újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Laska gomba leves emillio módra

Látogatók száma: 138

Hozzávalók:

1 dl olaj, vagy kb.: 2 evőkanál zsír
25 dkg laska gomba
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db újhagyma, vagy 1 kisebb póréhagyma fele
1 negyed zellergumó fele
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál finomliszt
1 kisdoboz tejföl
1 dl főző tejszín
1 csomó petrezselyem
1 kávéskanál delikát 8 ételízesítő
5-6 dkg száraz csipetke (ez egy 8 tojásos ÜRÖMI száraztészta 25 dkg-s kiszerelésben, nagyon jó, - csak ajánlani tudom)

Bors

A hagymát felkarikázom, és megfonnyasztom a zsiradékon. A laskagomba leveleit a szíjas tönkjéről egyenként levágom, jól megmosom, majd a levelek alsó vissza hajló vastagabb részét felkarikázom, és hozzáadom a megfonnyasztott hagymához!

Kb.: öt perc után beleszórom a csipetkét, és hozzáadom az előzőleg megtisztított, negyedelt és felszeletelt zöldségeket. Így együtt pirítom – párolom a zsiradékon időnként megkeverve, - még öt percig. Félrehúzva a tűzhelyről meghintem az őrölt paprikával. Jól megkeverem, majd felengedem hideg vízzel. Hozzáadom a durvára vágott laskaleveleket. Beleteszem a delikátot, meghintem borssal, és az apróra vágott petrezselyemmel.Forrástól számolva, - időnként megkavarva, közepes tűznél, fedő alatt 45 percig főzöm! Miután a főzési idő letelt, egy tálkában kb.: egy deci hideg vízben csomómentesen elkeverem a lisztet, majd hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, és miután jól összekevertem – behabarom vele a levest!

Megvárom, míg még egyszer forrni kezd! Ha szükséges, utána sózok.
Ez az étel úgy jó, ha gulyás sűrűségű, ezért ez a mennyiség egy négy literes fazékhoz elegendő!

Jó étvágyat hozzá!

Kiagyalta, és azóta sokszor megfőzte: emillio

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Müszélia!

Szükséges az idő, mert a laska - az nem csiperke! És a laska levele az vékonyabb mint a levélről levágott összehajló szárrésze. De, inkább készítsd el, - majd saját magadtól rájössz! Nem tudod annyit főzni, hogy szét főjön! Én semmi olyat nem mondok, - amit ki nem próbálok, meg nem tapasztalok!

Pussz: emillio

ilyen lassan fő meg egy kicsi laska? hát még egy egészen nagy las vagy csiper! bele se merek gondolni.

megtekintés Válasz erre: Müszélia

nem értem. miért kell még 45 percig főzni azt, ami már meg van sütve?

Kedves Müszélia!

Szükséges az idő, mert a laska - az nem csiperke! És a laska levele az vékonyabb mint a levélről levágott összehajló szárrésze. De, inkább készítsd el, - majd saját magadtól rájössz! Nem tudod annyit főzni, hogy szét főjön! Én semmi olyat nem mondok, - amit ki nem próbálok, meg nem tapasztalok!

Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: Müszélia

nem értem. miért kell még 45 percig főzni azt, ami már meg van sütve?

Ebben igazad lehet... :-) Hányszor megfőzte már és még csak most tálalja nekünk?
Ettől függetlenül még mindig kellett az a 45 + 5 perc, még talán többet is elbírt volna, de hát az enyém nem laska volt...
nem értem. miért kell még 45 percig főzni azt, ami már meg van sütve?

megtekintés Válasz erre: Tündér

Kedves Évánk!

Majd megkérdem tündértársamat az főzetének végeredményéről. Biztosan finom lesz!

Pussz,

Tündér

Ha még életben találod... :-)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Tündér... Én már meg is főztem, igaz, hogy nem Laska, hanem Champion (Csiperke) gombából, követve emillio instrukcióit, de belátom egy-két dolgot kihagyva mégsem ugyanolyan. Kicsit eltértem attól, abból főztem, ami van, de nagyon tartalmas, finom. :-)

Én habarás helyett általában vékony rántással szoktam sűríteni..., de most kivételesen követtem a leírást.

Kedves Évánk!

Majd megkérdem tündértársamat az főzetének végeredményéről. Biztosan finom lesz!

Pussz,

Tündér

megtekintés Válasz erre: Tündér

Kedves Emillio!

Azt hiszem, hogy most fogok indulni gombáért. :)

Pussz,

Tündér

Tündér... Én már meg is főztem, igaz, hogy nem Laska, hanem Champion (Csiperke) gombából, követve emillio instrukcióit, de belátom egy-két dolgot kihagyva mégsem ugyanolyan. Kicsit eltértem attól, abból főztem, ami van, de nagyon tartalmas, finom. :-)

Én habarás helyett általában vékony rántással szoktam sűríteni..., de most kivételesen követtem a leírást.
Kedves Emillio!

Azt hiszem, hogy most fogok indulni gombáért. :)

Pussz,

Tündér
Szia emillio!

Ez egyszer nem mondhatom, hogy nincs meg majdnem mindenem hozzá. A zöldségzöldnél megsértődtem. (Jól kiszúrva magammal) Már csak én kellek, hogy leves is legyen belőle... Hát majd meglátom mit tehetek magunkért. Ha mindennek a felét veszem is bőven elegendő lesz, vagy két napra...

Köszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: