újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Talpalatnyi föld… 2.

2011. augusztus 28. - Látogatók száma: 52

Bámulatos mire képes az ember, ha valamit nagyon gyorsan el szeretne érni. Emberfeletti erő adatik meg számára, hogy elérje célját, ha lehet mielőbb. Ehhez nem kevés kitartásra, elsősorban akaratra..., no meg erőre van szüksége.

Nem kellett bemutatni,... a saját szememmel győződtem meg róla, de ugyanabban a pillanatban már azt is tudtam, hogy mi lesz a elkövetkezendő időben a legeslegelső teendőm, amikor megláttam azt a hatalmas dzsumbujt, ami a szemem elé tárult.

A látvány önmagáért beszélt. A valamikor lehet, hogy jobb napokat látott darabka földet, ameddig a szem ellátott hatalmasra nőtt gaztenger borította és addig, amíg közelébe nem értem, földnek nyomát sem tapasztaltam. De ráléptem, az biztos. Tehát a föld létezik – gondoltam, csak láthatóvá kell tenni... De hogyan?

Egy valami azért felkeltette az érdeklődésemet, már messziről kimagasló és egyetlen színfoltja a majdani kertnek, a magasra nőtt diófa volt. Hogy valami jót is mondjak. Már megérte - gondoltam akkor és elképzeltem, amikor a munka végeztével fáradtan kidőlök a fa alá, áldásos árnyékától körülölelve. No meg mástól, de azt majd később.

Megtörtént a vizit. Túl nagy csoda nélkül. A tetteknek volt itt az ideje, de nagyon és ehhez rám volt szükség. Az akkori munkám lehetővé tette, hogy ne essek nagyon pánikba, mert olyan emberek is körülvettek, akiknek holmi kis gazos terület nem jelenthetett akadályt. Na akkor ez lesz az első lépés – gondoltam, miközben felmértem a lehetőségeket. Gyakorlatias fiatalasszony lévén tudtam, mi a teendőm. Ki kell valahogy irtani a gazt.

Ahhoz, hogy hozzáférjek a még ugyan láthatatlan, de én már sejtettem volt, hogy csak átmenetileg az, rejtőzködő és szerteágazó életmódja hamarosan láttatni fogja,... akármihez, még rengeteg teendő vár rám. No, csak semmi kapkodás, hiszen van idő bőven, de az elkövetkezendő napok nem hagytak nyugodni és azonnal intézkedtem a mentősereg helyett egy jó és mélyre ható hatásos eszköz beszerzéséről, a nehézgép tüzérség közbenjárásával, mert csak egy traktor volt képes arra, amire akkor éppen szükségem volt.

Csodálatos dolgokra képes a traktor! A lehető legmélyebbről felszínre hozza mindazt az évtizedek alatt mélyen a földbe gyökerező, haszontalan dolgokat, amelyek szívós, kitartó jelenlétükkel megakadályozni képesek minden további hasznos tevékenységet, csak elfoglalva a helyet, célját betöltetlen. A szőlőtőke korhadt, kiszáradt, terméketlen, földhöz közeli és föld alatti gyökérzetét képes végleg kiszakítani.

Miután megrendeltem a munkát, tovább szőttem a gondolataimat, mit fogok kezdeni a kitermelt sok haszontalansággal? Mi mást – gondoltam tovább, mint hatalmas tábortüzek elé nézek. De az majd egy kicsit később következik be. Messze van még az ősz, addig még rengeteg lesz a teendő.

Könnyű volt mondani. A megvalósítása emberfeletti erőt igényelt. És addig nem létező erőt kölcsönzött legalább arra az időre, amíg a kiforgatott szőlőtőke és gyökérzete eltakarítása jelentett.

Nehéz és hosszú időszak következett. Fáradtságos nappalok és éjszakák, hogy mindazt elérjem, amiért ezt a darabka, talpalatnyi földet birtokba vettem, és hasznosítani is tudjam a jövőben, egyáltalán eljussak odáig, amit még nem tudtam, de már sejtettem,… ha el is tűnik a felszínről minden, ami nem oda való, számos, még nem látott dolog tárul majd elém, de azt már magamnak, magunknak kell a felszínre hozni, láthatóvá tenni.

Nincs nehéz, csak nehezebb és még nehezebb! Még nem jött el az ideje annak, hogy lazítsak, lazítsunk!... Majd holnap!...

Folyt.köv.

A cikket írta: zsoltne.eva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: