Oroszkrém torta
Látogatók száma: 177
A torta abból az alkalomból készült, hogy június 16-án leszünk a barátommal 1 éve együtt. :) Az ő kedvenc tortája pedig az oroszkrém torta, úgyhogy megpróbálkoztam elkészíteni!
Hozzávalók:
Piskótához: 9 tojás, 9 ek. cukor, 9 ek. liszt, 1 cs. sütőpor
Krémhez: 1,5 cs. főzni való vaníliás puding, 3dl habtejszín, 0,5dl rum vagy 1/2 rumaroma, 6dl tej, 6 ek. cukor
Díszítéshez: 2dl habtejszín, eper, ribizli, színes díszítőcukorka
Elkészítés:
Piskóta: a tojások fehérjéjéből kemény habot verünk, ebbe beletesszük a cukrot és ismét kemény habbá verjük. Közben külön tálban, a liszttel elkeverjük a sütőport, hogy dolgozzon a sütőpor. A tojásfehérje és cukor kemény habjához egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és mixerrel összekeverjük. A liszt-sütőpor keverékét kis adagonként, fakanállal keverjük tojásfehérje, tojássárgája és cukor mixhez. Előmelegített sütőben készre sütjük a piskótát. Lehet 3 külön piskótát is sütni, és abból összeállítani a tortát, de egybe is megoldható. Én 2 részletbe csináltam, először 5 majd 4 tojásból, és az egyiket félbevágtam, így meglett a 3 emelet. Fontos, hogy így készítsük el a piskóta tésztáját, mert így nem fog besüppedni a tészta, miután kivettük a sütőből.
Krém: A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd nem túl kemény pudingot főzünk belőle. Félretesszük hűlni. Néha kevergessük, hogy ne bőrösödjön. A habtejszínt kemény habbá verjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a pudinghoz a rummal együtt. Ezt a krémet tesszük a rétegek közé, de csak akkor ha már kihűlt a piskóta.
Díszítés:
2dl habtejszín ismét kemény habbá verünk, és ezt kenjük az oldalára, valamint a tetejére is, de nyugodtan használható a hab olyasfajta díszítésre, hogy kicsi habcsókot csináljunk, írjunk vele, stb. Ha a habtejszín nem akarna kemény habbá összeállni, akkor 2dl habtejszínhez 1 cs. habfixálót és 1 cs. vaníliás cukrot teszünk és már jó is lesz. Ezen kívül díszíthető bármilyen gyümölccsel, díszítő cukorkával, ki mit szeretne. A rétegek közé a krémhez lehet tenni kandírozott gyümölcsöt is, ha valaki úgy szereti.
Jó étvágyat, és sok sikert a sütéshez! :)
A cikket írta: l.móni
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Virág
Akkor ma már megoszthattam, ugye? :D
Jól néz ki, de a kóstoló hol marad? :D Csak vicceltem, most diétán vagyunk. :) :( :)
Puszi!
Diétázz csak! ;) puszi
Jól néz ki, de a kóstoló hol marad? :D Csak vicceltem, most diétán vagyunk. :) :( :)
Puszi!
Köszönöm Tündér :)
Csodásan néz ki a képen! Mit nekünk fogyókúra! Egyébként meg gratulálunk az 1 évhez! Sok boldogságot még!
Pussz, Tündér