újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Bóbita ahogy én látom

Látogatók száma: 70

……………..Weöres Sándor………..Bóbita.

Verselemzés Pumukli módra, avagy: éhes disznó makkról álmodik.

Nagy kujon lehetett ez a Weöres Sanyi bácsi.Nem egy versében találtam már nyomokat arra utalván, hogy nem vetette meg a női nemet, vagy legalábbis szerette volna nem megvetni. De hadd ne térjek most ki ezekre a műveire az időnk rövidsége miatt.Maradjunk a Bóbitánál. Aranyos kis gyermekversike. Egy lányról, tündérkéről szól, aki mindannyiunk kedvence. Persze gondolom én, hogy lány, hiszen az ábrázolásokban színes virágocska fejjel láthatjuk, ami erre enged következtetni, és nem azért mert esetleg annyi esze van, mint fél kiló virágpornak, hanem mert ettől nőies jelenség. Persze azért még lehetne akár egy aluljáróban tanyázó transzvesztita csöves is, aki szabadidejében a Fiumei úti temetőből eltulajdonított színes margaréta csokrokat árul az arra járó külföldi turistáknak, de ilyen részletesen azért ne menjünk bele a dologba.

"Bóbita, Bóbita táncol,
Körben az angyalok ülnek,
Béka hadak fuvoláznak,
Sáska hadak hegedülnek."

Ejnye ez a Bóbita. Elképzelem, ahogy középen lejti vad, erotikus táncát, miközben népes társaság veszi körül és élvezik a műsort.Hogy milyen műsort? Ezt talán a békahadaktól kéne megkérdezni, akik szenvedélyesen fuvoláznak. Na nem kell mindjárt rosszra gondolni, hiszen az nem is rossz. És a sáskahadak közben elmélyülten hegedülnek. Szinte látom a vonókat ahogy járkálnak le-fel, egyre gyorsabban és gyorsabban. Erről egy régi poén jut az eszembe, amikor még csak udvaroltam a menyasszonyomnak és egy szenvedélyes csók után leendő anyósom megkérdezte: -Már el is mész fiam?- Persze mama, -mondtam-, itt gyantáztam és most megyek hegedülni.Csak apósom értette a dolgot, kuncogott is rendesen. Na visszatérve: fuvola, hegedű, egyben az egész zenekar.Húzzák ám rendesen de rossz, az aki rosszra gondol. A mi Bóbitánk közben befejezte színes násztáncát, és kinézett magának egy olyan igazi macsó pasit a sáskák közül. Na és mi történt?

"Bóbita, Bóbita játszik,
Szárnyat igéz a malacra,
Ráül, ígér neki csókot,
Röpteti és kikacagja."

Jó kis játék. Szarvakat már igéztek rám eleget, de attól sajna nem repültem az égig úgy, mint Bóbita pasija akire még rá is ültek, hogy a fene egye a jó dolgát. Röptetni is röptettek már párszor, azért volt ennyi munkahelyem, de legalább nem kacagtak ki, mert azért harapok. Persze ki tudja, hogy mért röhögte ki a pasit? Lehet, hogy sürgős dolga volt az izomagyúnak és nem tudta megvárni a csatlakozást, vagy éppen nem is indult a vonata? Hát erre való egy jó sexuál- terapeuta.

"Bóbita, Bóbita épít,
Hajnali ködfal a vára,
Termeiben sok a vendég,
Törpe király fia, lánya."

Hát ilyenek ezek a világi dámák. Csak a szórakozás. Aki ködfalból épít várat, annak nem sok mindent tartogat a jövő. Mondom én, aki jól menő lélekbúvár vagyok, és nagyon tudom, hogyan kell megtervezni a szabad és gazdag életre való törekvéseinket……………….Ja erről jut eszembe: nincs valakinek egy ezrese elsejéig?
Nem véletlen egyébként, hogy nem valami jól menő vállalkozói társaság férfi és nőtagjai járnak bulizni Bóbitához, hanem csak a törpék. Mindegy,- mondja tündérkénk- csak társaság legyen. Nos ebben igaza van, de a fiatalság sem tart örökké, és akkor…………………………

"Bóbita, Bóbita álmos,
Elpihen őszi levélen,
Két csiga őrzi az álmát,
Szunnyad az ág sűrűjében."

Na. Kellett ennek ködfalból várat építeni. Most meg mehet csövezni. Ősszel még csak el -el alszik az erdőben egy száraz levélkupacon, de jobb lesz minél előbb egy aluljáróba költözni, mert ha ő is olyan lassú lesz, mint a testőrei, a csigák, akkor még a békásmegyeri lakótelep kukatárolójáig sem jutnak el.

Nos, remélem nem voltam túl hosszú. Direkt nem boncolgattam jobban ezt a témát, hogy ne untassak senkit.
Meg aztán sok ember úgyis azt mondja majd, hogy: -Úristen ez hülyeség!
És az nem hülyeség, hogy " Ingyom- bingyom táliber tutáliber máliber?" Aztán mégis hogy szeretjük. Nem?


Képek: http://www.vizvirag.hu/web_wf/bobita.htm

A cikket írta: Pumukli56

8 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

:)
Jáááááááj kacagó könnyeket hullatok gyermekkorom kedven dalocskájának romjai felett.
Nagggyon jóóóóóó:):):):)
P.

megtekintés Válasz erre: Zsizsik

Ez is nagyon tetszik Pumukli :) Szeretem, ahogy írsz.
Ölelke!

Köszi.
Ez is nagyon tetszik Pumukli :) Szeretem, ahogy írsz.
Ölelke!
 
Szia Pumukli56!

Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóó!
,,Zimme-zumm, zimme-zumm, Rece-fice, bumm, bumm, bumm!"

pusz
Juli :))
 
Szia Pumukli56!

Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó!
,,Zimme-zumm, zimme-zumm, Rece-fice, bumm, bumm, bumm!"

pusz
Juli :)))
Nagyon köszönöm barátom.Tudnál nekem segíteni? Van egy zsák dióm. Úgy hallottam te mezítláb is meg tudod törni.
Szia Pumukli!
Ez tök jó; ma pont egy barátom versét fejtegette (majd a végén azt mondja: - nem is szól semmiről), mert imádok verset elemezni, így rokonlélekre leltem... Már annak idején a magyar tanárom is felfedezte e béli képességeimet (olyan kamut írtam, József Attiláról, hogy csak lesett), gondolom ez nálad is általános iskolai beütés (ha nem, akkor született, az se rosszabb). Na, hogy ne csak magamról szóljak, mint nem illik, ezért mély meghajlás, és trombitaszó harsogja túl a röhögésem;-)
Grat. és üdv,
Pinokkió

*beraktalak a kedvenc írókbeee
Vicces .......... hi hi !
 
Jól megnevettettél. :)
Rendkívül jól szórakoztam! :D Nagyon tetszik!
..ingyom-bingyom...
már sírok megint...a nevetéstől...!!!!
Jajjj te má ..... ez nagyon ari ...!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: