újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Az anya szaga

Látogatók száma: 88

A mai fiatalok életében az egyik legnagyobb nehézséget a munkanélküliség okozza. Ennek egyenes következménye a pénztelenség, a lakáshoz jutás reménytelensége, a létbizonytalanság problémája. Emiatt egyre több fiatal (és kevésbé fiatal) hagyja el hazánkat.

Lányom egy ideje már a szigetországban próbálja megkeresni a mindennapi kenyerét. Pár éve Birmingham-ben talált a fiújával, (aki ma már a vőlegénye) egy szállodát, ahol mindkettőjüket alkalmazták. Szobalánynak, felszolgálónak a lányomat és konyhai kisegítőnek a fiút. A biztos családi hátteret, és az itthoni kilátástalan jövőképet hátrahagyva vágtak neki az ,,amerikai álomnak" Angliában. Nem volt könnyű a beilleszkedés, de hamar beleszoktak a kinti létbe. A honvágy azonban nem kímélte őket. A ,,hontalannak tűnő" napok átvészelésében segítségükre volt a havi, fontban kapott biztos fizetés. Egymásra támaszkodva boldogok voltak. A munka nem volt nehéz és meg is érte a fáradozást. Félévente járnak haza. Feltöltődnek hazai levegővel, hazai ízekkel, a családdal, barátokkal. Két hét elteltével repülnek vissza, és újabb hat hónapig ismét a munka tölti ki mindennapjaikat. Pár évig akarnak még kint dolgozni, aztán végleg hazajönnének. Itthon szeretnének majd családot alapítani. - Mesélte barátnőm a sztori előzményeit.
Köztudott miután a vendégek elhagyják az apartmant a szobalány munkája az ágyazás, a szoba és a fürdő kitakarítása. Az egyik munkanapon a huszonéves lányom épp a fürdőszobát takarította. Pár perc múlva keserves zokogással rohant ki a szobából. Alig tudták megvigasztalni.
- Mit történt? Molesztált valaki? Eltörtél valamit? - záporoztak rá a kérdések a munkatársaktól. Hüppögve rázta a fejét. Miután kicsit megnyugodott, barátjának elmesélte, mi történt.
- Tudod a földszinti szobában takarítottam és az ott lakó hölgy fürdőszobájában többféle, számomra ismeretlen parfümöt találtam. Szokásom, hogy takarítás közben a mosdó feletti polcon lévő illatos üvegcséket végigszaglásszam. Kellemes érzéssel töltenek el a különböző illatok. Az egyik üvegnél - amikor beleszippantottam - annak a parfümnek az illata csapta meg az orromat, amilyent az anyukám is használ. Megrohantak az otthoni emlékek, az anya utáni vágy. Éreztem, hogy akaratlanul is elönti a szememet a könny, nem tudtam visszatartani a sírást! Tudod olyan ANYA SZAGA volt!

A cikket írta:

10 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
Szia Bianka!

Köszi hogy ezt azt írásomat is elolvastad és hozzá is szóltál.
Az írásom közepén szerepel ez a mondat, gondolatjelben. - Mesélte barátnőm a sztori előzményeit.
Igazad van, le lehetett volna írni egyszerűbben is azt a részt, amit kifogásolsz, de akkor az nem az én írásom lett volna. :))) A legutolsó mondatot pedig úgy írtam le, ahogy elhangzott.
pusz
Juli
A vége, -ahogy meséli a lány a barátjának a történteket- annak résznek a stílusa nem olyan természetes. Az elején, és a közepén, mikor mesél a barátnő mehetne oda két gondolatjel, h. egyértelműbbé váljon: a barátnő mesél.
Amúgy megható kis sztori.

pl. (kicsit egyszerűsítve)
Az egyik földszinti szobában takarítottam és az ott lakó hölgy fürdőszobájában, a mosdó feletti polcon volt néhány parfümös üveg. Egyiket sem ismertem, és... mindig megszagolom a parfümöket takarítás közben, csak úgy, kíváncsi vagyok, melyiknek milyen illata van. Az egyik üvegnél - amikor beleszippantottam - annak a parfümnek az illata csapta meg az orromat, amilyet anyu is használ. Megrohantak az otthoni emlékek, tudod, annyira ANYA SZAGA volt!
 
Köszi :)))
 
Bocsi, itt csak pontozok.
Mást nem tudok....

megtekintés Válasz erre:

Szia Virág!

Köszi, hogy olvastad az írásomat. Kedves lány, de nem az enyém, nekem fiaim vannak. Ő a barátnőm lánya. Ma Angliából virágcsokrot is küldetett az édesanyjának anyák napjára.

puszi
Juli

Nem baj, akkor is aranyos! :)

megtekintés Válasz erre:

Szia Virág!

Köszi, hogy olvastad az írásomat. Kedves lány, de nem az enyém, nekem fiaim vannak. Ő a barátnőm lánya. Ma Angliából virágcsokrot is küldetett az édesanyjának anyák napjára.

puszi
Juli

Szia Juli!

Kedves lány lehet , büszke lehet az anyukája rá.
Üdvözlettel :cuki1
 
Szia Virág!

Köszi, hogy olvastad az írásomat. Kedves lány, de nem az enyém, nekem fiaim vannak. Ő a barátnőm lánya. Ma Angliából virágcsokrot is küldetett az édesanyjának anyák napjára.

puszi
Juli
Milyen kedves a lányod! :)

Puszi! Virág

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Ez jóóó:-)
Boldog anyák napját!
Üdv, Pinokkió

Köszi!
puszi
Juli : -)
Ez jóóó:-)
Boldog anyák napját!
Üdv, Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: