újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Összefogás !

Látogatók száma: 48

Mindig halljuk, hogy valaki gondban van, valakinek segítségre van szüksége. Ez nem csak itt nálunk van így, hanem tapasztaltam, hogy máshol is a világban. Nem csak a családok vagy egyén megsegítésére vannak összefogások,hanem közösségi dolgokért!

Gondoljunk csak vissza a nyáron mikor mutatták a londoni zavargásokat, hogy a fiatalok randalíroztak kirakatokat törtek sok mindent szétvertek és leromboltak.
London Városa az olimpiára készülve felállított a Trafalgár Square-on egy visszaszámláló órát, és bizony azt is szétverték a vandálok. Apró darabokra törték az egész szerkezetet.
A Facebookon a lakosság egymásnak üzenve önmagától szervezett egy takarítást, a lapátok megvételétől a seprűkön át mindent maguk vittek a lakosok, és összetakarították a romokat a téren és elbontották a csonkot és helyreállították a tér azon részét, ahol a rongálás volt.
A város vezetése azt mondta, mivel erre nem kell költséget fordítania, így újra finanszírozni tudja az óra ismételt felállítását.
Mikor most kint voltunk láttuk működött és azonnal ahogyan oda mentünk egy csoportban azonnal jöttek oda londoni lakosok megnézték mit csinálunk és érdeklődtek mit akarunk. Mikor látták fotózunk engedték és örültek, hogy ilyen messziről is elmentünk megnézni az Ő büszkeségüket!
Hevenyészett angoltudással azért megtanítottuk nekik, hogy :
HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ DIÓSGYŐR !!
Hiába no a hazai vér az hazai vér!!
A fiam mikor utolért bennünket és hallotta mit kiabálnak nevetett. Tudta ezek mi voltunk!!
Azért elég nagy a fegyelmezettség ott.
A rokkant parkoló helyén még akkor sem parkol jogtalan személy, ha tele a parkoló! Nem szemetelnek, a mozgó lépcsőn csak a jobb oldalon állva utaznak és egymás után állnak, nem lóg ki a szatyor, nem raknak maguk mellé semmit a lépcsőn. A bal oldalon műszak váltáskor a munkába rohanók szaladnak, mert egy perc ott hosszú időt jelent a vonal teljes hosszán!
Az aluljárókban vannak zenészek és zenélve kéregetnek, de ez nem zavar senkit!
Aki kéreget az valamit csinál, tehát van egy produkció amelyért vagy adnak pénzt a sétálók, vagy sem!
Nem másznak közel az arcodba, más úton hívják fel magukra a figyelmet.
A boltokban alig látod az eladót, de vásárolni tudsz nélkülük is, mert önkiszolgáló a legtöbb.
Mindenhol mosolyognak, köszönnek, és udvariasak. Nem rohannak, nem tülekednek.
Az utcán nem néznek, nem bámulnak a parkokban sem, és tiszteletben tartják az intim szférádat ha leülsz!
Az emberek keresnek annyit, hogy ne lopjanak egymástól. Vagy legalább is a legtöbb ember, de figyelnek egymás dolgára, és a parkokban is elszundítanak és a mellükön telefon, ami ébreszti őket, és senki nem bántja és nem szólja meg őket!
Más élet, más világ, érdekes, és számunkra sok minden fura.
A parkokban nyilvános wc, kézmosóval, kézszárítóval, szappannal és tiszta, működőképes, és takarítják rendszeresen! Előtte virágos park, amit nem taposnak össze, nem tépik ki a növényeket!
Valahogyan az a szemlélet ez az Ő parkjuk, és azért van, hogy a szabadban kint is jól érezzék magukat, és ezt megbecsülik és vigyáznak is rá! Nem azt mondom, hogy ott nincs eldobott papír, de azért jóval tisztább mint itthon, és többen lehajolnak a papír hulladékért és felveszik, és bedobják a szemetesbe!
Valahogyan jobban magukénak érzik a várost. Sajátjuknak tekintik a parkok eszközeit, nem tördelik össze.
A pub-ok, a kocsmák előtt virágok vannak, érdekes módon bent mindenhol sokan, de tántorgó részeget nem láttunk egy hét alatt sehol! Igaz ott az utcán át is esznek, hamburgert, szendvicset, pizzát, akármit amit megkívánnak.
A kirakatok tele a királyi ház és a fiatal trónörökös esküvői relikviáival. Nagyon büszkék rájuk, és tisztelik az uralkodóikat!
Én is kaptam az esküvőről egy két részes dvd-t, egy magazint a királyi esküvő képeivel, és a meghívottak képeivel, sőt egy napilapot is, mely az esküvőt mutatja be.
Egy doboz teát, mely fémdoboz a királyi esküvőt ábrázolja.

Számukra ez természetes, mert ez az identitástudatuk alapja, hogy büszkék a királyi házra, az uralkodóikra. Része napjaiknak, önérzetüknek, hogy ezt megmutathatják a világnak.

Mivel a nászuram nagy foci rajongó, így mi is vettünk egy angol feliratos dvd-t számára, "A Puskás Hungaryt", sőt párom elcserélte a saját DVTK-s filmjét egy angol feliratosra, hogy azt is kivigyük megmutatni, hogy a mi csapatunk is milyen híres!
Vettünk még mezt is, mert ez ott nagyon dívik, ha valaki fanatikus drukker.

Azért jó volt látni, hogy a világban a miénknél fejlettebb az emberi tolerancia és összetartozás, összefogás.
London nagyon nagy város, rengeteg ember él ott, és szinte mindenki más nép gyermeke, mert van arab, hindu, maláj, kínai, japán is bőven, a "néger" közösségekről is említést kell tenni. Igaz láttunk kínai néger gyereket, aki elég pazar volt a ferde szemmel és fekete beütéssel, de aranyosan mosolygott és integetett.
Temérdek autó, és alig van baleset, mert figyelnek és egymásra is. Ott nem az autót biztosítják, hanem a vezetőre kötnek biztosítást és csak akkor vezetheti és azt az autót, amelyikre van biztosítása, így kevés ember adja kölcsön az autóját másnak!
Érdekes világ, és sokszor jutott eszembe mennyit kell még nekünk ehhez fejlődni!
Étterem az leginkább valamilyen nemzetiségi, vagy indiai, maláj a legtöbb vagy arab.Olyan nem nagyon van, helyesebben nem láttam hogy angol konyha. Inkább a két híres szakácsuknak van saját étterme, de oda majdhogy évekkel előtte kell lefoglalni a helyet, mert olyan népszerű.

Érdemes elmenni, ha tehetjük szétnézni a világba egy kicsit, hogy legyen összehasonlítási alapunk az itthoni viszonyokhoz képest! Kis elvárásokkal induljunk, és kellemesen fogunk jó értelembe csalódni.

A cikket írta: Divi Éva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: