újabb események régebbi események további események
16:54
Promotionantaf regisztrált a weboldalra
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Egy életeszmény képei

Látogatók száma: 55

A gyermekkor és az álmodozás fogalma elválaszthatatlan párost alkotnak. E kor később ifjúsággá szelídül, majd felnőttkorrá növi ki magát. Az álmok egy része megmarad a tudat kemény kérgében, néhol átalakul vagy egészen megszűnik létezni benne.

A szeretni vágyás és a viszontszeretés minden szakasz egy meghatározó eleme. Idővel kiderül ki mennyire volt szemfüles az élet iskolájában.
Örök kérdések kísértenek életünk végéig: Megérte? Ennek így kellett lennie? Jól döntöttem? Miért?... Ezen kételyeinkre senki nem ígér válaszokat.

Egy introvertált kicsi lány 2007 őszén belevágott fejszéjével a nagy életbe. Bár a fejsze nyelét ekkor még nem ő fogta, Zalaegerszegről Pécsre ment tanulni.
Tizenhat éves kora óta álmodta maga elé a névtelen, arctalan mély érzésekkel rendelkező férfi képét. (A fehér ló persze gratisként dukál!) Férfiak? Kik is azok a nők életében?

Egyetem alatt ki próbáltam deríteni. Évek teltek el mire bebizonyítottam magamnak, hogy egy kapcsolat gyakran megtévesztő, hogy párt keresni nem mindig könnyű, hogy mindez milyen fájdalmas és hányszor hiábavaló.
Egyszer, egy júliusi napon, mikor hiú ábrándjaim sírtam ketté párnám rojtjaiba, elméláztam életem két meghatározó férfija felett. Megrökönyödve ültem a kanapén és bámultam a fejemben zajló kusza képeket. Sosem terveztem előre, emiatt sosem volt miért kétségbe esnem, hogy nem talál meg a szerelem.

Október 8-a volt, amikor a csoporttárs barátom elhozta Budapestről az ő legjobb barátját, akinek a huszonnegyedik születésnapját ünnepeltük.
Csabi, aki lehengerlő előadásmódjával hamar magára vonta a figyelmemet. Aki határozottan állt ki a véleménye mellett és közben óriás kék szemeivel végig a szemembe nézett és erősen gesztikulált. Aki másnap elment és akire utána sokat gondoltam.
Ő, akivel megszámolhatatlan sms-eket váltottunk, akivel naponta oldalakat írtunk levélben és akivel órákat beszéltem telefonon és órákat webkameráztunk. Aki el akart jönni Zalaegerszegre, hogy láthasson. Akivel nem tervezhettem semmit, hiszen túl messze volt. Akinek a távolléte érthetetlen űrt hagyott bennem. Csabi, akinek a személyisége belém ivódott, aki magáért hiányzott (hiszen sosem érintettem meg.)
Akivel ismét találkoztam, aki velem maradt napokig (pedig dolgozott) Aki lejött minden hétvégén.
Örömteli hasonlóságokkal és nagyon vonzó különbségekkel boncolgattuk egymást.
Aki fütyülve az akadályokra engem akart én pedig őt. Egy párrá váltunk. Távol, de összetartozva, áldozatot vállalva. (Ingyen telefonbeszélgetéssel és kétheti 2-3-4 napos találkozással.)

Szürrealista vagy naiv? Nem tapasztalt még eleget, megüti a bokáját. – könyveli el a környezetem. De vajon kell-e annyi rosszat átélnünk, hogy sose higgyünk a jobban?
Három éve vagyunk együtt. Soha nem ajánlanám senkinek, hogy kezdjen távkapcsolatba. Tudni kell mit áldoz be érte az ember. A szívem szakad meg, hogy míg nem végzem (26 éves koromig) addig ugyanezt az életet fojtatjuk. Mikor lehet mindez egy kerek egész? Mikor lehet kipróbálni, hogy lehetne-e kerek egész?

Ez nem egy karám. Bizalomjáték. A befektetett hit magja. Az ember milyensége 100%-ban játszik. Rossz és jó érzete váltakozik, több megrendült pillanattal. Megéri?
Vannak más férfiak és nők is. Illetve vannak érzések, amiket nem nyom le semmilyen kritika. Mégpedig az, hogy őt szereted.
Félelmem, hogy a korán megkapott boldogság egy büntetés, amit, ha idő előtt elveszítünk már az élet nagy csapásává válik.

Vallom, hogy az ember nem tévedhetetlen, amit az élet vagy bebizonyít vagy egy „örökké”-vel jóváhagy.

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: