újabb események régebbi események további események
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Fazékfülű

Látogatók száma: 43

... megvárta, amíg az istennő kényelmesen elhelyezkedik Kumbhakarna bal alsó hatosában...

Fazékfülű

Élt egyszer három démontestvér, akik elhatározták, ha törik, ha szakad, karriert csinálnak. Persze tudták, hogy mi ennek a módja, nem törtek és nem szakítottak el semmit, hanem elmentek a nagyfőnökhöz, és behízelegték magukat a kegyeibe. Brahmá elhitte, hogy nincs náluk sem okosabb, sem rátermettebb. Miért ne bízhatná rájuk a Földet? Ha jól meggondoljuk, mi ez a Föld? Csak egy elcseszett bolygó, nem lehet jobban elrontani.

A tízfejű Rávana volt a legidősebb, ő lett a kisfőnök a Földön. Teszkó-gazdaságos megoldás volt, mert egyszerre tíz minisztériumot is félre tudott vezetni a sok fejével. Vibhísana, a legfiatalabb, afféle jámbor démon volt, aki nem sok vizet zavart. Ő lett az ombudsman. De Kumbhakarna, a középső testvér, igazi, nagy formátumú gazember volt, akkora tahó, mint ide Brazília. Kumbhakarnának, fazékfülűnek azért nevezték, mert nemcsak hallatlanul erős volt, de nagyon szép is.

Világos, hogy Kumbhakarnát nem lehetett bedugni akármelyik sóhivatalba. Államférfinek született, verte is az asztalt a cipőjével, hogy ő maga akar tisztséget választani.

Brahmá ettől félt a legjobban. Ez a nagy böszme olyat talál választani, hogy megsínyli az egész galaxis! Gyorsan odahívatta Szaraszvatit, a beszéd istennőjét, és valamit a fülébe súgott. Szaraszvati elmosolyodott, és bemászott Kumbhakarna szájába. Könnyen megtehette, mert a beszéd megfoghatatlan és láthatatlan.

Brahmá azonban a láthatatlant is látja. Megvárta, amíg Szaraszvati kényelmesen elhelyezkedik Kumbhakarna bal alsó hatosában, aztán megszólalt, mézesmázos hangon: Nos, kedves fiam, mondd el bátran, mit szeretnél. Minden kívánságodat teljesítem!

A nagy fekete óriás már régen eltervezte, hogy mit szeretne: világuralmat, ius primae noctist, meg hasonló apróságokat. Hogy csodálkozott, amikor ezeket a szavakat hallotta a saját szájából: Nagy Brahmá, azt szeretném, ha mindig hat hónapig alhatnék, és csak egy napig kellene ébren lennem. – Úgy legyen, mondta Brahmá, és a karját nyújtotta Szaraszvatinak, aki gyorsan kibújt az odvas fogból. Hattyúra pattantak, és elvágtattak, mielőtt bárki meggondolhatta volna magát.

Kumbhakarna ott helyben elaludt, alig tudták bevonszolni egy barlangba, hogy legalább a hortyogása ne zavarjon senkit. Rávana nem örült annak, hogy a dolgok így alakultak, ő igenis számított az öccse hathatós támogatására – széles nyelvcsapásokkal is jól lehet haladni, de az ökölcsapás se rossz. Hát, ahogy megy, mendegél az erdei csapáson, ott ül az út szélén egy egészen kicsi, fekete démon. Egy centi se volt, kerek vagy ovális, a közepén hosszanti bemetszéssel.

Ki vagy te, metszett démon?

Én bizony a Kávé vagyok, és azért jöttem, hogy ébren tartsam a Fazékfülűt.

A galaxist azóta is a legerősebb démon kormányozza.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Müszélia!

Ez nagyon eredeti! Imádom a kévét és igen, nálam csattant, a homlokomon a kezem! :) Arany igazság, a kávé nélkül nincs élet... nekem. :)

Köszönöm: Ailet
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: