újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra
19:18
Virág új cikket töltött fel
22:32
AGaqhyUnO regisztrált a weboldalra

Az utolsó hercegnő I. kötet 1. fejezet - 1 részlet

Látogatók száma: 49

Sziasztok! Szeretném nektek bemutatni megjelent regényem Az utolsó hercegnő I kötetének 1. fejezetét. Mivel naponta 5OOO karakter engedélyezett, s egy oldal ennyit tesz ki, 14 részletben fogom felmásolni erre az oldalra. Az első fejezet 14 oldalból áll.

Stefanie Nolle: Az utolsó hercegnő I. kötet: A fiatal hercegnő

I. fejezet: A Föld nevű bolygó

Valahol a Galaxisban a Hold‚ s a Nap között van egy bolygó, a Föld, amelyet az emberek évezredek óta csak Kék bolygónak neveznek. 2259-ben járunk, a bolygón jelenleg 3 uralkodó család van hatalmon a 3 megmaradt Földrészen. Európában Michael Lansworth herceg a birodalom feje, Ázsiában a fiatal Marie Lou uralkodik apja Chen Lou császár segítségével‚ aki mindinkább igyekszik visszavonulni a politikától, s a hadviseléstől‚ Amerikában demokrácia van, a jelenlegi elnök Paul Lohngrin herceg. Évszázadokkal ezelőtt, amikor a Déli Sarkon lévő jégtömeg felolvadt, néhány kontinens az ősi Atlantisz sorsára jutott, Óceánia, Ausztrália‚ s Afrika megsemmisült. Néhány millió embert sikerült kimentenie az akkor uralkodó Európai hercegnek, azonban az ott élő lakosságnak több mint a fele belefulladt az óceánba. A 2200-as években nem természeti katasztrófák pusztítanak, hanem az évtizedek óta tartó háború - amely a Föld történelmének‚- eddigi leghosszabb ideig tartó harca - ami a mind nagyobb területek megszerzésére irányul, legfőbb célul a Világhatalom elérése, a Föld népének egységbe‚ tömörítése‚ egy birodalmi tanács által vezetve. A 2210-es években Georg Lansworth létrehozta az egységes Európát, olyan béke javaslattal állt elő a svéd uralkodó, amelynek egyetlen európai állam sem tudott ellenállni, megoldotta az európai gazdasági válságot, a nemzetek közötti ellentéteket kibékítette, s a birodalmában élő emberek szociális helyzetét magas szinten feljavította. Ezzel Európában létrejött a béke‚ de a szomszédos‚ Chen Lou 2230-ban egyesített Ázsiai birodalmával továbbra is harcban állt. Amerika az 2230-as évektől a 2250-es évek végéig Észak-‚ s Dél-Amerika egyesítésével volt elfoglalva. Paul Lohngrin hercegnek 2258-ban sikerült létrehoznia az egységes Amerikai birodalmat, de még évekig nem tudnak kilábalni a háború okozta károkból.
A háború Európa‚ s Ázsia között óriási veszteségeket hoz, de egyik fél sem tudja elérni, amit célul tűzött ki. 2254-ben fordulat áll be a háború menetében, a Moszkvai ütközetben Georg Lansworth herceg halálos lövést kap a szívébe, s ekkor mostoha fia Michael Lansworth kerül a trónra, aki kemény kézzel igyekszik rendet teremteni a birodalmában. Újraválasztja a Nagy Tanácsot, a régiek helyére saját bizalmas embereit ülteti be. A fiatal herceg - akiről senki sem tudja, hogy Georg Lansworthnek nem az igazi fia, egy Indiából száműzött lányanya gyermeke, még ő maga is úgy tudja, hogy Georg volt az apja - úgy látta, hogy csak akkor nyerheti meg a háborút, ha új fegyvereket talál fel, amihez gyermekkora óta különleges tehetsége van.
Az apja Georg is kipróbált néhányat közülük, de az ellenségük sohasem riadt vissza attól, hogy szintén új fegyvereket készítsen, s így a háború döntetlenre állt. Egyetlenegy megoldás lehetséges csak - a két fél közötti békéhez - egy házasság, amelyben Michael Lansworth egybekel a fiatal Marie Louval.
A fiatal hercegnek azonban nem fűlt a foga tervezett érdekházassághoz. Annál is inkább nem, mivel mást szeretett, egy egyszerű csinos polgár lánykát, akivel tervezgették már a jövőjüket, azonban a történelem - mint már annyiszor legtöbb uralkodó esetében - most is közbeszólt.
Marie Lout apja - noha joggal - féltette a küszöbön álló házasságtól, a fiatal császárnő egy cseppet sem aggódott, gondolván egy Naplovag nem félhet semmitől sem, csak mosolygott apjának, s anyjának aggódó szavain. Európa - gyönyörű hely - gondolta, s örült, hogy végre megcsodálhatja azokat a híres dolgokat, amiket eddig csak olvasmányaiból ismert.
Elsőrangú élményt jelenthetett a fiatal császárnőnek, aki azonnal elfogadta a svéd uralkodó herceg kérését, hogy látogassa meg otthonában, - a nyári rezidenciájában - a Dotthingholm kastélyban.

Az indulás napján lázas izgalommal készülődött, a néhány testőrén, s egyetlen szobalányán kívül csak húsz katonából álló szakasz kísérte el, s ez utóbbiak is csak a határig, mivel onnantól az Európai hadsereg kiváló vitézei töltik be a kíséret szerepét.
Amikor végre eljött az indulás pillanata, Marie megölelte az édesanyját, s az édesapját. Mindhármójuk szemében könny ült, amikor a fiatal császárnő elindult új élete felé. Az apró légi sikló a levegőbe emelkedett az öt kísérő egységgel együtt, s hamarosan eltűntek a császári pár szeme elől.
Marie feszült volt, de nem akarta kimutatni az izgatottságát szobalánya, s barátnője - a szintén 17 éves - Maria előtt. Maria pár hónappal volt csak idősebb nála, nemesi családból származott, mivel azonban elvesztette szüleit a háborúban, a császár a lánya mellé vette, s így együtt nevelkedtek a kristálypalotában, most pedig együtt indultak az ismeretlen felé, maguk mögött hagyva eddigi biztonságos, nyugodt életüket.
Amint a határ felé közeledtek Maria egyre sápadtabb lett, s a császárnő kérdésére, hogy nem beteg-e, tagadó választ adott, s Marie több választ nem tudott kiszedni belőle, de sejtette, mi lehet a baja, s így igyekezett megnyugtatni Mariat, hogy szükségtelen aggódnia, minden rendben lesz.

A cikket írta: Linella

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Hát ez tényleg pocsék:)
De a hsz-eken legalább jót szórakoztam:)
 
Bele olvastam, szomorú lettem.
Pedig előtte sem voltam vidám.
 
Kedves Linella

Engedd meg, hogy most egy kicsit bővebben kifejtsem a véleményemet.
Kezdem azzal, hogy rohadt szemét kiadót találtál. Érzésem szerint csak a tördelő olvasta el.
Semmit nem nyújtottak a nem kevés pénzedért. Először is ezt a könyvet meg kellett volna szerkeszteni. Nem tették meg.
Nem elégséges, ha te javítod a hibákat, hiszen mindenkinek a maga gyereke a legkedvesebb. Hogy durvábban fejezzem ki magamat. Sztálin apukája is csak azt helyes kis vasgyúrót látta a kölykében. Pedig akadtak hibái.
Elmondom ezen kívül miért rossz ez a könyv. Kezdem a névválasztásnál. A Marie Lou például botrányos. Ricky Nelson énekelte ezt a számot. Hello Mary Lou. Kérdezem, ha magyaroknak írod a könyveket, és pláne gyerekeknek, miért nem tudsz kimondható neveket kitalálni a szereplőknek. Az a rengeteg meseszerű elem, ami nem saját gyártmányod soknak tűnik. Például kristálypalota.
A bevezetőben annyi adatot öntesz az olvasóra, hogy az ezekkel az anglomán nevekkel együtt követhetetlen. Így már az elején is lassan csordogál a történet. Nagyot akartál markolni, nem sikerült. Ha lehet írjál rövidebb mondatokat. Sokkal élvezetesebb, és pörgőssé teszi az írást.
Add oda a könyvet egy ellenségednek, és tőle meg tudod kapni az őszinte kritikát. Ez esetben ne hallgass a barátaidra, mert szerintem úgy kezelnek, mint egy nagybeteget.
Elnézést kérek, én nem vagyok a barátod, ezért olvashattál egy őszinte véleményt.
Tudom ilyenkor szokta mondani az alkotó, ha nem tetszik írjál jobbat.
Tamás
Én nagyon szeretek olvasni, de ezen képtelen vagyok végigrágni magam, sajnálom.
Nekem ez a kezdetnek tűnik! Azért kíváncsi lennék a folytatásra is!
A művészi értékét én nem vitatnám, ez belső indíttatásból született az látszik...! Ilyen is kell.
Pussz,
Tündér
 
Sajnálom Linella, de ez egy rossz írás.

Tamás
 
Te Linella,

ez így, ebben a formában jelent meg?

Ktr
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: