újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Aranyosi Ervin: A nevetés pozitív hatásai

Látogatók száma: 24

Tanuljunk meg újra nevetni és sokkal szebb lesz a világ!

Az utóbbi évtizedekben végzett tudományos kutatások alapján még a kutatóorvosok is elismerik, hogy a nevetés pozitív hatással van az egészségre. Ellensúlyozni képes például a korunk népbetegségének számító stresszt, mely jelentősen hozzájárul a komoly szív-érrendszeri, idegrendszeri, légzőszervi, emésztőrendszeri, hormonális- és a nemi működéssel kapcsolatos panaszok és betegségek kialakulásához.

A kacagás növeli ellenálló képességünket, immunrendszerünkre jótékonyan hat. Az emberek hétköznapjaiban a nevetés gyakorisága az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent, mint az különböző felmérésekből kiderül szerte a világon, pedig az életszínvonal szemmel láthatóan növekedett. Egyedül a kisgyermekek azok, akik még szívesen nevetnek. Szerencsére ők nem veszik túl komolyan saját magukat és a körülöttük zajló világot. Azután mi felnőttek “megneveljük” őket, és lassan ők is elveszítik humorérzéküket.
Nevető gyerekek

Megfigyelhető, hogy az utóbbi években egyre kevesebb vicc kering szájról-szájra, sokkal kevesebb a humoros előadás, a vígjáték a színházak és a mozik műsorán, helyüket a komolyság, a félelem, a bűnözés, az akció és a horror veszi át. Nevetséges? Sajnos nem. Akkor hogyan juthatnánk mégis a vidámságot, a kellemes közérzetet és egészséges jókedvet biztosító nevetéshez?

A megoldásra dr. Madan Kataria indiai orvos jött rá, amikor kitalálta az azóta már nemzetközileg ismert és elismert módszerét: a Hahota Jógát. A Hahota Jóga (más néven nevető jóga) egy újszerű, spontán, a hasya jóga alapjaira épülő nevetés-technika, melyet világszerte Hahota Klubokban ismerhetnek meg és gyakorolhatnak a nevetni vágyók. Én egy ilyen klubot vezetek...

A cikket írta: Aerwin

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

:D 5.
Szerintem a nevetés jót tesz, pozitív energiával tölt föl!

megtekintés Válasz erre: Laura

Komolyan? Ilyen klubot vezetsz?
Mit kezdenél velem vajon? :)
Hiszed vagy sem, imádok mosolyogni, nevetni.

Igen, kedves Laura, ilyen a klubom. Nevetünk, vidámkodunk és hogy veled mit kezdenék? Megnevettetnélek! Ha jól sikerül, akkor még az arcod izmai is izomlázasak lesznek. Kevesen tudják sokáig kritikusan szemlélni, amit csinálunk, de tény, hogy aki beáll közénk, azt megfertőzzük kacagással, vígsággal.
Iratkozz fel a weboldalamon hírlevélre és tudni fogod, hogy mikor van rá alkalom. http://hahotajoga.hu
Üdvözlettel: Ervin
Komolyan? Ilyen klubot vezetsz?
Mit kezdenél velem vajon? :)
Hiszed vagy sem, imádok mosolyogni, nevetni.
Sajnos így van, ahogy írod Ervin, pedig a mosoly és a nevetés nem kerül semmibe, és fel is tölt bennünket pozitív energiával.
Hallottam már a Hahota Jógáról, de nem ismerem, viszont nagyon kíváncsi vagyok rá. Remélem, lesz a cikkednek folytatása.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: