újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Ballala és a házi feladat

Látogatók száma: 51

A szülők csak két dolgot szeretnek, az egyik az, ha a csemeték békén hagyják őket, a másik meg, hogy folyton szem előtt vannak, és megy ezerrel az egzecíroztatás.

Ballala

Kaljánszeth kereskedő volt Pallapurban, a felesége Indumati. Sokáig nem volt gyerekük, és már éppen kétségbeestek, amikor eltelt a kilenc hónap, és megszületett Ballala. Persze hogy elkényeztették, és minden szabad volt a beste kölyöknek. Ballala nem ivott, nem füvezett, a lányokat sem hajtotta; teljesen nyilvánvaló volt, hogy sosem lesz belőle rendes ember. És ha ez még mind kevés lett volna, éjjel-nappal imádkozott. Egy Ganesa nevű elefántfejű, pókhasú, nagyétvágyú istent tüntetett ki a különleges figyelmével, és nem bánta, hogy szégyent hoz a családjára.

Mi több, ez a Ballala annyira megátalkodott, vásott kölök volt, hogy még a kis barátait és osztálytársait is rávette arra, hogy Ganesához imádkozzanak. Tanítás után egyenesen az erdőbe mentek, építettek egy kis emelvényt, arra egy nagyobb követ raktak, és máris kezdődhettek a szertartások. Mécseseket lengettek a Ganesát jelképező kődarab előtt, füstölő hiányában vékony ágacskákat gyújtottak, teleszórták az emelvényt virágokkal, és minden ok nélkül hangosan kiabálták: Győzelem Ganesának! Győzelem a seregek urának, a nagy vezérnek! Győzelem, győzelem!

A szertartásokkal alaposan eltelt az idő, és a gyerekek egyre később értek haza. A szülők csak két dolgot szeretnek, az egyik az, ha a csemeték békén hagyják őket, a másik meg, hogy folyton szem előtt vannak, és megy ezerrel az egzecíroztatás. Nem kétséges, hogy a második alternatíva sokkal vonzóbb, ezért a szülők úgy döntöttek, hogy kollektíve felháborodnak. Követséget menesztettek Kaljánszeth-hez, és elpanaszolták, hogy Ballala megrontja a gyerekeiket. Ballala a bűnös! A gyerekek teljesen a hatása alá kerülnek, imádkoznak és szertartásoznak, ahelyett, hogy megírnák a leckéjüket. A kereskedő csak a vállát vonogatta, de amikor a szülők megfenyegették, hogy nem vásárolnak többé a boltjában, elfogta a pulykaméreg. Kirobogott az erdőbe, és mit látott a tett helyén? Máskülönben jóravaló gyerekek mécseseket lengetnek, és virágokat szórnak.

Szétrugdosta az emelvényt, a kődarabot hozzávágta Ballalához. A gyerekek nagyon megijedtek, mert mi lesz, ha eltörik a kő? Nem is akarták látni a többi szörnyűséget, inkább hazaszaladtak, és bevállalták a matek házi feladatot.

Ballala annyira elmerült a bűnös tevékenységben, hogy először észre sem vette, mi folyik körülötte. De a kegyetlen Kaljánszeth alaposan elverte, és kikötözte egy fához. Szabadítson ki a Ganesád, ha tud, kiabálta dühösen a kereskedő, majd hazament, és a javíthatatlan kölköt otthagyta a vadonban.

Szegény Ballalának minden csontja fájt, ezer sebből vérzett. Mi mást tehetett volna, szólongatni kezdte az Elefántfejűt: Ne haragudj rám, Uram, amiért nem tudtam befejezni a szertartást. Az apám mindent szétdobált és összetört, ami kellett volna az áldozathoz.

A nagy kődarab felállt, nyújtózott egyet, kiszabadította és megölelte Ballalát, majd így szólt: Kedves fiam, az apád meg fog szenvedni a gaztetteiért. Téged pedig megáldalak, százötven évig fogsz élni.

Százötven? – kérdezte Ballala, és már el is ment a kedve az élettől. Az nagyon sok lesz! Nem lehetne valamivel kevesebb, mondjuk ötven?

Hálátlan kölyök, mennydörgött a kődarab, most már csak azért is százötven évig fogsz élni; az egész családod, de még a szomszédok és az ismerősök is a pokolba kívánnak. Most pedig lódulj haza, és még egyszer elő ne forduljon, hogy nem csinálod meg a házi feladatot.

Ballala szomorúan kullogott haza.

A cikket írta: Müszélia

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Tisztelt Müszélia!
Igaza van Pinokkió úrnak. Ön egyre ügyesebben szövi az "indián" történeteit;)
Gratulálok!
Bokor
köszi! nekem mindig a legutolsó a legjobb.
Kedves Müszélia!
Remek történet.
Mindenki maga vonja le az ő tanulságát;-)
Pussz,
Tündér
Szia Müszélia!
Ez nagyon tetszett. Talán a legjobb indián történeted:-)
Írj sokat és imádkozz az elefántfejűhöz!
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: