újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Az elveszett asszony.

Látogatók száma: 51

Részlet a Julikából.

Juli letette a telefont, miután Ildikó pihenésre utasította. Gondolkodott mit csináljon? A konyhából is bezavarnák anyósáék, ha ki akarna ülni közéjük. Közben, ahogy ott gondolkodott, ujjai a laptopon kalandoztak. A felbukkanó képeken Erwint és magát látta, napszemüvegben, nevetve. A képek Nápolyban készültek, amikor házasságuk harmadik évében ott nyaraltak. A lány felnevetett, ahogy eszébe jutott képtelen kalandja!
Elveszett a napsütötte városban!
Egy délutánon, elmentek Erwinnel egy „Ipermercatoba” bevásárolni különböző dolgokat. Itt az üzletházban látott meg Juli egy kis ajándékboltot, ízléses kis szuvenirokkal. Akkor hirtelen nem gondolt rá, hogy valamit is vásároljon, de útban a bérelt ház felé, felötlött benne a gondolat, hogy ott kellett volna venni ajándékot a szeretteinek. Reggel bejelentette Erwinnek, hogy ő bizony most visszamegy és vesz még ezt, azt. A férfi beállította neki a navigációt, nehogy eltévedjen. Odafelé könnyen odatalált, és a fél délelőttöt vásárolgatással töltötte. Olaszul csak annyit tudott, amennyi útjai során ráragadt, de meglepően könnyen elboldogult, angol- francia- olasz nyelvkeverékével! Elégedetten ült be az autóba, hogy indul vissza Erwinhez. A táskájába nyúlt, hogy az előre beállított navigációt bekapcsolja. Akkor döbbent rá, hogy az bizony ott maradt az asztalon! Egy pillanatra meghökkent, de aztán próbálta felidézni a tegnapi útvonalat hazafelé.
A kamion magasságában szerzett magabiztossága, az út hosszával egyetemben párolgott el, egyre jobban! A parkolóból még jó irányba jött ki, de aztán érezte, hogy a harmadik utcánál már ismeretlen tájékon jár. Tovább ment, hogy hátha beugrik neki, valami tegnap látott feltűnő épület. Rövid időn belül rájött, hogy menthetetlenül eltévedt! Egyre kisebb és egyre elhanyagoltabb házak között vezetett az útja. Egy sarok után megállt, és felhívta a férjét.
- Erwin! Eltévedtem!- hadarta idegesen a telefonba.
- És a navigáció?- kérdezte Erwin de, aztán ahogy az asztalra pillantott, már látta, hogy az bizony nincs a feleségénél.
- Maradj ott az áruház mellett, odamegyek érted taxival. - mondta Julinak, de a válasz hallatán, egy pillanatra megállt a szíve!
- Már eljöttem onnan, és most nem tudom, hol vagyok. - mondta a lány szorongva a telefonba.
- Eljöttél? De Juli! Már ne haragudj meg, de hogyan lehettél ilyen felelőtlen? Most hol keresselek?
- Nem tudom!- felelt a lány és ugyanakkor sírva is fakadt.
- Maradj ahol vagy, egy lépést se tegyél! Megpróbállak megkeresni! - hadarta idegesen Erwin, és felöltözött, majd az utcán leintette az első taxit.
- A rendőrkapitányságra kérem! - kiabált előre a taxisnak.
Juli tanácstalanul ácsorgott az autó mellett, a könnyei folytak és nem tudta hogy mihez kezdjen. Még egy térkép sem volt nála! Pár idősebb olasz „Mamma” akik az utcán beszélgettek, felfigyeltek a síró lányra. Odamentek és kérdezgették, hogy mi a baj, de a magas vékony nő nem tudott nekik felelni, csak valami idegen nyelven hadart sírás közben. Tanácstalanul álldogáltak mellette, és nagy hangon tanakodtak, hogy mitévők legyenek. Közben egyikük férje is odament, mert azt hitte, hogy felesége megint valami veszekedésbe fogott az utca közepén. Aztán a helyzetet áttekintve rendőrt hívott. Rövidesen be is fordult a sarkon egy Carabinieri feliratú kék autó..
A csendőrök kiszálltak. Ott állt egy külföldi autó, a nyitott ajtóban egy síró lánnyal, akinek az egyik asszony éppen akkor törölte meg az orrát, mint egy gyereknek. A helybeliek elmondták, hogy a lány eltévedt, de nem is tudják hova igyekezett, mert egyfolytában sír! A csendőr is próbált vele szót érteni, de nem tudott angolul. Fogta a mikrofont és beszólt a központba.
- Jelentem itt van egy külföldi nő, és sír mint a zápor, nem tudjuk kiszedni belőle, hol a szállása.
Kis sercegés után a központ visszaszólt.
- Kérem, adja meg a hölgy személyleírását, és az autó rendszámát. Itt vagy egy külföldi úr, aki meg az elveszett feleségét keresi!
A személyleírás hallatán a központ visszaszólt.
- Maradjanak ott, ő az! Rövidesen odamegy egy kocsi!
Kisvártatva befordult a sarkon egy szirénázó rendőrautó, és a falfehér Erwin ugrott ki belőle.
Addigra az asszonyok kiszedték a kocsiból Julit, vizet itattak vele és, úgy ahogy meg is nyugtatták.
Erwin odaugrott a lányhoz, és a karjait elkapva úgy megrázta, hogy a csendőr is felpattant, mert azt hitte, szétrázza azt a vékony kis nőt!
- Hogy lehetsz ilyen buta! - kiabált rá Julira - És ha elrabolnak, vagy megölnek?
De ugyanakkor magához is szorította és végtelenül megkönnyebbült, hogy megvan az elveszett felesége! Megköszönte a csendőröknek, meg az utcabelieknek a segítséget, beültek az autóba és elindultak a szállásra. Egészen odáig nem szóltak egy szót sem. Juli még mindig szipogott, Erwin meg örült, hogy ennyivel megúszták a kalandot a maffia városában. A rendőrségen azt mondták neki, hogy évente több ember tűnik el nyomtalanul a városban. Sajnálta a lányt, mert látta hogy az idegösszeomlás határán van. Otthon aztán megpróbálta megvigasztalni, majd a kék foltok láttán, Juli karján, lelkiismeret furdalása is lett, hogy annyira megrázta! Egyenként megcsókolta a foltokat és bocsánatot kért a lánytól.
- Annyira megijedtem hogy nem látlak többet, hogy elvesztettem a fejemet! Ne haragudj, kérlek, de már azt láttam a szemeim előtt, hogy elrabolt a maffia!
Aztán elmosolyodott és hozzátette.
- Habár annyira szétbőgted az arcodat, hogy így még nekik sem kellettél volna! Ilyen nagy és vörös orral!
Megkönnyebbült, hogy nagy nehezen Juli is elmosolyodott.
Utána még egy hétig maradtak Nápolyban, de attól kezdve Erwin kézen fogva vezette Julit, nehogy megint elvesszen!

A cikket írta: Babenko

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Nagyon klassz lehet az egész könyv!!!!!!!! szeretettel: ági
Igen Laura. Egy részlet Juli életéből.
Ez a könyvedből volt egy részlet talán? Jól értem?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: