Játékok. Hollónia és Keselyűland csapata játssza a vízilabda döntőt. A teljes keret játékosai és edzői is felszállnak a himnuszok meghallgatásához. A hollócsapat a biztos második helyezése tudatában, nem a legerősebb csapatát küldi a medencébe. Felsőbb utasítás. Visszatérő rémálom.

A kezdéshez a nemrég még többség, ma már az ország kisebbségéhez tartozó fehér hollók, megerősítve egy határon túli, székes holló kapussal ugranak be a vízbe. A keselyűk a legerősebb hetesükkel szállnak velük szembe. A mi fehér holló játékosaink erőben nem tudják felvenni a keselyűkkel a versenyt. Az utóbbi öt-, tíz évben a fehér hollók kissé meg- és lefogytak a válogatottban. A csapat többségi nemzetéhez tartozó fekete hollók persze remek erőben, kipihenve nézik a maroknyi fehér szenvedését. Elsőre úgy néz ki, hogy a fejenként egy-, két kilóval nehezebb keselyűk, vacsorára megeszik a mi fehéreinket. A jóhúsban lévő szövetségi fekete holló, mosolyogva rákacsint a parton maradt többire.
– Na ezeket itt kissé meg fogják ritkítani. Helyettünk. Ha valamelyik fehér holló kidől, a vajdaháti fehéret dobjátok be vagy a felsővidékit, ott a sor végéről.
A keselyűk elvégzik a piszkos munkát. Ütik verik a fehér hollókat a medencében. Minden egyes összecsapás véresen fejeződik be. Folyik a fehér vér.
– Ha ezek a keselyűk így folytatják, a jövő évi EB-n már többségi játékrendszerben játszhatunk – mondja az edző.
– Ugyan már főnök, még pár év, és a keselyűk nélkül is meglesz az!
A játék első negyedében a kis fehér hollók meglepően jól tartják magukat. A bírók és az esélyesebb keselyű csapat minden ténykedése ellenére is; a szünetben Hollónia vezet, 3:2 nekünk! A lelátóról hallható egy-két vékonyka „hajrá hollónok!” bekárogás.
A második negyedben is ügyesen játszanak a mieink. Hiába az ellenfél minden furmánya, továbbra is tartjuk a vezetést. A két szerbsólyom bíró is kezdi sajnálni a csapatot, és néha be-, befúj egy-egy keselyű kiállítást. Nekik is adni kell a látszatra. Persze emberelőnyben is hátrányban vagyunk. A kétszer akkora keselyűk úgy nyomják a víz alá a mieinket, mint mosómedve a vizes szivacsot. Hogy a fiúk nem fulladnak vízbe, csak annak köszönhető, hogy már megtanultak nyelni. A félidő végén így is mi vezetünk, 5:4 ide.
A harmadik negyed előtt a csapat edzője piszokul leteremti a vízben lévő játékosait. De a fehér hollónok nem értik a hóvári - fekete holló - nyelvet, így a folytatásban is húznak, mint a vadlibák. A negyedben még két gólt rátesznek az addigi egy gólos előnyükre. Az eredményjelző, Hollónia-Keselyűland 8:5-öt jelez.
A fekete holló kapitány telefonja megcsörren. Egy percet beszél, de inkább hallgat, és hajlong, majd kirendeli a fehér hollókat a vízből. Az utolsó negyedre a többségi nemzet fekete szárnyú hollói ugranak a vízbe. Érthetetlen módon, felhangzik egy „hajrá hollónok!” Nyilván színtévesztő a drukker. A kipihent játékosoknak, három gól előnnyel, simán hozni kellene a döntőt. De nem! Egyik gólt kapják a másik után.
A lefújás előtt egy perccel már 10:8 a keselyűknek.
A partra rendelt fehér madarak – szárnyukba temetett arccal – nézik az utolsó fehér holló esély elúszását, hogy valaha még fehér holló játékos nyerhessen olimpiai aranyat…
és halkan énekelni kezdik...
"Maroknyi holló porlik, mint a szikla..."

A cikket írta: Pinokkió

12 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Black Ice!
Tudom, hogy nem volt állatira teljes a körkép. Ahogy lentebb a hsz-eimben talán mondtam már, -szerintem- a fejétől bűzlik a hal..., a fehér és a fekete is:-( Saját vélemény (ha szigorúan a fekete hollókról beszélünk): előbb a fekete "fej"-ekben kellene rendet rakni, egy olyan koncepciótervet kellene felállítaniuk, amit minden fekete holló elfogad, és ő maguk meg is akarnak valósítani (na ehhez szemléletváltás kellene). Egyéb iránt soha nem kezdődik el semmi. (Miért is a fehérektől várják, hogy segítsenek nekik?)
Az amit mondasz, szerintem csak a második lépés, míg a szándék sincs a "kisebbség" részéről meg, addig csak a feneketlen kútba dobott izé lesz abból amit kapnak (lásd az előző ~50év támogatása).
Csak egy megjegyzés, ha a fehér hollónak nincs munkája kényszervállalkozó lesz, míg a fekete azt mondja, hogy Hollónia azon részén nincs munkalehetőség (50éve).
Üdv,
Pinokkió

Szia Pinokkió!

Az tuti azt aki csak a sült galambot várja hogy a szájába repüljön az legyen fehér fekete egy biztos hogy nem holló hanem varjú. A varjú meg csak károg. Bejönnek és egyre többen vannak a verebek is. Mert a varjúk azt károgják: Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.
De csúnya madár, amelyik a saját fészkébe piszkít.
A verebek megveszik a faroktoll üzemet amire a környéken mindenki egységesen növeszti a farkát. Szétszedik darabokra azzal a címmel hogy csőrtisztító üzem lesz a helyén és az madártávlatból nagyon jó lesz mindenkinek. De nem lett belőle semmi. Elrepültek. Pedig nekik nem kellene. Akik ott fészkeltek és időben kapcsoltak azok is. Most már valóságos "mese" szerint az terjeng hogy vissza lesz építve a faroktollüzem. Ez a fészek közelemben van példaként. Már nem sok tyúk kotlik el arra. Vigyázni kell a magasra szállt hollónak látszó fehér vagy fekete varjakkal akik páváskodnak. Mert bármit is kárognak... Azt soha hogy ők mint a kakukk más fészkébe rakják a tojásukat. Szóval nem csak a szavuk a KÁR.
Az az már lejárt lemez hogy mindenek a hibája aminek a levét isszuk a vörösbegykorszak. Most kékcinke szimpátia van de hiába kapirgálunk gőzerővel, a többi kékcinke aki bevet szimbolikusan a csapatba tollasabbak. Lehet a kékcinke se kékcinke, hanem kék füles-fácán?! Kitudja a nagy károgásban ezt már... És mint mondják: Mikor a varjú a kalauzod, a kutyák dögteteméhez fog vezetni. Ide már madarász kell. Vagy legyen a nagy fészekben 50 sas. Talán ezzel kell kezdeni mivel a sast se lehet kötelezni, hogy úgy éljen, ahogy a varjú él.
Na ezt jól elcsicseregtük :-)
Virágnyelv helyet madárnyelven könyveket lehetne írni róla, és órákig csivitelni bármit attól nem változik semmi.
Minden madár ismeri a maga fészkét.

Baráti üdv. Lacó

Ui: Levezetésnek az lenne csupán a YO kívánságom!
Mindenki legyen olyan szinten egészségileg, anyagi biztonság szerint, a saját családi fészkében, hogy a boldogságtól madarat lehessen vele fogatni...

Bónuszként ezt nem lehet kihagyni "szárnya van de nem madár"

YO is lesz ebben a melegben ;-)


Szabó Lõrinc - Esik a hó


"Szárnya van, de nem madár,
repülõgép, amin jár,
szél röpíti, az a gépe,
így ül a ház tetejére.
Ház tetején sok a drót:
megnézi a rádiót,
belebúj a telefonba,
lisztet rendel a malomba.
Lisztjét szórja égre-földre,
fehér lesz a világ tõle,
lisztet prüszköl hegyre-völgyre.
Fehér már a város tõle:
fehér már az utca,
fehér már a puszta,
pepita a néger,
nincs Fekete Péter,
sehol,
de sehol
nincs más
fekete,
csak a Bodri
kutyának
az orra
hegye
és reggel az utca, a puszta, a néger,
a taxi, a Maxi, a Bodri, a Péter
és ráadásul a rádió
mind azt kiabálja, hogy: esik a hó!"

megtekintés Válasz erre:

Szia Pinokkió!

Én még mindig bízom abban, hogy egy fehér holló is csinál nyarat.

Tamás

Ez teccik!!!

megtekintés Válasz erre:

Ej, Pinokkió...

Remélem, a mostani gyerekek nem a te meséden nőnek fel.

Üdv,

Pepita Holló

Szia Ktr!
A mesék már csak ilyenek:-(, általában tele vannak szadó-mazóval, meg gonoszsággal, furmánnyal, erőszakkal és sok tanulsággal.
Üdv,
Pinokkió

Például, Arany László: A kismalac és a farkasok c. kedves meséje.
 
Ej, Pinokkió...

Remélem, a mostani gyerekek nem a te meséden nőnek fel.

Üdv,

Pepita Holló

megtekintés Válasz erre:

Szia Pinokkió!

Én még mindig bízom abban, hogy egy fehér holló is csinál nyarat.

Tamás

Szia Tamás!
Én abban bíznék, hogy egy-egy fekete holló is csinál majd nyarat!
Üdv,
Pinokkió

megtekintés Válasz erre: Black Ice

Szia Pinikkió!

Yo a vegyítés de van benne de nekem. Ahol a fekete holló van van fehér is. Miért is? Mert nincs munkalehetőség azért Hollónia részein 800EFTÉRT is veszel házat. STB. (Sokat madárnak néznek és ott talál csak fészket.)
Sok a kis kakas kevés a félkrajcár... Mer a pávák elintézik mindig ezt.
Ami éppen azért mert munkalehetőség nincs. Max. ha valaki protekcióval munkát vállal Pingvinniában. Szóval a cégek sem oda mennek ahol a madár sem jár. De csak károgok én is, pedig egy fecske nem csinál nyarat...
Csak ne járjanak a hollók úgy mint a Dodó... Az igaz vég nem válogat szín vagy faj szerint... De írjak valami szépet is... Végszónak mielőtt RAP&ülök tovább.
Madarat tolláról embert barátjáról.

Baráti üdv. Lacó

Szia Black Ice!
Tudom, hogy nem volt állatira teljes a körkép. Ahogy lentebb a hsz-eimben talán mondtam már, -szerintem- a fejétől bűzlik a hal..., a fehér és a fekete is:-( Saját vélemény (ha szigorúan a fekete hollókról beszélünk): előbb a fekete "fej"-ekben kellene rendet rakni, egy olyan koncepciótervet kellene felállítaniuk, amit minden fekete holló elfogad, és ő maguk meg is akarnak valósítani (na ehhez szemléletváltás kellene). Egyéb iránt soha nem kezdődik el semmi. (Miért is a fehérektől várják, hogy segítsenek nekik?)
Az amit mondasz, szerintem csak a második lépés, míg a szándék sincs a "kisebbség" részéről meg, addig csak a feneketlen kútba dobott izé lesz abból amit kapnak (lásd az előző ~50év támogatása).
Csak egy megjegyzés, ha a fehér hollónak nincs munkája kényszervállalkozó lesz, míg a fekete azt mondja, hogy Hollónia azon részén nincs munkalehetőség (50éve).
Üdv,
Pinokkió
 
Szia Pinokkió!

Én még mindig bízom abban, hogy egy fehér holló is csinál nyarat.

Tamás
Szia Pinikkió!

Yo a vegyítés de van benne de nekem. Ahol a fekete holló van van fehér is. Miért is? Mert nincs munkalehetőség azért Hollónia részein 800EFTÉRT is veszel házat. STB. (Sokat madárnak néznek és ott talál csak fészket.)
Sok a kis kakas kevés a félkrajcár... Mer a pávák elintézik mindig ezt.
Ami éppen azért mert munkalehetőség nincs. Max. ha valaki protekcióval munkát vállal Pingvinniában. Szóval a cégek sem oda mennek ahol a madár sem jár. De csak károgok én is, pedig egy fecske nem csinál nyarat...
Csak ne járjanak a hollók úgy mint a Dodó... Az igaz vég nem válogat szín vagy faj szerint... De írjak valami szépet is... Végszónak mielőtt RAP&ülök tovább.
Madarat tolláról embert barátjáról.

Baráti üdv. Lacó

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Orsolya!
Erről tudod a véleményem. Szeretem Józsikát is:-)
Puszi,
Pinokkió

Tudom barátunk, helyette is köszönet és baráti üdv (pont melóba van)! Szeretünk soha ne feledd!

Orsolya és Józsika

megtekintés Válasz erre: Bianka

+ egy szavazat.:)

mély meghajlás, és hála;-)

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Jól összefogtad a témát....

Puszillak Pinokkiónk!

Orsolya

Szia Orsolya!
Erről tudod a véleményem. Szeretem Józsikát is:-)
Puszi,
Pinokkió

megtekintés Válasz erre:

Rendkívül jó írásnak tartom. Gondolkodásra késztet, s a valóságtartalma is igen magas. ( Tudniillik rólam, hogy nagyon szeretem a madarakat) :)

Szia Elina!
Egyszer egy kollégámnak mondtam... Az értelmiségnek az a feladata, hogy gondolkodjon(!), és azok aki nem képesek megérteni az összefüggéseket (sajnos sokan vannak), azokkal feladatuk megértetni.
Üdv,
Pinokkió
Jól összefogtad a témát....

Puszillak Pinokkiónk!

Orsolya
+ egy szavazat.:)

megtekintés Válasz erre:

Szia Pinokkió!

A holló az egy szép madár. Néha megesik, hogy a fehér feketét, a fekete meg fehéret játszik ( az olimpián, természetesen) . Viszont az egyik holló igenis képes kivájni a másik szemét, mert van olyan szemét...s mindez csak az aranyérem érdekében! Hát mivé lesz a világ, ha már az állatvilág is érdekképviseleteket hoz létre, és a holló is bundát növeszt? Na, ezt jól megmondtam, de nem baj, Te érteni fogod! Az írásod egyébként ismét kifogástalan. Egyszóval: tetszik! :-)

Puszi,
Ada

Szia Ada!
Szerintem, az a legnagyobb baj, ha egymás ellen hangolják a különböző színű hollókat. Ilyen persze az állatvilágban nincs, csak a mesében... lásd, ha a kipihent fekete hollók megtartják a három gólos előnyt, a hollónok együtt nyerhettek volna olimpiát!
Puszi,
Pinokkió
 
Szóval! Gratula.
 
Rendkívül jó írásnak tartom. Gondolkodásra késztet, s a valóságtartalma is igen magas. ( Tudniillik rólam, hogy nagyon szeretem a madarakat) :)
 
Szia Pinokkió!

A holló az egy szép madár. Néha megesik, hogy a fehér feketét, a fekete meg fehéret játszik ( az olimpián, természetesen) . Viszont az egyik holló igenis képes kivájni a másik szemét, mert van olyan szemét...s mindez csak az aranyérem érdekében! Hát mivé lesz a világ, ha már az állatvilág is érdekképviseleteket hoz létre, és a holló is bundát növeszt? Na, ezt jól megmondtam, de nem baj, Te érteni fogod! Az írásod egyébként ismét kifogástalan. Egyszóval: tetszik! :-)

Puszi,
Ada

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Angyal!
Ja az egy másik dal... tudooood, a valósággal vélt egyezések csak a véletlen művei lehetnek...
Üdv,
Pinokkió

jól van, értem én..

megtekintés Válasz erre:

Szia Pinokkió!

Nagyon is OK amit leírtál szinte a valóság. Tudod én inkább a káró katonát választottam volna, és a pelikánt. Csak VIGYÁZZ!!

Mert hamar rád akasztják, hogy rasszista vagy.
Egyébként nagyon megért egy 5-öst.

Üdv. :-)

István

Szia István!
Én csak leírtam az állatvilág természetes működési rendjét, egy kicsi ironikus mesével fűszerezve.
Gondolj bele, mi lesz majd a lusta bálnákkal, ha kihalnak a tengerekből a planktonok?! Vagy millió példát tudnék mondani az élősködő (néha szimbiózisnak nevezik a biookosok) állatokra, amelyek az "anyaállat" nélkül elpusztulnának. Ez ami esetleg más magasabb rendű(nek hitt) állatoknál megjelenik, nem egyedi példa. Ha ezt rasszizmusnak nevezik, akkor rossz volt a biológia tanárom (vagy a történelem)!
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: