újabb események régebbi események további események
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:09
oYtPClGu regisztrált a weboldalra
00:27
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:28
Esmeraldosmgi regisztrált a weboldalra
07:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:20
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
22:25
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
22:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:41
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
17:12
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
17:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Odettke és a Jézuska

2011. december 25. - Látogatók száma: 48

... az iskolában azt tanultuk, hogy a Jézuska nem is Betlehemben született, hanem Jászolban...

Odettke és a Jézuska

Én nagyon szeretem a Karácsonyt, mert ilyenkor a Jézuska megnyomja a start gombot, mire a kereskedő bácsik óriási forgalmat csinálnak, a többi ember meg törheti a fejét, hogyan fizesse vissza a kölcsönöket. Nálunk mindig veszekedés van, mert az apukám vackokat árul, anyukám meg minden vackot megvesz, és nem tudják eldönteni, hogy nyertek-e vagy vesztettek a bolton.

Nekem már régóta gyanús a Jézuska. Hogyan csinálja, hogy minden évben újra megszületik? Azt sem értem, miért nem indulnak el időben, amikor pontosan tudják, hogy Betlehemben nagy tömeg lesz, és nincs elég szálloda. Vagy legalább foglaltak volna egy szobát az interneten.

Az iskolában meg azt tanultuk, hogy a Jézuska nem is Betlehemben született, hanem Jászolban. Mondjuk, mindegy, mert Jászolban se volt elég szálloda.

Aztán már nem is mentek tovább, mert a Jézuska megszületett egy nem egészen steril istállóban, és szerencsére nem volt ott a Geréb Ágnes, mert akkor még be is csukták volna őket, törvényellenes vajúdásból kifolyólag.

Közben a pásztorok megtudták, hogy egy názáreti család nem rendeltetésszerűen használja az istállójukat. Gyorsan pénzbehajtóknak öltözködtek, és megjelentek a tetthelyen. Már megint miért kell fizetni? – kérdezte József. A pásztorok azt mondták, azért, mert megzavarták az ő barmaiknak nyugalmukat. De aztán megegyeztek peren kívül, mert a pásztorok nem voltak hivatalos közegek, Józsefnek egy vasa se volt, hazautazni is csak azért tudtak, mert bölcs előrelátással retúrjegyet vettek.

De még nem indulhattak el az állomásra, mert Gáspár, Menyhért és Boldizsár, akik már sok éve úton voltak egy Napkelet nevű városból, éppen ebben a pillanatban futottak be az istállóba, és rendkívül ésszerűtlenül cselekedtek. Először belehasaltak a tehénganéba, aztán azt állították, hogy egy csillag van az istálló fölött. Az lehetetlen, mondta József, mert amiről ti beszéltek, az egy önkényuralmi jelkép, a használata tilos és életveszélyes. Már a Parlamentről is leszerelték. Ha pedig arra a másik jelképre gondoltok, akkor állampolgári kötelességem, hogy takarodjatokrasszistáknak nevezzelek benneteket.

A napkeleti bölcsek csodálkoztak, mert náluk hiába próbálták eltávolítani a csillagokat; még az etnikai tisztogatásra is ráfáztak, mert most több az etnikum, mint amikor elkezdték.

József továbbra is fel akarta jelenteni őket, végül megelégedett azzal a pár aprósággal, amit a bölcsek zsebében talált. Elszedte tőlük az összes aranyat, tömjént és mirhát. Ez utóbbi biztosan sajtóhiba a marha helyett.

Ha már ilyen jó üzletet csináltak, taxin mentek ki az állomásra, a marhákkal együtt. A váróteremben éppen motozás folyt, nehogy az emberek terroristákat csempésszenek fel a vonatra, akik aztán kisollóval, limonádéval és más veszélyes fegyverekkel a masinisztát a kötött pálya elhagyására kényszerítik. A vonat szédítő sebességgel száguldott vissza Názáretbe, és alighogy megérkeztek, Józsefnek eszébe jutott, hogy a sok izgalom közepette elfelejtkezett az összeírásról.

Jobb is, mondta Mária, egyszer már Dávid király is megpróbálkozott a népszámlálással, aztán tudod, hogy mi lett a büntetése.

Hogyne tudnám, felelte a férje, olyan döghalál lett, hogy mindenki meghalt, csak Dávid nem. Csak Dántól Beersabáig hetvenezren, és elölről lehetett kezdeni a népszámlálást.

Hát, hirtelenjében ez jutott eszembe a Jézuska születéséről. Csak azt nem értem, hogyan hozza el az ajándékot, amikor még ki sem tud mászni a bébikompból.

A cikket írta: Müszélia

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: