újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Síri csend...

Látogatók száma: 80

... és hullaszag

Hajnali kilenckor keltem. Nem voltam humoromnál. Belöktem a mosogatóba a kávésbögrét, majd még kétszer odacsaptam. Hátha kamikaze akar lenni. Nem akart. Eltört. Párom alszik. Vagy valami. Kiveszek egy másik bödönt, amiben meg tudom katyvaszolni a fekete levet. Mondjuk úgy nem is szeretem. A cukor már lassan kikopik a szervezetemből. Ezért minden nap utánpótlok egy kis csokival. Ha már a kávéba nem teszek.
Szóval katyvasz kész, becipelem. Kissé csepeg. Oda se neki, szombat van, majd felmosom. Vagy kikerüljük a pöttyöket. Egyetlenem kukucskál a paplan alól. Visszafordulok a konyha irányába. Újabb halk tevékenység: kell még egy csészike. Olyan 3-4 decis. Mert mi így szeretjük.
Spec rájöttem: nekünk egy darab poharunk sincs. Ami volt, azt is ajándékba kaptuk valami big-menühöz valami gyorskajáldában. Nem is bírta sokáig. Egyszer helyeztem csak bele a mosogatóba, úgy másfél méterről, rögtön megreccsent. Jellemző. Minőség? Nuku!

Ne kérdezd miért nincs poharunk. Nem tudom. Mindent bögréből iszunk. A kávét, a tejet, a teát, az természetes. De amikor abban készítek málnaszörpöt vagy limonádét....Na mindegy.

Ma még ahhoz is fáradt vagyok, hogy főzzek. Mondjuk mosni azt kell, mert nem lesz tiszta göncünk. Vagy elárasztja a lakást a szennyes. Gondoltam kiadom bérbe a szomszédasszonynak, megkérdezem mennyiért mosná ki egyheti ruháinkat. Vagy hagyom az egészet a fenébe, legalább előkerülnek a "jééé, még ez is megvan?" darabok.
Problémámmal nem vagyok egyedül.
Szerelmem hasonló gondokkal küzd. A második kávé után is hulla-színe van, és olyanok a szemei, mint aki végignézett egy éjszakai pornómaratont. Gukkerrel.
Most végre kimászott az ágyból, itt ül mellettem. Valami agytörzsromboló játékot játszik. Nagyon odavan szegény. Meg vissza. Kétszer.
Egész délelőtt esküdözött, hogy ha ő mégegyszer megszületik, isten bizony norvég halász lesz. Mert azoktól senki nem kérdezi meg, hogy hogyan kell halat fogni, léket vágni, rákot pöccinteni. Őt bezzeg folyton izélgetik.
Ma például gyermekkori ivócimborája. A párom kinőtte, említett férfiú viszont megmaradt az édes kamaszkorban. Legalábbis, ami az italozást illeti. Azt állítja magáról, hogy szociális ivó. Ez azt jelenti, hogy csupán hétvégéken, baráti, illetve egyéb társaságban fogyaszt alkoholt. De akkor sokat.
Erről csak annyit, hogy ha ketten vannak a kocsmába, plusz a pultoslány, az már társaság. Nos: Felhívja az én drágámat, közli: neki zeneszerkesztő program kell. Most, azonnal.
Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy már vagy 6 hete nyúz bennünket ezért a progiért. Meg az is, hogy nem fér bele a fejünkbe, minek ez neki. Mert aki segítséget kér egy file kicsomagolásához, annak minek kellhet vajon egy professzionális zeneszerkesztő?? Gondolom csengőhangokat szerkeszt. Van neki vagy 1000. Megmutatta a múltkor. Mindegyiket. Mi meg csak ültünk és hallgattuk. Néha közbenyögtem: ez jó. Nem volt más választásom...
Szeretek hozzájuk menni. Emmama ( az édesanyja) egy törékeny idős hölgy.
Karcsú, picike. Igazi nénike. Harmadik találkozásunk után derült ki, hogy HIDROLÓGUS!!! És a mai napig cikkeket ír, publikál, oktat. Egyik tanítványa amerikában dolgozik, valami gigászi cégnél. Ő nyomta be, mint hihhhetetlenül kiváló munkaerőt.
Nna!! Én meg gügyögtem neki harminc szót a postáról, és azt hittem a felét sem érti.
..........

Eddig jutok a művel.. Egyetlenem érdeklődik, mit szerkesztek ily nagy lendülettel. Felolvasom neki. Az utolsó mondat végére érve kérdőn tekintek rá, várom a véleményt. Meg is kapom:

"Farmert, vagy zoknikat tegyek a mosógépbe?"

És én hozzámentem feleségül.....

A cikket írta: Postáska

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Kávé + kis csokipor (csak az ízért) + tejszín + 4 kis (púpozott) kanál cukorka...
Nekem ez a kv-m:-))) Olyan fogyókúrás!
Pinokkió

Ejj- ejj Pinokkió.... hát nem lesz ez így egy kissé éééééédes??
De ha így jó, hát így jó :)
Pussz: P.

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Kávé + kis csokipor (csak az ízért) + tejszín + 4 kis (púpozott) kanál cukorka...
Nekem ez a kv-m:-))) Olyan fogyókúrás!
Pinokkió

Ez már riasztó jelenség!
Kávé + kis csokipor (csak az ízért) + tejszín + 4 kis (púpozott) kanál cukorka...
Nekem ez a kv-m:-))) Olyan fogyókúrás!
Pinokkió

megtekintés Válasz erre: Divi Éva

Postáska, de legalább megkérdezi nem csak belepakolja, s mikor minden tarka értetlenül néz!!!! Jó kis írás, bár én teát iszom, azt sokat. és vegyesen, hogy mindenből jusson a felfaló szervezetembe. és ingyen mos, nem mint a szomszéd pénzért! Üdvözlettel Éva.

Hát az ingyen mosásban van valami :)
Mi is szeretjük a teát, a nagy kedvenceim amiket nem filterben, hanem kis papír-zacsiban lehet kapni, és te válogatod össze, hogy mi kerüljön bele a szárított, ill. aszalt összetevőkből. Favoritom a csipkebogyó, alma, fahéj, hibiszkusz. Isteni illata, és nagyon finom íze van. Ha van benne cékla is, akkor pedig lúgosító hatása is van. Gyógytea, de nagyon jóóóó!
Tarka ruhákat én is kreáltam egy időben, emlékszem hetekig dugdostam a fehér boxer-alsókat, mert összemostam egy pirossal :) Amikor bevallottam, csak jót nevettünk, és úgy döntöttünk ez lesz az új, itthoni divat :)
Szép napot!
P.
Postáska, de legalább megkérdezi nem csak belepakolja, s mikor minden tarka értetlenül néz!!!! Jó kis írás, bár én teát iszom, azt sokat. és vegyesen, hogy mindenből jusson a felfaló szervezetembe. és ingyen mos, nem mint a szomszéd pénzért! Üdvözlettel Éva.
Postáskám! A kávé nekem is jöhet 1000-el, vénásan is hogy kitartson egész nap! Jó kis írás! Puszika Orsolya
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: