Müszélia kedvence (lesz!)
Látogatók száma: 307
Ezt a kis könnyű receptet hiánypótlónak találtam ki, - mert muszáj a sok édesség előtt egy kis sós rágcsálni való is!
Nos lássuk a receptet!
Hozzávalók:
1 dl tej
1 teás kanál cukor
3 dkg élesztő
70 dkg liszt
40 dkg főtt burgonya
2 kis doboz kefír
5 evő kanál olaj
2 teás kanál só
1 kis doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma (el is hagyható)
30 dkg jófajta parasztkolbász
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a főtt és összetört krumplit, a kefireket, az olajat a két teás kanál sóval és a felfuttatott tejes élesztővel jól összedolgozzuk. Az így előkészített tésztát letakarva a duplájára kelesztjük! Kinyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőle. A lereszelt fokhagyma gerezdeket összekeverjük a tejföllel, és megkenjük vele a tésztalapokat. Ráhalmozzuk az összevágott kolbászdarabokat, és mint a buktát , - össze hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk nem szorosan a kis buktaformákat, és vágjuk be hosszirányba a tetejüket, úgy hogy elöl - hátul 2 - 2 centi maradjon. A bevágástól úgy fog kinézni,- mint egy csónak. Hagyjuk még 15 percet kelni. Utána kenjük meg a felvert tojással, a vágásokba meg tegyünk bőven reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb.: 180 fokon süssük aranybarnára.
Jó étvágyat hozzá! emillio
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Kedves Müszélia!
Látod, - nagyrabecsülésem jeléül megörökítettelek az utókor számára! (:-))
Ha eddig nem tudták, - most már tudják, hogy enni való vagy!
(:-))
Pussz: emillio
Te most udvarolsz? Müszéliának?... Tudod mit? Nem is kell már a csigád! :-)
A Ti "harcotok" - nem az én harcom!
Vagy csak nem vagy féltékeny? Ne csigázz! (:-))
Téged meg szoborba öntelek!
(Kicsit nehéz lesz benne mozognod!) (:-))
Na, pussz: émillio
Ui: - Megyek aludni! Csao
Kedves Müszélia!
Látod, - nagyrabecsülésem jeléül megörökítettelek az utókor számára! (:-))
Ha eddig nem tudták, - most már tudják, hogy enni való vagy!
(:-))
Pussz: emillio
Kedves Emillio,
nyami! nem volt kétséges, hogy tudsz te valami embereset is főzni. de az a rengeteg cukor még mindig aggaszt.
Látod, - nagyrabecsülésem jeléül megörökítettelek az utókor számára! (:-))
Ha eddig nem tudták, - most már tudják, hogy enni való vagy!
(:-))
Pussz: emillio
nyami! nem volt kétséges, hogy tudsz te valami embereset is főzni. de az a rengeteg cukor még mindig aggaszt.
Ez nem csak az ő kedvence lesz! Nagyon tudsz!
Csodás kép!!!
Puszik a receptért!
Köszönöm a hsz-od! Örülök, hogy tetszik! Remélem, hogy ízleni is fog!
Pussz: emillio
Csodás kép!!!
Puszik a receptért!