Tepsis csoda szórtas
Látogatók száma: 1 160
Mennyiséget azért nem írok, mert a hónap végén - sokadikán szoktam csinálni az otthon talált hozzávalókból! Attól még nagyon finom, és laktató!
Hozzávalók:
Sárgarépa,fehérrépa, paszternák,cukkíni karikára vágva, padlizsán, újkrumpli vagy burgonya kockára vágva, brokkoli a rózsáira szedve, mozzarella vagy feta sajt felkockázva, paradicsom negyedelve, - mindez egy tepsibe szórva, sózva – borsozva, meghintve kis bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel. Ezt – azt el is lehet hagyni belőle! Meglocsolom ízlés szerint kb.: egy deci olíva olajjal, és egy erőleves kockából főzött l – 1,5 dl levessel. Húsevők tehetnek még bele húsos kolozsvári szalonnát , vagy házi kolbászt, esetleg mindkettőt! (Cserkész kolbásszal is nagyon jó, olyan 2 centis harapásnyi darabokra vágva) Az biztos, hogy el nem rontja!
A tepsit alufóliával lefedve közép meleg sütőben kb.: 40 percig párolom, majd a fóliát levéve a fölösleges lét elpárologtatom! Főtt rizs vagy vajas krumplipüré illik hozzá, - de puha kenyérrel is kitűnő! Isteni finom és laktató egy étel!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Veled élmény beszélgetni!
Pussz: emillio
Kedves Éva!
Ha az apukád Horváth, - akkor a Te leánykori neved
Horváth Éva?!
(:-))
Pussz: emillio
Todom... de olyan jól hangzik!..Csevapcsicsa... :-) Egyébként, ha horvát, az közelebb is áll hozzám, hiszen az én apukám horvát származású... Hogy mi köze van ehhez? Semmi. Hozzám van köze. :-)
Ha az apukád Horváth, - akkor a Te leánykori neved
Horváth Éva?!
(:-))
Pussz: emillio
Kedves Éva!
A csevapcsicsa az először is nem szerb, - hanem horvát étel.
Másodszor: Annyi köze van a zöldségekhez, hogy - egy kosárban utaznak haza a piacról!
Harmadszor: vegyes, (kétharmad marha, + egyharmad sertés) duplán darát húsból készül, - 2 - 3 gerezd reszelt fokhagyma, egy mokkás kanál szódabikarbóna, és 3 - 4 evőkanál hideg víz vagy szódavíz össze gyúrásából!
Negyedszer: Nem tepsiben, - hanem grillen sütjük a kis aranyos 2 centi átmérőjű, és olyan 6 - 7 centi hosszú kolbászkákat!
Amivel meg majdnem összekeverted, az katonai szóval élve - cél fekete alsó széle, - közepe! (:-))
Pussz: emillio
Kedves Éva!
A csevapcsicsa az először is nem szerb, - hanem horvát étel.
Másodszor: Annyi köze van a zöldségekhez, hogy - egy kosárban utaznak haza a piacról!
Harmadszor: vegyes, (kétharmad marha, + egyharmad sertés) duplán darát húsból készül, - 2 - 3 gerezd reszelt fokhagyma, egy mokkás kanál szódabikarbóna, és 3 - 4 evőkanál hideg víz vagy szódavíz össze gyúrásából!
Negyedszer: Nem tepsiben, - hanem grillen sütjük a kis aranyos 2 centi átmérőjű, és olyan 6 - 7 centi hosszú kolbászkákat!
Amivel meg majdnem összekeverted, az katonai szóval élve - cél fekete alsó széle, - közepe! (:-))
Pussz: emillio
Puszika,
Éva
Kedves Müszélia!
Én már tettem bele, - igaz nem krumplit, hanem - burgonyát! (:-))
A rízs, a tört krumpli, vagy püré, - az már csak köret!
Pussz: emillio
Tegnap hiányoltalak a csevegőben, mert szükség lett volna Rád, miután Pumukli elment a lányokkal gombát szedni és ha hoztak volna nem mérgelődőt, akkor bizonyt azt meg kellett volna főzni.
Ám beszélgetéshez is várunk.
Üdv: Yolla
valami hasonlót már én is kitaláltam, csak én beletettem a krumplit is (nehogy már még egy lábost el kelljen mosogatni), szóval mindenféle zöldség, ami van, aztán sajt rá, és hadd szóljon.
Én már tettem bele, - igaz nem krumplit, hanem - burgonyát! (:-))
A rízs, a tört krumpli, vagy püré, - az már csak köret!
Pussz: emillio
Akkor tőled nem áll messze a szerb csevapcsicsa (hú, már attól féltem, hogy eltévesztem) :-)
Ez is jól néz ki! Jó tápláló étel lehet!... Na most akkor ahhoz, hogy maradékaim is legyenek, egyszer legalább becsületesen be kéne vásároljak még a hó elején, hogy hó végén jóllakhassak végre. Nálam az a sokadika. Nálad is? :-))
A csevapcsicsa az először is nem szerb, - hanem horvát étel.
Másodszor: Annyi köze van a zöldségekhez, hogy - egy kosárban utaznak haza a piacról!
Harmadszor: vegyes, (kétharmad marha, + egyharmad sertés) duplán darát húsból készül, - 2 - 3 gerezd reszelt fokhagyma, egy mokkás kanál szódabikarbóna, és 3 - 4 evőkanál hideg víz vagy szódavíz össze gyúrásából!
Negyedszer: Nem tepsiben, - hanem grillen sütjük a kis aranyos 2 centi átmérőjű, és olyan 6 - 7 centi hosszú kolbászkákat!
Amivel meg majdnem összekeverted, az katonai szóval élve - cél fekete alsó széle, - közepe! (:-))
Pussz: emillio
Ez is jól néz ki! Jó tápláló étel lehet!... Na most akkor ahhoz, hogy maradékaim is legyenek, egyszer legalább becsületesen be kéne vásároljak még a hó elején, hogy hó végén jóllakhassak végre. Nálam az a sokadika. Nálad is? :-))
Nem néz ki rosszul!
Pussz,
Tündér