újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Az én kikapcsolodásom

Látogatók száma: 25

Remélem nem fogok senkit se untatni, hogy írok az én hobbimról ami nem csak hobbi. Szerencsés ember az aki azt csinálja munkaidőben ami a hobbija is egyben.

Az én hobbim a zenélés , pontosabban DJ vagyok! A zene és annak hallgatása a pályafutásom előtt is az életem része volt napi szinten, otthon, a kocsiban, de még internetezés közben is mindig hallgattam és hallgatom a mai napig a zenét.
Azt lehet mondani kis kivétellel "mindenevő" vagyok! A lágyabb rock még belefér ,de a keményebb dolgok már nem!:) Nem határolódom el a musicaltől sem, persze nem is hallgatom nap mint nap. 2009 nyarán kezdtem el tanulni egy ismert és neves Budapesti DJ-től a szakma "trükkjeit".

Az meg már egy külön csodás érzés ha valamit alkot az ember... a fellépések feelingje olyan amit csak az érzett akinek volt benne része.
Tudom most sokan azt mondják, hogy a dj-k nem is zenészek és nem is nehéz amit csinálnak... erre csak annyit mondanék ,hogy ott a keverőpult a két lejátszó és meglehet mutatni!:) De úgy , hogy a disco nem ürül ki 5 perc alatt a hallgathatatlan zenék miatt. Nem mellékesen nem árt ha az ember ért a technikához is. Meg hát ha valamit lehet szépen is csinálni akkor miért tennénk másképp ?
Röviden leírom miként "játszódik le" egy munkafolyamat nálunk.
Rengeteg zenét kell hallgatni és toppon lenni az új számokból is (előadó-szám címe).
Aztán szépen lassan fejben összerakni , hogy kb melyik az a pár 10 vagy 100 cd amit elviszel magaddal egy-egy fellépésre. Külön blokkokba szedni és leadni a számokat mert hát egy retro elég furcsán keverhető egy hip-hop zenével :) Nem árt ha nagyjából tudjuk melyik számnak mennyi a BPM-e (Beats per Minute: percenkénti leütés szám). Tehát értelemszerűen nem fogunk összetenni egy 120 BPM-es számot egy 148-assal.
Ezenkívül otthon is sokat kell a számítógép előtt ülnünk és "komponálnunk".
Nem írnám most le a nevét a szoftvernek amivel én dolgozom ,mert ez itt nem a reklám helye!:) De ez egy több hangsávból álló ,profi hangvágó és rögzítő program. Rengeteg effekttel, egyéb lehetőséggel. Ehhez még hozzájárul a sok-sok próbálás is amit vagy otthon vagy valamelyik discoban tudunk, tudnak megejteni a DJ-k.
Az utóbbi hetekben kezdtem el foglalkozni jobban a Laptop dj-ékedéssel, ami másabb mint a hagyományos keverős-lejátszós zenélés. Azért az én szívem csücske az marad!:)

Emellett azért akad még más hobbim is, ami tényleg csak hobbi.
Remélem nem untattam tényleg senkit! Próbáltam igazán rövidre fogni:)

A cikket írta: H.Norbert

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Én is szeretek mindenféle zenét és mindent meghallgatok! Jó lehet neked! De ha már kitanultad kamatoztasd! üdv orsolya
Jó!!!
Hát hogy DJ legyen az ember ahhoz elég sokat kell tudni.Az emberek azt gondolják, hogy ehhez nem kell semmi, csak áll ott az ember, és a meglevő zenéket kevergeti össze.PEdig ez nem igy van.Én nem tudnám csinálni.Jó cikk
köszi-köszi!:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: