Pizzás csiga
Látogatók száma: 445
Ez a csiga a kényesebb gyomrúaknak is ízleni fog! Kitűnő vacsora egy teával, vagy jó kis vendégváró egy kis jóféle vörös borral kísérve! Rögtön kiderül, hogy ez a csiga is - csúszik! ()
Hozzávalók:
A tésztához:
0.5 kg liszt
0.5 l tej
1 teás kanál cukor
2.5 dkg élesztő
1 evő kanál só
3 evő kanál olaj
A töltelékhez:
2 evő kanál olaj
1 kisebb vöröshagyma egész apróra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 teás kanál oregánó
1 teás kanál bazsalikom
1 teás kanál cukor
1 kicsi konzerv sűrített paradicsom, vagy egy tubus pizza krém
10 dkg sütni való kolbász, vagy nagyon puha lángolt kolbász
1 teás kanál só
1 mokkás kanál bors
15 dkg sajt (ha a fele füstölt sajt, - úgy még finomabb)
A csigák kenéséhez 1 db tojás
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd jól összekeverjük a tészta többi hozzávalóival. Ha túl lágy, - akkor még liszttel keményítjük. Jó simára kidolgozzuk, majd letakarva 1 órán át hagyjuk kelni. Amíg a tészta kel, - addig a hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a fűszereket, a cukrot, a kis doboz paradicsom sűrítményt vagy a pizza krémet, és a bőrétől megszabadított egész apróra vágott kolbászt. Sózzuk, borsozzuk. Egy kis vízzel hígítjuk,ha szükséges, majd kb öt percig rotyogtatjuk, állandóan kevergetve, - nehogy leégjen.Sűrűre főzzük.Megvárjuk, amíg kihűl, a megkelt és 3 – 4 milliméterre kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük. Megszórjuk a reszelt sajt felével, és szorosan feltekerjük. Ha nagyon hosszú, akkor kettévágjuk, és folpackba csomagolva a mélyhűtőbe rakjuk, - amíg egy kicsit megkeményedik. Erre azért van szükség, hogy szépen tudjuk szeletelni! A megkeményedett rudakat kb 1.5 centis karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a maradék sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben kb.: 200 – 220 fokon megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Összerakta, megsütötte és megette: emillio
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
különösen a vörösbor hangzik megnyerően.
Kedves Éva!
Azt remélem érzed, hogy kimondottan a Te csiga szereteted inspirált, hogy megalkossam e kis remeket?!
Süsd meg, - ha lesz miből!
A következő receptemet lehet, hogy versbe szedem!
Pussz: emillio
De most jóllaktam egy sajtosrúddal.
El vagyok eleve telve.
Az éhség átmenetileg feledve.
A csigádat sem elfelejtve!
Pusszi,
Éva
Ui. A recepted egyébként kitűnő, első olvasatra is megállja a helyét. :-)
Azt remélem érzed, hogy kimondottan a Te csiga szereteted inspirált, hogy megalkossam e kis remeket?!
Süsd meg, - ha lesz miből!
A következő receptemet lehet, hogy versbe szedem!
Pussz: emillio
Már megint enni kell!?
Már megint menni kell!?
Menni, de hová, kihez?! Kitől?!
Amikor egyszer az éhség gyötör?
Lám, mily erős vagyok!
Ha enni, se menni nem akarok!
Mert nincs hová, kihez, kitől!?
Ha mégis az éhség gyötör.
Puszillak!
Éva