újabb események régebbi események további események
06:54
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:18
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:10
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Kapcsolat

2010. április 23. - Látogatók száma: 110

Se veled, se nélküled....

Edina és Péter!
Ott voltam én is, annak idején, amikor kimondták a boldogító igent. Fiatalok voltak, szépek, nagy reményekkel teli. Kuporgatni sem nagyon kellett, Edinára tizenöt éves kora óta várt a lakása, tehát az indulás nem okozott nekik olyan igen nagy traumát. A villámcsapás akkor költözött az életükbe, amikor kiderült, Edinának sosem lehet gyermeke. De ketten ezt is fel tudták dolgozni.
Amit sosem sikerült összehangolniuk, azok saját maguk voltak! Tizenöt éve vannak együtt és mégis külön.
Edina boldog, kék szemei ragyognak. Tudom, Péter visszaköltözött. Aztán eltelik félév, és fakul a ragyogás. Egyre idegesebb, egyre többet hallom tőle találkozásaink alkalmával, hogy ez a férfi elviselhetetlen!
Levezetem a forgatókönyvet.
Edina: - Már megint arra megyek haza, hogy kupi van, ő meg ott trónol és bele van bújva a gépbe! Mellette tányérok, poharak! Még csak fel sem néz, amikor hazaérek. A múltkor már a kádban feküdtem, amikor belépett a fürdőbe és majdnem szívrohamot kapott tőlem! Megkérdezte, hogy mikor mentem haza! Brühühü!
Péter: - Nem elég hogy reggeltől estig elvan, de akkor még elvárja, hogy én csináljam a házimunkát. Én is dolgozom. Ez a nő tizenöt év alatt sem tanult meg rendesen főzni! Ha jót akarok enni, akkor el kell mennem anyámhoz! Mindig csak a cég! Ha annyira odavan érte, miért nem alszik ott?
Pár hónap után a bomba robban, Péter költözik, Edina pedig fúj egyet.
- Soha többet! Hova tettem én az eszemet? Nem igaz, hogy megint visszafogadtam, azok után, hogy nem kapok mást, csak azt, hogy moshatom a piszkos zoknikat! Menjen az anyjához, ha az kell neki!
Fodrászhoz megy, szoláriumba, wellness hétvégére utazik egy nívós fürdőhelyre. Férfiak akadnak az útjába, hiszen Edina csinos nő. De gyorsan el is kopnak, amikor már a harmadik randin is Edina és Péter életét hallgatják.
Péter ez alatt berendezkedik özvegy édesanyja kisszobájában, ahova mindig hazamegy. Az anya csak sóhajt egyet. Tudja és tisztában van vele, hogy a hazaköltözés csak időszakos. Mint a maga életét stabilan kialakított ember, nem nagyon örül a fia hazaköltözésének. Péter eleinte vidám, sorra hívja a haverokat, szervezik a közös sörözéseket, de aztán lassan ez is kifullad. Péter a munkába veti magát, próbálja élete asszonyát kiverni a fejéből, de nem megy!
Amikor találkozom vele, egyre soványabb, egyre jobban elhanyagolja magát, a szemei kialvatlanok, véreresek.
Edina a kezdeti ragyogás után, újra neki áll fakulni. Reggeltől estig dolgozik, úgy hazamenni, hogy senki sem várja csak eleinte volt jó. Hiába a tisztaság és rend. Csak kóvályog az üres lakásban. A wellness fürdő is elveszti a kezdeti varázsát. A férfiakhoz türelmetlen, annyira leköti a gondolatait az anyósánál gubbasztó férfiember.
Péter részéről a barátok egyre többször hárítanak azzal, hogy az asszony… meg a gyerekek… a kert…
Pár hónap és Edina „csak úgy” telefonon felhívja anyósát és pár érdektelen mondat után, Péterről kérdez. Az anyós ekkor kezd egy kicsit fellélegezni, mert tudja, hogy már nem sokáig kell a fiát nézegetnie a kisszobában. Elmeséli a menyének, hogy ez a gyerek, alig mozdul ki, egyre soványabb, hajnalig a gép előtt gubbaszt. Edina, akinek ez a gép előtt gubbasztás volt, ami legjobban bökte a csőrét, hiába tudta, hogy Péternek ez a munkája, elkezd aggódni férje uráért.
Majd jönnek, a számtalanszor lerótt körök.
Pétert egyre többször látni Edina munkahelyének közelében. Főleg, este hat után, amikor Edina végez.
Pár hét, és a közös barátnő felhív, hogy Edina autóját látta Péterék közelében.
Aztán egy kávéházban ülnek egymással szemben. Mindkettő zavart és görcsös. Vágynak a másikra, de a félelem is ott munkál bennük. Hiszen nagyon is tisztában vannak, az alaphelyzettel. Tudják, ha újra összejönnek, pár hónap után, megint csak ott lesznek egymás agyán. Péter belezuhan a kék szempár ragyogásába, Edina keze pedig indulna megsimogatni a borostát férjeura arcán. Mert hiába a sok el és visszaköltözés, az egy pillanatig sem jut az eszükbe, hogy el is válhatnának.
A megoldás az anyós barátnőjének jut eszébe, amikor az egyik esti szeánszon meglátja a kisszobában, a gép előtt ücsörgő fiatalembert.
Takarítónőt kellene fogadni, akkor Edina sem a rumlira menne haza, na meg hát kapja össze magát az a fiú, ha kell neki az asszony!
Péter randira hívta Edinát, és elmondta neki is az ötletet. Sőt, felajánlotta, hogy a takarítónő fizetését ő maga fogja állni!
Edina kék szemei felcsillannak! Hogy ez neki nem jutott eszébe! Hiszen jól keresnek mindketten, megengedhetnék maguknak. Péter ötletéhez hozzáfűzi, hogy befizethetnének ebédre a szomszéd kisvendéglőbe, akkor csak haza kellene vinni a kaját. Ami idő marad, azt meg egymásra fordíthatják.
Már együtt szedik össze férjem uram holmiját a kisszobából. Edina az anyós nyakába borul és összecsókolja. Az anyuka fellélegezik, ahogy becsukódik az ajtó utánuk.
Összefog az anyós baráti kör, és nekiállnak felhajtani a megfelelő takinénit. Hamarosan meg is találják. A közelben lakik, kell neki a nyugdíj kiegészítés, és minő csoda, hajlandó a kaját is hazavinni! Minden nap tizenegykor érkezik, összerakodik, Péter könyöke alól is kihúzza a tányért. Mos, vasal, takarít, az ételt a hűtőbe teszi, hazafelé menet, pedig beadja az éthordót az étterem konyhájára.
Péter is összekapja magát, délután hatra fel van húzva az óra. Edina ekkor végez. Péter is végez, lekapcsolja a gépet. Mire hazaér élete párja, megengedi a fürdővizet neki, és rászokik arra, hogy a fürdőben ücsörögve megbeszéljék a napjukat. Utána együtt megvacsoráznak, és úgy fejezik be a napot, hogy mindketten elégedettek legyenek.
Péter már másfél éve nem költözött. :)

A cikket írta: Babenko

11 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. május 16. 07:57
Minden jó ha jó a vége:-))
2010. május 7. 19:24
Ők valóban egymásnak lettek teremtve mert bár a házasság kölcsönös kompromisszumokon múlik, ha a szeretet amely összeköti őket nem múlik el a gondok és problémák ellenére hiányoznak és kellenek egymásnak.
2010. április 30. 11:42
Nagyon teszett, mostmár apróságnak tünnek a régi prblémák!
2010. április 23. 22:01
Köszönöm szépen! :)
2010. április 23. 21:42
Nagyon jó kis történet!
2010. április 23. 21:32
Ez ügyes.
Mindenre van megoldás, csak kell egy harmadik!
(Itt az anyós barátnője volt...)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: