újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

MacsKArácsony- Karácsonyi pályázat

Látogatók száma: 75

Hosszú idő telt el azóta, hogy Kisegér és Macskalány elbúcsúzott egymástól. Cincogó az egérkolóniához csatlakozott, Nyávogót egy kedves család fogadta be.

Gondolataikban, álmaikban olykor fölidézték egymást, de tarthatatlan lenne az az állapot, hogy egy egér és egy macska együtt éljen.

Macskalány jól viselte a bezártságot. Hízott is, mióta a fiatal pár pártfogásába került. Sokszor dögönyözték, párnázott kuckót vettek neki a helyi kisállat kereskedésben, ráadásul akkor sem haragudtak meg, mikor fölkéredzkedett az ágyba. Igazi otthonra lelt a csendes kisvárosban.

Amikor eljött a tél, a rossz idő, macskanyaró döntötte le a lábáról. Gazdái aggódni kezdtek, hiszen a mindig falatozó kedvencük egyik napról a másikra levert lett. A zenélő képeslapok sem vidították föl, sem az imádott csengő hangja. Macskalány egyre rosszabbul lett. Az ablak előtt kuporgott naphosszat, míg el nem aludt. Az orvosságok ideig-óráig hatottak, de látványos javulás nem állt be nála.
Egyik nap fény gyúlt Nyávogó szemében. Maga sem volt biztos benne, álom-e vagy valóság, de úgy látta, Kisegér közeledik a ház felé. Az ilyen kis élőlényeknek nem okoz problémát, hogy bármilyen zugba bejussanak. Most sem történt másként.

- Olyan hosszú utat tettem meg idáig, nem is voltam biztos benne, hogy megtalállak – sóhajtott Kisegér.
-De megtaláltál - fejezte ki háláját a macska.
Rengeteg mesélnivalójuk volt, mégis hosszú csendbe burkolóztak, míg megindult a szóáradat. Hirtelen mindketten gyermekké alakultak át. Kergetőztek, birkóztak, bújócskáztak, fölkapaszkodtak az ablakpárkányra, onnan nézték a lehulló pelyheket.
-Szökjünk ki!- javasolta Kisegér. Hemperegjünk meg a hóban, és csináljunk hó angyalt!

Képzelhetitek, milyen az, amikor egy fejlett macska, meg egy icipici egérke belefekszik a fehérségbe és tappancsaival föl-le kalimpál. Kisegér szinte lesüllyedt a hóréteg mélyére, de egy macskafarok jótékonyan kisegítette onnan. Büszkén tekintettek alkotásukra: a két kis hó angyalra. Azt már csak a szobából látták, hogy a hulló pelyhek milyen gyorsan betemetik a kis mélyedéseket. A kis barátok nem bánták; az együtt töltött idő kárpótolta őket.

Közben a másik szobában valami készülődött. Zajok és illatok keveredtek, üvegdíszek csörrentek meg, visszafojtott kuncogás hallatszott.

Macskalány Kisegérrel a hátán osont a karácsonyfa felé, és nem lehetett elég hálás ezért a nagyszerű ajándékért, a váratlan látogatóért.

A gyermekszívű felnőttek, akik nem értették, kedvencük hogyan gyógyulhatott meg egyik percről a másikra, -és az sem tűnt fel nekik, hogy egy egérrel több kolbászol a házban- szeretettel magukhoz ölelték kiscicájukat, és együtt bontották ki az ajándékokat a csillagszórókkal, mézeskaláccsal díszített fenyő alatt.

http://www.youtube.com/watch?v=at_UYBcnmJ4

A cikket írta:

10 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Bíztam is benne:)

megtekintés Válasz erre: kisegér

Itt a történet vége, Macskusz?:)

Ne reménykedj, ez még csak a bevezető.:)

Macskalány
Itt a történet vége, Macskusz?:)

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Szia Skoky! A te macskád mellett, azért el kell egy házban egy kutya is, aki hajlandó egeret fogni;-)
Pinokkió

Szia Pinokkió!

Az egy másik történet lenne. Kutyának ebben a történetben helye nincs.:) Talán majd a harmadikban...
Szia Skoky! A te macskád mellett, azért el kell egy házban egy kutya is, aki hajlandó egeret fogni;-)
Pinokkió
Okés megnézem!

megtekintés Válasz erre: Orsolya

Kedves Skoky! Aranyos történet! Pusszancs Orsolya

Kedves Orsolya!

Köszönöm szépen! Ajánlom az első részt is a figyelmedbe.

Puszi: Skoky
Kedves Skoky! Aranyos történet! Pusszancs Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: