újabb események régebbi események további események
14:01
GregorywrarD regisztrált a weboldalra
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szöcske III. (Talicskás húsvét)

Látogatók száma: 70

Megboldogult édesapám igazi ezermester volt. Házat épített, felújított, autót szerelt. A műhelyében a fával és a fémmel ugyanolyan ügyesen boldogult, mint a kertben a veteményessel, vagy a konyhában a főzéssel.

Az alma nem esett messze a fájától. Talán azért, mert mindkét lánya születésénél fiút várt. Nem valósult meg ez az óhaja, de igazán nem érdekelte, hogy lányok lettünk, és minket sem. Óvodáskorunktól kezdve a műhelyében voltunk otthon. Kedvenc játékszerünk a szeg és kalapács volt. A deszkamaradékok pillanatok alatt váltak sündisznóvá kezünk alatt. A fiú unokák születése valamennyire kompenzálta a nemek arányát. Kiskorúktól kezdve a fiúk is ott lógtak a papa nyakán a műhelyben, a garázsban. Mindig azt szerették volna csinálni amit ő. Játék közben sajátították el az ,,ezermesterség" minden csínját-bínját. Kisgyereknek nagynak tűntek a szerszámok, de apám áthidalta ezeket a nehézségeket. Egyedileg, méretre készült nála a kis kalapács, kis lapát, kis ásó, kis sámli és minden egyéb eszköz, ami a gyerekek méretének megfelelt. Annak idején szinte nulla volt a kínálat a gyermek szerszámokból. A játékok terén sem volt olyan árubőség harminc-negyven évvel ezelőtt, mint manapság.
Szöcske fiam azon a tavaszon talicskát kért a nyuszitól. Titokban a ,,papanyuszi" tett róla, hogy a fészekbe bekerüljön a kis talicska is. Húsvét hétfő reggel nagy boldogan, az ajándék kézi járművel indul el locsolkodni. A locsolóversekért kapott tojásokat, csokikat és a forintosokat sorra bepakolta a talicskába. Praktikumot a hasznossal! Bár a két fogalommal nem volt tisztában, még nem értette, de tudta! Három éve minden büszkeségével bőszen tolta haza szerzeményeit.
A házunk előtti utca akkortájt - megjegyzem most is - hepehupás, kátyús volt. A rugózás nélküli talicskának pedig minden alkatrésze fából készült, a kerekével egyetemben.
Mire fáradtan hazatolta Szöcske a kincseit, a tojások közül már sem volt ép.
- Nincs semmi baj! Majonézes tojás salátát csinálok neked vacsorára. A forintoknak pedig semmi baja! - próbáltam vigasztalni a keservesen zokogó kis angyalt.

A cikket írta:

10 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
Aranyos lehetett. :-)
 
Szia Éva!

Ilyenkor nosztalgiázik az ember. (Meg az asszony is!) :)

Kellemes húsvéti ünnepeket neked is, és sok pihenést és sok locsolót!

pusz
Juli
Szia Juli !

Nagyon aranyos kis történet. Kellemes ünnepeket Neked és a szöcske fiadnak is.
Ma már nagyon drága lenne a talicska. Sok régi emlék nyílt meg lelki szemeim előtt a saját és a fiam húsvétjaiból is. Köszi. Üdvözlet Éva.

megtekintés Válasz erre: Gyuri

Most Húsvét Közeledtével megérdemel a locsoló egy ultrarugózatú,sima lejtésű talicskát. A mai locsolószerek meghozzák a...tojásokat. Mert a mjonézes salátát is meg lehet inni!
Aranyos mese. Kellemes Ünnepeket!

Gyuri

Kedves Gyuri!
Köszi. Az akkori locsoló már ultrarugózatú négy keréken jár. És kis menyem nagyon vigyáz arra, hogy a tojások épségbe maradjanak.
Neked is kellemes ünnepeket!
pusz
Juli
Most Húsvét Közeledtével megérdemel a locsoló egy ultrarugózatú,sima lejtésű talicskát. A mai locsolószerek meghozzák a...tojásokat. Mert a mjonézes salátát is meg lehet inni!
Aranyos mese. Kellemes Ünnepeket!

Gyuri

megtekintés Válasz erre: Je t'aime

Szia Kedves Juli!

Ez aranyos volt. :)
Szeretem az írásaidban a kiegyensúlyozott megbízhatóságot.
Zsötem

Jó reggelt Zsötem! Köszi a megjegyzésedet jól esett. Máris pozitívabban állok a mai nap elé, mert egyébként ma, átmeneti pesszimista vagyok.
Kellemes további napot kívánok!
Juli
Szia Kedves Juli!

Ez aranyos volt. :)
Szeretem az írásaidban a kiegyensúlyozott megbízhatóságot.
Zsötem
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: