újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Pizzás csiga

Látogatók száma: 445

Ez a csiga a kényesebb gyomrúaknak is ízleni fog! Kitűnő vacsora egy teával, vagy jó kis vendégváró egy kis jóféle vörös borral kísérve! Rögtön kiderül, hogy ez a csiga is - csúszik! ()

Hozzávalók:

A tésztához:
0.5 kg liszt
0.5 l tej
1 teás kanál cukor
2.5 dkg élesztő
1 evő kanál só
3 evő kanál olaj

A töltelékhez:
2 evő kanál olaj
1 kisebb vöröshagyma egész apróra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 teás kanál oregánó
1 teás kanál bazsalikom
1 teás kanál cukor
1 kicsi konzerv sűrített paradicsom, vagy egy tubus pizza krém
10 dkg sütni való kolbász, vagy nagyon puha lángolt kolbász
1 teás kanál só
1 mokkás kanál bors
15 dkg sajt (ha a fele füstölt sajt, - úgy még finomabb)
A csigák kenéséhez 1 db tojás

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd jól összekeverjük a tészta többi hozzávalóival. Ha túl lágy, - akkor még liszttel keményítjük. Jó simára kidolgozzuk, majd letakarva 1 órán át hagyjuk kelni. Amíg a tészta kel, - addig a hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a fűszereket, a cukrot, a kis doboz paradicsom sűrítményt vagy a pizza krémet, és a bőrétől megszabadított egész apróra vágott kolbászt. Sózzuk, borsozzuk. Egy kis vízzel hígítjuk,ha szükséges, majd kb öt percig rotyogtatjuk, állandóan kevergetve, - nehogy leégjen.Sűrűre főzzük.Megvárjuk, amíg kihűl, a megkelt és 3 – 4 milliméterre kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük. Megszórjuk a reszelt sajt felével, és szorosan feltekerjük. Ha nagyon hosszú, akkor kettévágjuk, és folpackba csomagolva a mélyhűtőbe rakjuk, - amíg egy kicsit megkeményedik. Erre azért van szükség, hogy szépen tudjuk szeletelni! A megkeményedett rudakat kb 1.5 centis karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, és a maradék sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben kb.: 200 – 220 fokon megsütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Összerakta, megsütötte és megette: emillio

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

oly jól csúszik ez a csigahéj!
különösen a vörösbor hangzik megnyerően.

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Éva!

Azt remélem érzed, hogy kimondottan a Te csiga szereteted inspirált, hogy megalkossam e kis remeket?!
Süsd meg, - ha lesz miből!
A következő receptemet lehet, hogy versbe szedem!

Pussz: emillio

Persze, hogy érzem Sziporka!

De most jóllaktam egy sajtosrúddal.
El vagyok eleve telve.
Az éhség átmenetileg feledve.
A csigádat sem elfelejtve!

Pusszi,
Éva

Ui. A recepted egyébként kitűnő, első olvasatra is megállja a helyét. :-)
Kedves Éva!

Azt remélem érzed, hogy kimondottan a Te csiga szereteted inspirált, hogy megalkossam e kis remeket?!
Süsd meg, - ha lesz miből!
A következő receptemet lehet, hogy versbe szedem!

Pussz: emillio
Szia te Csigabiga!

Már megint enni kell!?
Már megint menni kell!?
Menni, de hová, kihez?! Kitől?!
Amikor egyszer az éhség gyötör?
Lám, mily erős vagyok!
Ha enni, se menni nem akarok!
Mert nincs hová, kihez, kitől!?
Ha mégis az éhség gyötör.

Puszillak!
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: