újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Galamb mese

Látogatók száma: 60

Itt a nyár, a madarak nagy része már fészket rakott és az apróságok már ki is keltek. Szeretem az állatokat, de az erkélyemen lévő galambokat mégis sorra elüldözöm, (lehet szívtelen vagyok, és remélem találnak maguknak jobb otthont). Ez ihletett meg.

Galamb mama és Galamb papa szorgosan készülődik. Tavasz van. Vége a koplalásnak, a város tele van finomságokkal és szerencsére Ők már egymásra találtak. Folyton együtt vannak és élvezik egymás társaságát. Ez nem ment ám egyszerűen. Galamb mamának nagyon sok udvarlója van, és eleinte ügyet sem vetett Galamb papára. De Galamb papa nem adta fel. Minden nap vitt finom magvakat a kiválasztottjának és minden nap csak neki turbékolt. Ő nem az a szélcsap legény, mint a többiek, állította Galamb papa, és a szájában hozott egy kis ágacskát, jelezvén hogy mennyire komolyan gondolja, készülhetnek a fészekrakásra, és Ő nagyon sokat fog segíteni.
Galamb mama elérzékenyült.
-Ó, ez a fiú, lehet hogy tényleg a legkomolyabb szándékú, akivel eddig találkoztam?- Gondolta magában. A többi galamb irígykedve figyelte az eseményeket. Galamb mama közelebb röppent Galamb papához. -Rendben van, építsünk fészket, remélem jó apa leszel.-
mondta
Galamb papa nagyon megörült, felröpült, búgott, turbékolt, nagyon boldog volt.
Telt - múlt az idő. Elérkeztek a szorgos hétköznapok, amikor ideje fészket rakni.
Na de hova?
Galamb mama és Galamb papa mérgesen nézett egymásra. Galamb papa kinézett egy helyet, nem messze a város főterétől, egy elhagyatott, régi épület oldalában.
Galamb mama viszont inkább egy fa odvába szeretett volna költözni a városon túl, egy távoli erdőben. Vajon ki lesz az, aki enged? Galamb papa vagy Galamb mama?
Napokig csak vitatkoztak. Galamb papa szerint a város biztonságosabb, sok embertől kapnak eleséget és jobb nevelést biztosít a gyermekeiknek. Galamb mama szerint viszont az erdő csendesebb, több és finomabb az élelem, na és nyáron sokkal jobb idő van, nincs annyira meleg.
Aztán egy nap látogatóba érkezett az idős Galamb papa. Látván a veszekedést, amit még akkor sem hagytak abba, amikor Ő ott volt, elkezdett gondolkodni hogyan segíthetne a fiataloknak.
-Gyermekeim, kitaláltam valamit. Mit szólnátok ahhoz, ha átadnánk a helyünket, a fészket, amit még idős Galamb mamával építettünk és amiben annyi kicsikét felneveltünk, ami otthonod volt neked is, édes fiam. Már öregek vagyunk, már úgyse fogjuk kihasználni, és mi költözünk el az egyik helyre, amit kinéztetek, hogy télen azért mégse fázzunk, legyen fedél a fejünk felett.-
Felcsillant Galamb papa és Galamb mama szeme.
A hely, amiről idős Galamb papa beszélt egy fa odvában van, nem messze a belvárostól, egy parkban, ahol sok a fa, szép a természet és ahol még egy kis tó is van.
Egyetértően bólogatni kezdtek.....
Idős Galamb papa megtalálta a megoldást, ami mindkettejüknek nagyon is megfelelt.

A cikket írta: fszabina26

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Tündér

Nagyon édes kis történet.:-)

Pussz,
Tündér:-)

Köszönöm szépen.
Nagyon édes kis történet.:-)

Pussz,
Tündér:-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: